top of page
Dr Berchiche Yamina

Dr Berchiche Yamina

Tudós, vállalkozó és podcaster

Három kontinensen éltem (Európában, Afrikában és Észak-Amerikában), mielőtt a kanadai Montreali Egyetemen biokémiából doktoráltam. Több mint 15 évig dolgoztam a Montreal-i és a New York-i Rockefeller Egyetemeken, majd néhány évet a kormányzatnál, a Népegészségügyi Intézetnél (NIH) töltöttem. 


Jelenleg Boston környékén élek férjemmel és 2 gyermekünkkel. Amióta Massachusettsbe költöztem, üzleti érzékemet biotechnológiai, kereskedelmi és non-profit szervezeteknél kamatoztattam, miközben mindig közel maradtam a tudományhoz.


Szívem szerint közösség- és kapcsolatépítő vagyok. Alapító tagja vagyok a Dr. GPCR-nek, egy olyan szervezetnek, amelynek célja, hogy összehozza a G-fehérjékkel kapcsolt receptorok használata iránt érdeklődő feleket. Ezek a fehérjék, azok amelyek gyakorlatilag mindent irányítanak a szervezetben, ráadásul népszerű gyógyszercélpontok is.


A Dr. GPCR küldetése az emberi egészség javítása azáltal, hogy a tudományos és a magánszektorból érkező tudósok és más érdekeltek számára lehetőséget biztosítson a találkozásra, a tapasztalatcserére és az együttműködésre, hogy ezáltal együtt felgyorsíthassuk a GPCR-gyógyszerek felfedezését.


Szabadidőmben szeretek házi szappant készíteni, számokkal festeni és hosszú sétákat tenni az erdőben vagy a tengerparton.

bottom of page