top of page
MBP-Cover-Pottyos_edited.jpg

Magyar Business Podcast

Mentorált amerikai terjeszkedés lépésről-lépésre

Nézz körül a Skálázás Egyetemén

A Magyar Business Podcast egy beszélgetős műsor, ahol mélyenszántó témákat feszegetünk, egy nagy céllal: segíteni a magyar vállalkozóknak a nemzetközi szinten skálázni.

2024. szeptember 9.

Nextent Informatika Zrt. / Bagi Tamás

"1998. augusztus 3-án kezdtem el dolgozni egy hazai alapítású IT cégnél, informatikai konzulensként. Akkor még nem így hívták, de BI (üzleti intelligencia) megoldásokkal foglalkoztunk. Akkor használták nagyvállalati szinten az Oracle termékeit, mi a Microsoft új "konkurens" megoldására álltunk rá, ami az MS SQL + OLAP volt... 


A Data és BI vonal azóta is megvan, bár a technológiai repertoár bővült.

Közben vezettem szoftverfejlesztő csapatot, vagy irányítottam dokumentum digitalizáló projektet is a Parlementben.


2017-ben jöttem a Nextenthez, ami kicsit visszatérés is volt. Ugyanis a cég alapítói, tulajdonosai és menedzsmentjének tagjai mind ugyanabból a cégből váltak ki, ahol elkezdtem dolgozni 1998-ban, így ismertük egymást!


Itt először Projektmenedzser voltam, aztán néhány terület vezetése hozzám eszkalálódott, bekerültem a menedzsmentbe és mostanra tulajdonossá is váltam. A fő tulajdonosunk nyugdíjba ment, így egy management buy-out keretében kaptunk erre lehetőséget.


A Nextent adatos cég, vagyis az adatmenedzsment teljes területével foglalkozunk, ahogy üzleti intelligencia megoldásokkal (BI) és ha már sok adat van, akkor mesterséges intelligencia megoldásokkal is (AI és ML). Emellett segítünk cégeknek a digitális transzformáció megvalósításában, támogatjuk az üzemeltetési folyamatokat release és deploy eszközökkel.


Pár éve elkezdtünk a startupok felé nyitni (vagy ők felénk). Egyedi fejlesztéseket készítünk egészen a problémák megismerése, specifikálása, piaci validáció elkészítése és a fejlesztés megvalósításáig úgy, hogy webes backend rendszeren túl a mobil applikációk fejlesztését is megoldjuk.


Hozzám három és fél terület tartozik:

  • üzemeltetés (belső rendszerek)

  • marketing

  • üzletfejlesztés

  • + innovációs technológiák (ez azért fél, mert nem egyedül csinálom)!


Díjaink és történetünk


Fontos még: a család nélkül nem menne, hisz mindennek ők a közepe.

Egy feleség (Petra), 2 gyerek (Balázs 12 és Réka 9), agglomerációban élünk, pici kert, csend és nyugalom, cserébe hosszabb idő bejutni a belvárosba! Szabadidőmben a család mellett sportolni próbálok, de a futás marad egyetlen lehetőségként, ami a hektikus életembe beilleszthető. "


Bagi Tamás a netenNextent Informatika Zrt. a neten


Házigazda


Hallgasd meg ezt az epizódot a kedvenc podcast lejátszón

Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Google Podcasts.png
Spotify.png

Kövess minket a kedvenc podcast lejátszódon

Amazon_edited.png
Amazon Music.png
Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Audible.png
Castbox.webp
Google Podcasts.png
Listennotes.png
Player-fm.png
Pocket.png
Podkite.png
Radio Public.png
Spotify.png
YouTube.png
bottom of page