top of page
MBP-Cover-Pottyos_edited.jpg

Magyar Business Podcast

Mentorált amerikai terjeszkedés lépésről-lépésre

Nézz körül a Skálázás Egyetemén

A Magyar Business Podcast egy beszélgetős műsor, ahol mélyenszántó témákat feszegetünk, egy nagy céllal: segíteni a magyar vállalkozóknak a nemzetközi szinten skálázni.

2023. november 6.

Startupok világa / Csiszár Dénes

"Eredetileg matematikusnak készültem, ahonnan informatikus lettem, majd végül közgazdász. Már egyetem alatt vállalkoztam, 1996-ban, amikor még azt kellett magyarázni a vállalkozásoknak, hogy az Interneten lenni jobb, mint a Szaknévsorban.


Karrierem elején izgalmas szoftvereket tervezhettem, többek között az ESA-nak illetve a védelmi szektornak. 2007 óta foglalkozom startupokkal, amikor is a Microsoftnál lehetőségem nyílt a frissen induló BizSpark program egyik gazdájának lenni. Innen csábított el az Erő Sötét Oldala, és 2011 óta több startup társ-alapítója is voltam.


Bukások és sikerek - kijutott mindenből bőven. Már bő 10 éve mentorálok csapatokat: oktatok, mentorálok, inkubálok, akcelerálok, befektetek... A sapkák talán változtak, de a startup világ megmaradt. Volt lehetőségem inkubátort vezetni, tőkealappal dolgozni, tanácsadni és vállalkozni – tehát a startup lét összes oldalát személyesen ismerem.


Jelenleg az EIT Digitalnál vagyok „Accelerator Manager”, ami azt jelenti, hogy én felelek a korai fázisú deeptech startupoknak szóló programokért – természetesen nem egyedül, egy szuper csapattal. Ötlet fázistól korai seed fázisig segítjük a startupokat, anyagi- és szakmai támogatással. Ezt kiegészíti a HUNBAN elnökségi tagságom, így itt van lehetőségem a régió legjobb csapataival találkozni és angyal körökben részt venni.


Mindemellett a Corvinus Egyetem nappali tagozatos MBA szakán az „Entrepreneurship” track-ért felelek. Kedvenc startup területeim a validáció és a csapat, mert úgy gondolom, hogy itt történik a varázslat egy startup életében. Dolgozom a DigitalTech EDIH projektben is, ami KKV-knek, Startupoknak és az állami szektor intézményeinek segít abban, hogy versenyképesebbek legyenek a digitális térben."

Házigazda


Olvasd el a Recap cikkeket

 Hallgasd meg ezt az epizódot a kedvenc podcast lejátszón

Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Google Podcasts.png
Spotify.png

Kövess minket a kedvenc podcast lejátszódon

Amazon_edited.png
Amazon Music.png
Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Audible.png
Castbox.webp
Google Podcasts.png
Listennotes.png
Player-fm.png
Pocket.png
Podkite.png
Radio Public.png
Spotify.png
YouTube.png
bottom of page