top of page

2023 Májusi Hírlevél

A mai hírlevélben:


  • Skálázás Gondolkodásmódja

  • Röviden a MagyarBusiness-ről

  • Magyar Business Podcast

Sziasztok Vállalkozók! 


Fóris Attila vagyok és ez a MagyarBusiness.org sallangmentes; májusi hírlevele. Női vagy férfi vállalkozó a sikeresebb? Miért ez a kérdés? 


Emlékezzünk csak vissza két fontos történetre, amit a Skálázás Gondolkodásmódja sorozatunkban már bemutattunk a Bevel és a Spanx történetet. 


A két történetben az a közös, hogy kitalálói befektetőket kerestek, akik elutasították őket. 


De tegyük fel a nyers kérdést, hogy miért? 


Mert nem hittek az ötletben vagy, azért mert nem figyeltek az ötletre. Az ötlet helyett a befektetők inkább az emberre koncentráltak. 


Mit szeretnénk ezzel mondani?


Azt, hogy ne a külső alapján, és ne az ideológiáid mentén hozz döntéseket, hanem az adatokra támaszkodva. Ne a test legyen a középpontban, hanem az probléma és az ötlet!


De van mindennek egy másik olvasata is. 


Tudtátok, hogy azért van több férfi hírolvasó a tévében, mert azokat hitelesebbnek tartják a nézők? Ha ezt elfogadjuk, akkor gondoljunk bele abba is, hogy vajon ugyanolyan eséllyel versenyez-e egy vezérigazgatói pozícióra egy női jelölt is, mint egy férfi?


A kérdés költői, nem kell most megválaszolni, csupán ezzel akartuk felhívni a figyelmeteket arra, hogy az ötletre és a gondolatra fókuszálj, nem pedig az alanyra, akitől az származik.


A Skálázás Gondolkodásmódja online tanfolyam újabb részekkel bővült. A programra bárki ingyenesen csatlakozhat a Magyar Business honlapon. Magyar Business Podcast


Áprilisban olyan szerencsében volt részünk, hogy három élő podcast adást tartottunk, négy “bátor” magyar nyelvű vállalkozóval:
  • Szél Gergely a RECnGO alapítójával, pedig az online streamelésről és a vállalkozás építésről beszélgettünk egy jót


Ugyanakkor vendégünk volt a Dr. Szabó Orsolya a Zsolya Communication-től, akivel a céges kommunikációt és annak előnyeit és hátrányait tártuk fel.Mára ennyi volt! Ne feledjétek skálázzátok a vállalkozásotokat!


Fóris Attila voltam, köszönöm a figyelmedet és köszönet a kis csapatnak:Találkozzunk ugyanitt legközelebb is!


Milyen tudással segíthetünk?

Mit szeretnél tanulni?

bottom of page