top of page
MBP-Cover-Pottyos_edited.jpg

Magyar Business Podcast

Mentorált amerikai terjeszkedés lépésről-lépésre

Nézz körül a Skálázás Egyetemén

A Magyar Business Podcast egy beszélgetős műsor, ahol mélyenszántó témákat feszegetünk, egy nagy céllal: segíteni a magyar vállalkozóknak a nemzetközi szinten skálázni.

2024. április 29.

Boda & Partners / Dr. Boda György

Dr. Boda György közgazdász diplomáját 1973-ban szerezte a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen. Egyetemi tanulmányai után az államigazgatásban helyezkedett el. 1990-től 1999-ig különböző nagyvállalatok kontrollere volt (Douwe Egberts - treasurer, MOL - kontrolling igazgató, Hungaropharma - közgazdasági főosztályvezető). 1999-től vezetői tanácsadóként dolgozik (2001-ig az AAM, 2003-ig a KPMG tanácsadó cégeknél állt alkalmazásban). 2005 óta a Boda & Partners Kft. alapító partnere, ügyvezetője.


Kutatási tevékenysége során kezdetben a nemzetgazdasági elszámolásokkal foglalkozott. A KSH-ban az Ágazati Kapcsolatok Mérlegének összeállításáért és az erre épülő input-output modellezésért volt felelős. Miután átkerült a vállalati szférába, átállt a vállalati elszámolásokra. E témán belül is elsősorban a vállalatirányítás azon problémái érdeklik, melyek a kontrollingban sűrűsödnek össze. A tárgykörben több könyvet publikált „Vezetői kontrolling”, „Kontrolling rendszerek tervezése”, illetve „Kontrolling rendszerek” címmel. Pár éve érdeklődése a tudásmenedzsment irányába fordult, melyben a vállalatvezetés alapvető jövőbeli irányát látja. Közvetlenül részt vett több tudásmenedzsment jellegű szakkönyv kiadásában, lektorálásában.


Tanácsadói feladatainak teljesítése mellett több, nemzetközi hírű felsőoktatási intézményben oktat. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára, de vendég oktatóként tanít a BME-n, CEU-n is. Oktatott tantárgyai a kontrolling, a vezetői számvitel, a vállalatgazdaságtan és a tudásmenedzsment területek körül összpontosulnak.


A Boda & Partners Tanácsadó Kft. 2005 óta segíti ügyfeleit a vállalati működéssel kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában. Tevékenységünk fókuszában az üzleti irányítást támogató szakértői szolgáltatások állnak. Segítünk azonosítani a fejlesztésre szoruló tevékenységeket/folyamatokat, javaslatot teszünk a szükséges változtatási lépésekre és segítjük ezek gyakorlatban történő megvalósítását.


Boda & Partners Kft. a neten


Házigazda


Hallgasd meg ezt az epizódot a kedvenc podcast lejátszón

Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Google Podcasts.png
Spotify.png

Kövess minket a kedvenc podcast lejátszódon

Amazon_edited.png
Amazon Music.png
Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Audible.png
Castbox.webp
Google Podcasts.png
Listennotes.png
Player-fm.png
Pocket.png
Podkite.png
Radio Public.png
Spotify.png
YouTube.png
bottom of page