top of page
MBP-Cover-Pottyos_edited.jpg

Magyar Business Podcast

Mentorált amerikai terjeszkedés lépésről-lépésre

Nézz körül a Skálázás Egyetemén

A Magyar Business Podcast egy beszélgetős műsor, ahol mélyenszántó témákat feszegetünk, egy nagy céllal: segíteni a magyar vállalkozóknak a nemzetközi szinten skálázni.

2023. május 11.

Karolinai Magyar Csoport / Dr. Trunkos Judit és Kozma Zsuzsa

Dr. Trunkos Judit


A Karolinai Magyar Csoport egy nonprofit szervezet, amelynek célja a magyar identitás és kultúrörökség ápolása, megőrzése és áthagyományozása. Tagjaink elsősorban Észak- és Dél-Karolinában, illetve környékbeli államokban élő, Magyarországhoz valamilyen módon kötődő személyek, akik szeretnének megismerkedni, illetve kapcsolatot fenntartani egymással és a helyi magyarsággal, és részt kívánnak venni találkozóinkon, programjainkon. 


Tagjaink olyan magyarokból és magyar-amerikaiakból állnak, akik érdeklődnek a magyar nyelv és kultúra iránt. Mindenkit szeretettel várunk! Programjaink változatosak: a nagyszabású, 150-200 főt mozgató táboroktók a kisebb, bensőségesebb eseményekig sokféle találkozási lehetőséget teremtünk.  Két népszerű családi táborunk mellett, Húsvét és Hálaadás idején, összejöveteleinken megünnepeljük a magyar nemzeti és egyházi ünnepeket, népszokásokat, gyakran magyar nyelvű istentisztelettel egybekötve  a Karolinai Magyar Egyház segítségével.


Kozma Zsuzsa


"2016 óta segítem és támogatom a Karolinai Magyar Csoport munkáját. 2015-ben költöztünk Dél-Karolinába. Eredetileg szociológus vagyok, amit korábbi években egyetemi szinten oktattam is. Jelenleg az Online Magyar Iskola igazgatóhelyettese és a Karolinai Magyar Egyház egyik presbitere vagyok. Annak ellenére, hogy egész felnőtt életemet Amerikában töltöttem, a magyar gyökerek nagyon fontosak számomra és a családom számára. Mindig is aktív szervezője voltam a magyar kulturális életnek, bárhol is éltünk."Karolinai Magyar Csoport a netenOnline Magyar Iskola a neten


Olvasd el a Recap cikkeket

 

Hallgasd meg ezt az epizódot a kedvenc podcast lejátszón

Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Google Podcasts.png
Spotify.png

Kövess minket a kedvenc podcast lejátszódon

Amazon_edited.png
Amazon Music.png
Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Audible.png
Castbox.webp
Google Podcasts.png
Listennotes.png
Player-fm.png
Pocket.png
Podkite.png
Radio Public.png
Spotify.png
YouTube.png
bottom of page