top of page
Tartalmi Irányelvek
Tartalmi irányelvek HUN

1. Általános iránymutatások

 

A MagyarBusiness.org lehetővé teszi a felhasználók számára azt, hogy különböző típusú tartalmakkal járuljanak hozzá az oldalhoz: beleértve az értékeléseket, fényképeket, videókat, eseményeket, szavazatokat, tippeket, privát üzeneteket és még sok mást. Szépen játszani nem rakétatudomány, de a biztonság kedvéért összeállítottuk ezeket az általános irányelveket. Kérjük, olvassa el az alábbi irányelveket, az egyes tartalomtípusokról, amelyekkel hozzájárulhatsz az oldalhoz.


Helytelen tartalom: a színes nyelvezet és a képek rendben vannak, de nincs szükség fenyegetésre, zaklatásra, fajtalanságra, gyűlöletbeszédre és a bigottság egyéb megnyilvánulásaira.


Összeférhetetlenségek: hozzászólásainak elfogulatlannak és objektívnek kell lenniük. Például nem írhat véleményt saját vállalkozásáról vagy munkáltatójáról, barátai vagy rokonai vállalkozásáról, az iparágában tevékenykedő társairól vagy versenytársairól, illetve a hálózati csoportjában lévő vállalkozásokról. Az üzlettulajdonosok ne kérjék meg az ügyfeleiket, hogy ilyen jellegű véleményeket írjanak!


Promóciós tartalmak: tartsuk az oldalt hasznosnak a fogyasztók számára, ne árasszuk el mindenféle felhasználó kereskedelmi zajával!


Lényegesség: kérjük, győződjön meg arról, hogy a hozzászólásai relevánsak és megfelelnek az oldal elvárásainak. Az értékelések nem alkalmasak például arra, hogy egy vállalkozás foglalkoztatási gyakorlatáról, politikai ideológiájáról, rendkívüli körülményekről vagy más, a fogyasztói élmény lényegét nem érintő kérdésekről szóljanak.


Adatvédelem: ne hozza nyilvánosságra mások személyes adatait! Kérjük, ne tegyen közzé közeli fényképeket vagy videókat más felhasználókról az engedélyük nélkül, továbbá kérjük, ne tegye közzé mások teljes nevét, kivéve, ha olyan szolgáltatókra utal, akiket általában a saját teljes nevükkel azonosítanak, vagy máskor is megosztják a saját teljes nevüket.


Szellemi tulajdon: ne lopjon tartalmat más webhelyekről vagy felhasználóktól! Írjon saját véleményt, és készítsen saját fotókat és videókat!


Fizetés követelése: azon túl, hogy egyszerűen visszatérítést kérsz a rossz tapasztalat orvoslására, nem szabad a véleményed eltávolítását vagy közzétételét arra használnod, hogy pénzt szedj ki egy vállalkozásból, függetlenül attól, hogy voltál-e már ügyfele!

 

2. Irányelvek felülvizsgálata


A legjobb értékelések szenvedélyesek és személyesek.


Gazdag elbeszélést, rengeteg részletet és egy-két hasznos tippet kínálnak más fogyasztók számára. Ezért íme, néhány további gondolat a lelkiismeretes véleményezők számára.


Személyes tapasztalatok: első kézből származó fogyasztói tapasztalatokra vagyunk kíváncsiak, nem pedig arra, amit a munkatársától vagy a másik élettársától hallott. Próbálja meg elmondani a saját történetét anélkül, hogy nagy általánosításokat és következtetéseket kezdene kitalálni.


Pontosság: győződj meg róla, hogy a felülvizsgálat tényszerűen helyes. Nyugodtan mondja el a véleményét, de ne túlozzon vagy ábrázolja tévesen a tapasztalatait! Ténybeli viták esetén nem foglalunk állást, ezért elvárjuk, hogy álljon ki a véleménye mellett!
Frissítések felülvizsgálata: a felülvizsgálati frissítéseknek új tapasztalatot vagy az üzlettel való interakciót kell tükrözniük. Ne mondja el ugyanazt a régi történetet, amit már elmondott. Ha egy régi élményt szeretne új információkkal kiegészíteni, új frissítés létrehozása helyett, csak szerkessze az értékelését!


3. Fotó és videóra vonatkozó irányelvek


Az üzleti fotóknak és videóknak széles körben relevánsnak kell lenniük az üzlet szempontjából, és tükrözniük kell a tipikus fogyasztói élményt (pl. hogyan néz ki az üzlet, mit kínál az üzlet stb.). 


Ha olyan fényképet vagy videót tesz közzé, amely egy vállalkozással kapcsolatos különlegesebb személyes élményt mutat be (pl. a mosolygós baráti társaságot a bárban, a legyet a levesében), akkor azt eltávolíthatjuk az adott vállalkozás fotógalériájából, de továbbra is megjelenhet az Ön véleménye mellett, ha Ön ír egyet az adott vállalkozásról.


4. Felhasználói profilra vonatkozó irányelvek 


Ne légy szégyenlős! - használja a fiókja profilját arra, hogy az emberek megtudják, ki Ön és mitől ilyen. A felhasználók olyan emberektől szeretnének véleményeket olvasni, akiket ismernek, és akikben megbíznak (nem pedig olyanoktól, akiknek a profilja üres vagy nem megfelelő tartalommal van tele).


5. Közétételre vonatkozó irányelvek


A poszt egy olyan dolog, ahol szórakoztató, nyílt és őszinte beszélgetéseket folytathatsz arról, hogy mi történik a közösségedben. Bár könnyű bekapcsolódni és posztolni, vigyázzon arra, hogy mit posztol, mivel utólag nem törölheti azt! Egy csipetnyi józanész messzire vezet. És mivel a felhasználók bizalma és átláthatósága fontos számunkra, a közösséget zavaró névtelen felhasználókkal valószínűleg szigorúbban fogunk bánni, mint azokkal, akik kiállnak a szavaikért.

 

6. Üzenetváltási irányelvek


A MagyarBusiness.org rendelkezik egy praktikus üzenetküldő funkcióval, amellyel kapcsolatban maradhat követőivel vagy más MagyarBusiness.org felhasználókkal. Először is, kérjük, ne használja ezt a funkciót más felhasználók zaklatására vagy egyéb nem megfelelő tartalmak küldésére! Másodszor, a felhasználói fiókok kizárólag személyes, nem kereskedelmi célú használatra szolgálnak!


7. Rendezvényre vonatkozó iránymutatások


Hallottál egy nagyszerű eseményről a környéken? Remek! Tedd közzé a MagyarBusiness.org oldalon. Azonban kérjük, ne használja az Események fület ismétlődő promóciós hirdetések és eladások közzétételére. Szeretjük frissen tartani a tartalmakat, ezért kérjük, ne tegyen közzé olyan eseményeket, amelyek 12 hónapnál régebbre utalnak!

Tartalmi irányelvek ENG
Content Guidelines

1. General Guidelines

MagyarBusiness.org allows users to contribute different kinds of content, including reviews, photos, videos, events, votes, tips, private messages, and more. Playing nice isn't rocket science, but just in case, we've put together these general guidelines. Please also read the guidelines below for specific types of content that you might contribute to the site.

Inappropriate content: ​Colorful language and imagery are fine, but there's no need for threats, harassment, lewdness, hate speech, and other displays of bigotry.

 

Conflicts of interest: ​Your contributions should be unbiased and objective. For example, you shouldn't write reviews of your own business or employer, your friends' or relatives' business, your peers or competitors in your industry, or businesses in your networking group. Business owners should not ask customers to write reviews.

Promotional content: ​Let's keep the site useful for consumers and not overrun with commercial noise from every user.

Relevance: ​Please make sure your contributions are relevant and appropriate to the site. For example, reviews aren't the place for rants about a business's employment practices, political ideologies, extraordinary circumstances, or other matters that don't address the core of the consumer experience.

Privacy: ​Don't publicize other people's private information. Please don't post close-up photos or videos of other users without their permission, and please don't post other people's full names unless you're referring to service providers who are commonly identified by or commonly share their own full names.

Intellectual property: ​Don't swipe content from other sites or users. Write your own reviews and take your own photos and videos, please!

 

Demanding payment: ​Beyond simply asking for a refund to remedy a bad experience, you should not use removing or posting your review as a way to extract payment from a business, regardless of whether you've been a customer.

2. Review Guidelines

The best reviews are passionate and personal.

They offer a rich narrative, a wealth of detail, and a helpful tip or two for other consumers. Here are some additional thoughts for conscientious reviewers.

Personal experience: ​We want to hear about your first-hand consumer experience, not what you heard from your co-worker or significant other. Try to tell your own story without resorting to broad generalizations and conclusory allegations.

Accuracy: ​Make sure your review is factually correct. Feel free to air your opinions, but don't exaggerate or misrepresent your experience. We don't take sides when it comes to factual disputes, so we expect you to stand behind your review.

Review updates: ​Review updates should reflect a new experience or interaction with the business. Don't tell the same old story you've already told. If you'd like to add new insight to an old experience, just edit your review instead of creating a new update.

 

3. Photo and Video Guidelines

Business photos and videos should be broadly relevant to the business and reflect the typical consumer experience (e.g., what the business looks like, what the business offers, etc.).

If you post a photo or video that showcases a more unique personal experience with a business (e.g., your smiling group of friends at the bar, the fly in your soup), we may remove it from the photo gallery for the business, but it still may appear alongside your review if you write one about the business.

4. User Profile Guidelines

Don't be shy - use your account profile to let people know who you are and what makes you tick. Users want to read reviews from people they know and trust (not those with profiles that are empty or laced with inappropriate content).

5. Post Guidelines

A post is a place for fun, open, and honest conversations about what's going on in your community. While it's easy to engage and post, take care with what you post since you can't subsequently delete it. A dash of common sense goes a long way. And since user trust and transparency are important to us, anonymous users who are disruptive to the community will probably be dealt with more sternly than those who stand behind their words.

6. Messaging Guidelines

MagyarBusiness.org has a handy messaging feature to keep you connected with your followers or other MagyarBusiness.org users. First off, please don't use this feature to harass other users or send other inappropriate content. Second, user accounts are for personal, non-commercial use only. 

7. Event Guidelines

Heard about a great event in the neighborhood? Great! Post it on MagyarBusiness.org. Please don't use Events to post your recurring promotional announcements and sales. We also like to keep the content fresh, so please don't post events more than 12 months in advance.

bottom of page