top of page
MBP-Cover-Pottyos_edited.jpg

Magyar Business Podcast

Mentorált amerikai terjeszkedés lépésről-lépésre

Nézz körül a Skálázás Egyetemén

A Magyar Business Podcast egy beszélgetős műsor, ahol mélyenszántó témákat feszegetünk, egy nagy céllal: segíteni a magyar vállalkozóknak a nemzetközi szinten skálázni.

2023. október 9.

StartITup / Szabó Krisz

Krisztián 18 éves korától él Győrben, informatikusként kezdte a pályafutását. Az egyetemi évek során a startup világ vonzotta, és úgy érezte, hogy Győrben is sok lehetőség van ezen a területen. Az egyetemista évfolyamtársai közül sokan sikeres informatikai vállalkozásokat alapítottak, és Krisztián is elkötelezte magát a startup ökoszisztéma építése mellett.


Szabó Krisztián kezdetben egy mobil fejlesztő csapatot vezetett, majd az IT területén tevékenykedő helyi cégek vezetőivel beszélgetett, és látta a vállalkozásokban rejlő lehetőségeket. Egyedülállóan tapasztalt a helyi vállalkozói környezetben, és úgy érezte, hogy a startupok és az IT cégek közötti kapcsolatot erősíteni lehetne.


Az "StartITup" kezdeményezését indította el, amelynek célja, hogy fejlessze a startup ökoszisztémát Győrben. Szervezett meetupokat és eseményeket, amelyeken összehozta a helyi szakembereket, vállalkozókat és befektetőket. Ezek az események a vállalkozások közötti együttműködést, a tapasztalatcserét és a közös projektek kialakítását segítették elő.


Szabó Krisztián úgy véli, hogy Győrben is megvalósítható egy erős startup ökoszisztéma, és a város sok lehetőséget kínál a helyi vállalkozások és szakemberek számára. Úgy érzi, hogy fontos, hogy a fiataloknak ne kelljen elhagyniuk a várost a jobb lehetőségekért, és a StartITup-pal szeretné elindítani és fejleszteni a startup kultúrát és ökoszisztémát Győrben. A debreceni ökoszisztéma fejlődéséből is merít inspirációt és hasznos tapasztalatokat, és úgy véli, hogy az összefogás és a közös események segíthetik a vidéki vállalkozói környezet fejlődését.


StartITup a neten


Házigazda


Olvasd el a Recap cikkeket

 Hallgasd meg ezt az epizódot a kedvenc podcast lejátszón

Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Google Podcasts.png
Spotify.png

Kövess minket a kedvenc podcast lejátszódon

Amazon_edited.png
Amazon Music.png
Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Audible.png
Castbox.webp
Google Podcasts.png
Listennotes.png
Player-fm.png
Pocket.png
Podkite.png
Radio Public.png
Spotify.png
YouTube.png
bottom of page