top of page

2023 Júniusi Hírlevél

A mai hírlevélben:


  • Skálázás Gondolkodásmódja


  • Magyar Business Podcast

Sziasztok Vállalkozók! 

 

Fóris Attila vagyok és ez a MagyarBusiness.org sallangmentes; júniusi hírlevele. 

 

Ma egy egyszerűnek tűnő kérdést fogunk feltenni. 

 

Mire van szüksége egy sikeres vállalkozónak? Pénzre? Időre? Tapasztalatra? Természetesen ezekre is szükséged lesz.

 

De ami ezen kívül esik és sok esetben elfeledkezünk róla, az nem más, mint egy speciális X faktor: a szenvedély. Egy érzelmi kötődés a téma, vagy a megoldani kívánt probléma iránt.

 

Amikor egy vállalkozás nehéz időszakon megy át, akkor egy - egy ilyen nehéz perióduson nem más lendít át, mint a szenvedély, az önbizalom, ami benned van.

 

Mert vannak olyan helyzetek, amikor mindenki más a környezetedben a problémát nem érti, míg te és remélhetőleg a csapatod átlátja a “big picture”-t, és az adott problémával kel és fekszik. 

 

A szenvedéllyel kapcsolatban 3 történetet ajánlunk a figyelmedbe a Skálázás Gondolkodásmódja sorozatunkból, ami elérhető a MagyarBusiness.org-on: 

 

Például itt van Scott Harrison, aki saját kiégése ellen azzal küzdött, hogy jótékonykodásba fogott. Miközben segített, arra jött rá, hogy érzéssel és szenvedéllyel olyan csoportokat is aktivizálhat, akikre korábban mások nem is gondoltak. 

 

Kevin Systrom, Instagram alapító: aki szakít korábbi elveivel és megtanulja azt, hogyan törekedjen az egyszerűségre! Mondhatni a minimalizmusra! Saját példáján tanulta meg azt, hogyha hisz önmagában és neki tetsző dolgokat másokkal is megoszt, akkor a sikerre nem kell sokat várni. 

 

De legyen itt Mark Pincus példája is: aki korábban a Tribe nevű applikációt fejleszti, majd kisiklik. De ettől nem veszti el szenvedélyét és a korábbi appból megtartja a hasznos elemeket, hogy egy újat hozzon belőle létre. 

 

Magyar Business Podcast

 

Andréka Ágostonnal már elkészült anyagunk van és várhatóan érkeznek még a többiek is: Baranyiné Mariann, Szege György, Neumann Noémi, Limbacher Tivadar, akik megosztják majd velünk eddigi vállalkozói tudásukat.


Mára ennyi volt! Ne feledjétek skálázzátok a vállalkozásotokat!


Fóris Attila voltam, köszönöm a figyelmedet és köszönet a kis csapatnak:Találkozzunk ugyanitt legközelebb is!

bottom of page