top of page
MBP-Cover-Pottyos_edited.jpg

Magyar Business Podcast

Mentorált amerikai terjeszkedés lépésről-lépésre

Nézz körül a Skálázás Egyetemén

A Magyar Business Podcast egy beszélgetős műsor, ahol mélyenszántó témákat feszegetünk, egy nagy céllal: segíteni a magyar vállalkozóknak a nemzetközi szinten skálázni.

2022. április 28.

Startup Maffia / István Barna & Bendegúz Dörnyei

Barna István:

 

"A Startup Maffiát 2019 nyarán indítottam egy tanulságos, ámde sikertelen startup projekt után. Azzal a céllal vágtam bele, hogy egy olyan fórumot teremtsek, ahol a fiatal vállalkozók és egyetemisták egymástól és a meghívott előadóktól tanulhassanak, saját startup ötleteikről beszélgethessenek. Első alkalmaink a budapesti Demolában kerültek megrendezésre, akiknek most is nagyon hálás vagyok a segítségükért.

 

Saját magam is nagyon szívesen részt vettem volna hasonló eseményeket, ez motivált arra, hogy elindítsam a Startup Maffiát. Nagyon jól estek a pozitív visszajelzések és a kialakult közvetlen légkör, így elhatároztam, hogy mindenképpen biztosítani szeretném a jövőnket hosszú távon is.

 

Az eseményeken kezdetben 10-12 fő vett részt. Az alacsony létszám közvetlen és izgalmas beszélgetéseket tett lehetővé az előadókkal és egymással. A Startup Maffia esszenciájává vált, hogy itt olyan kemény vagy akár személyes kérdéseket is fel lehet tenni, amire máshol nem volt lehetőség.

 

A közösség folyamatosan nőtt, lelkesen szerveztük az alkalmakat, de a koronavírus járvány kezdetével a mi életünkbe is nagy változások köszöntöttek be. Nem volt többé lehetőségünk személyes eseményeket szervezni, ezért fel kellett találnunk magunkat. A Startup Maffia eventjeit gyors átszervezéssel átköltöztettük az online térbe.


Az előadás Facebook streamek formájában zajlott, utána pedig Zoomon keresztül tehették fel a kérdéseiket az érdeklődők. Ez megnehezítette a közvetlen, személyes légkör fenntartását, viszont lehetővé tette, hogy sokkal több embert érjünk el, mint korábban. Mint végül kiderült, mi nagyon nyertesei voltunk a járványnak, hiszen óriási növekedést tudtunk elérni azokban a hónapokban. Az utóbbi két évben az eseményeink jelentős részét online formában tartottuk meg.


Mindig is fontosnak tartottuk a kísérletezést, szerveztünk eseményt zeneipari szereplőkkel, rendezvényszervezőkkel, befektetőkkel, fiatal vállalkozókkal.


Két év után átadtam a szervezet vezetését Dörnyei Bendegúznak, aki egyben a 2021-ben alapított Startup Maffia egyesület első elnöke is. Óriási lelkesedéssel és szorgalommal látott neki új feladatainak, neki köszönhető, hogy a Startup Maffia szintet tudott lépni és ma már sokkal professzionálisabb formában tudjuk megszervezni eseményeinket. Az utóbbi időszakban eventjeinknek a Hubhub ad otthont, de az érdeklődök továbbra is nyomonkövethetik őket Facebookon keresztül is.


Számomra óriási élmény volt két évig a Startup Maffia vezetőjének lenni. Rengeteg izgalmas emberrel találkoztam és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam. Nekem ez egy nagy kimozdulás volt a komfortzónámból, mert korábban nem szerveztem eseményeket, így a saját tapasztalataimon keresztül kellett megtanulnom, hogy hogy lehet ezt jól csinálni.


Jelenleg szoftverfejlesztőként dolgozom, de nem adtam fel az álmomat, hogy egyszer saját startupot indítsak." 


Barna István a neten:


 


Dörnyei Bendegúz:


A Startup Maffia közösségbe meghívott előadóként csöppentem bele először, majd rövidesen már Barna István mellett a szervezői csapatot erősítettem. 2020-tól szervezőként, 2021 májusától pedig vezetőként vagyok jelen a Startup Maffia életében.


A Startup Maffia Egyesületet 2021 májusában alapítottuk, azzal a céllal, hogy a Startup Maffia Facebook közösséget egy szervezett egyesületté alakítsuk, és a kínált tudásanyagot, kapcsolatépítési lehetőségeket új szintre emejük. Az egyesület alapító-elnökeként óriási feladat hárult rám, többek között a havi eseményeink szervezésének összefogása, az elnökségi és szervezői meetingek vezetése, a partnerekkel való megállapodádok megkötése, valamint az új koncepciók lehetőleg sikeres bevezetése.


Az elmúlt egy évben sok helyen jelentős fejlődést tudtunk elérni az alapból sikeres Startup Maffia életében: Augusztusban megszerveztük az ország legelső kötetlen, gyereknap-szerű startup összejövetelét Startup Piknik néven, ahol a legnevesebb startup szervezetek és több, mint 100 vállalkozó részvételével, szeptembertől pedig korábbi, kisebb helyszíneinkről egy jelentősen nagyobb, 100 fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszínre váltottunk a HubHub támogatásával. Jelenleg több partnerrel működünk együtt, hogy az eseményeinken a lehető legnagyobb színvonalat tudjuk nyújtani a résztvevő vendégek számára.


Dörnyei Bendegúz a neten


 

Startup Maffia a netenOlvasd el a Recap cikkeket

 Hallgasd meg ezt az epizódot a kedvenc podcast lejátszón

Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Google Podcasts.png
Spotify.png

Kövess minket a kedvenc podcast lejátszódon

Amazon_edited.png
Amazon Music.png
Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Audible.png
Castbox.webp
Google Podcasts.png
Listennotes.png
Player-fm.png
Pocket.png
Podkite.png
Radio Public.png
Spotify.png
YouTube.png
bottom of page