top of page
MBP-Cover-Pottyos_edited.jpg

Magyar Business Podcast

Mentorált amerikai terjeszkedés lépésről-lépésre

Nézz körül a Skálázás Egyetemén

A Magyar Business Podcast egy beszélgetős műsor, ahol mélyenszántó témákat feszegetünk, egy nagy céllal: segíteni a magyar vállalkozóknak a nemzetközi szinten skálázni.

2023. február 16.

Édes Város / Bakonyi Gergő

“Az Édes Várost baráti körben, 2019-ben alapítottuk azzal a céllal, hogy végre egy helyen megtalálhatóak legyenek Budapest legjobb desszertjei, és azokat bárki egyszerűen házhoz rendelhesse, a fogyasztók és a cukrászdák életét is megkönnyítve ezáltal.


Egy tipikus startup történet a miénk: Az elején munka mellett este és a szabadnapokon dolgoztunk az ötleten, illetve a fizetésünkből, félretett pénzünkből finanszíroztuk a felmerülő költségeket. Az első hűtősautót a saját autóm eladásából sikerült megvenni, illetve amikor láttuk a növekedést, de még több erőforrásra volt szükség, akkor egy barátomnál húztam meg magam, és airbnb-ztettem a lakásom. Szorosan együtt nőttünk, fejlődtünk olyan startupokkal, mint a Munch, Briefly, Photon, és nagyon sok segítséget kaptunk például a Viddl-től és sokmindenki mástól.


Az Édes Város az azóta eltelt években organikusan és exponenciálisan növekedett: mára számos olyan cukrászműhelyt tudhatunk partnereink között – folyamatosan növekvő kínálatunkban –, ahol valóban minőségi műalkotások születnek. Egy hűtőskocsival és mindössze 3 cukrász partnerrel indult vállalkozást most egy 15 fős csapat alkotja, akik közel 40 cukrászat kínálatának szállítását szervezik.


 Már 2019-ben, a pandémia kezdete előtt is az online szférában láttuk a tortarendelés jövőjét. Számos kisebb és nagyobb cukrászda válláról vettünk le komoly anyagi és erőforrásbeli terhet és segítettük őket abban, hogy saját online értékesítési, adminisztrációs és logisztikai rendszer nélkül is folyamatosan vehessenek fel rendeléseket. Az elmúlt két évben történt tizenkétszeres növekedésünk azóta is töretlen, vásárlóink közel 20 százaléka pedig már visszatérő, elégedett vendég. Ez segít abban, hogy folyamatosan fejlődhessünk.


A gazdaságos működés ráadásul most mindennél fontosabb lesz: az egyre növekvő alapanyagárak mellett az Édes Városnak továbbra is célja, hogy segítse a kisvállalkozásokat a teljes infrastruktúrával, valamint, hogy az olyan kerületek lakói is könnyedén hozzáférhessenek a minőségi desszertekhez, akiknek eddig sokat kellett utazni egy-egy a finomságért.


Több, lokálisan népszerű cukrászpartnerüknek is megdupláztuk a forgalmát azzal, hogy most már egész Budapest rendelhet tőlük, egy étteremből átalakult cukrászdánál pedig 3 szakács munkáját mentettük meg a pandémia alatt azzal, hogy az Édes Városnak köszönhetően átállhattak tortakészítésre.


Rövid távú céljaink között szerepel a működésünk fenntarthatóvá tétele elektromos járművekre való átállással, és Budapest különböző pontjain hamarosan felbukkannak tortaautomatáink is. Ezek a finomságokat rejtő átvételi csomagpontok még gazdaságosabb szállítást tesznek majd lehetővé. Emellett a külföldi terjeszkedés előkészítése is folyamatban van Bécs, Berlin és Barcelona irányában.”


Bakonyi Gergő a netenÉdesváros a neten


Hallgasd meg ezt az epizódot a kedvenc podcast lejátszón

Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Google Podcasts.png
Spotify.png

Kövess minket a kedvenc podcast lejátszódon

Amazon_edited.png
Amazon Music.png
Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Audible.png
Castbox.webp
Google Podcasts.png
Listennotes.png
Player-fm.png
Pocket.png
Podkite.png