top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Az élet értelme egy másik univerzum játéka - Villámkérdések: Dr. Tóth András

Tudj meg többet Dr. Tóth Andrásról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, titok, szerencse, mi az élet értelme.



Kedvenc könyv?


 

Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?

 

 

Kedvenc podcasted?

 

  • „Nem nagyon szoktam podcastet hallgatni. Egyébként megmondom őszintén az utóbbi időben egy csomó egyetemi előadónak a tananyagát fölrakták, így miután YouTube-on nekem előfizetésem van, leginkább a YouTube-os előadásokat szoktam hallgatni, és én nagyon élvezem…”

 

Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


  • „Van egy új projektem, amibe most belevágtam és már évek óta mozgat, csak most elhatároztam, hogy megcsinálom. Ez egy nemzetközi projekt. Én nekem mindig a szívem csücske volt, hogy az emberek különböző jótékonysági szervezeteknek adakozzanak. És én úgy gondolom, hogy ez úgy működne jól hogyha örökbe lehetne kvázi fogadni valakit. Tehát ugye különböző alapítványoknak különböző céljaik vannak, de egy jó részének van olyan, ami konkrét emberekkel foglalkozik hajléktalanokkal, éhes gyerekek etetésével, mozgássérültekkel… És akkor egy olyan rendszert szeretnék építeni, egy olyan internetes rendszert, ahol a jótékonysági szervezetek olyan módon kapcsolódhatnak cégekhez vagy magánszemélyekhez, hogy kvázi örökbe fogadnak valakit…”


Hogyan menedzseled a feszültséget?

 

  • „Alapvetően ugye a mozgás az, ami mindenképpen szükséges…, a meditáció az például az nagyon jó, meg csendben legyen az ember…, az öröm napló vagy az örömöknek az esti összerakása az egy nagyon fontos dolog, hogy az emberrel milyen jó dolog történt aznap, … ez például mindenképpen egy megküzdési stratégia.”

 

Rendezett vagy rendetlen iroda?


  • „A zseni uralja a káoszt, mondja a közmondás. Nem, ez nem egészen így van, tehát rendszeresen rendet rakok… Én fizikus vagyok, a termotéka dinamika 1. főtétele kimondja, hogy az egész világ a rendezetlenség felé ugye az entrópia nő tehát az rendezetlenség felé tartunk…”


Mit jelent számodra a pénz?

 

  • „Hát ugye a pénz egy bizonyos szintig biztonságot és nyugalmat ad az embernek. Egy bizonyos szint fölött meg felelősséget jelent tehát, hogy azt hogyan használja, hogyan ossza be, ugye én pénzügyi tanácsadóként dolgoztam, és 3 Lottó 5-sel is találkoztam és tárgyaltam. Nagyon érdekes volt és nagyon tanulságos volt… ha én nyerném a Lottó 5-öst, akkor miben portfólióba raknám, az egésznek az a titka, hogy a pénzt nem elkölteni kell, hanem úgy kell befektetni, hogy a hozamaiból éljünk…”

 

Mit jelent számodra a siker?


  • „Hát ez érdekes, mert ugye én a sikernek minden oldalát megízleltem, tehát amikor az embert az utcán megállítják meg az emberek hallgatnak rá, meg kikérik a véleményét, meg minden áldott nap hívják a tévék meg a rádiók, meg egyebek…„


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


  • „Diszlexiás voltam gyerekkoromban, ezt szerintem nem sokan, sőt mai napig is diszlexiás vagyok.”

 

Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


  • „A szerencsével mindenképpen vannak szabályok, amivel szerencsés tud lenni az ember, tehát például azt mondja, hogy soha a büdös életben nem leszel szerencsés, hogyha nem kockáztatsz. Tehát, ahogy a régi mondás mondja, amikor az egyszeri ember imádkozik a jóistenhez, hogy nyerhessen lottót, és akkor egyszer csak megszólal a jóisten, azért egy szelvényt kitölthetne. Az is nagyon fontos szabály, hogy amikor benne van az ember egy menetben és jól megy neki, az nem fog örökké tartani. Tehát az azt kezelni tudni kell és tudni kell, hogy ennek a periódusnak vége lesz. Tehát mindig ki kell dolgozni a kiszállási stratégiát erre a dologra. Tehát én szerintem a szerencse fontos, de még fontosabb az, hogy a szerencsét tudjad kezelni ezen a módon.”


Mi az élet értelme?

 

  • András szerint az élet értelme egyfajta játék lehet egy másik univerzumban, ahol lények örök életük unalmában játékokkal szórakoznak. Az életet egyfajta partiként írja le, ahol az emberek beleszeretnek az egészbe, és az élet során elért eredmények alapján értékelik őket, például attól függően, hogy mennyi boldogságot tapasztaltak vagy mennyit segítettek másoknak.

 

  • „. Bizonyos lények, akik értelmesek, és ezek az értelmes lények miután ügyesek és okosak voltak, egy idő után elintézték, hogy örökké éljenek, csak hogy ez az örök élet rohadt unalmas, és erre kitalálták, hogy akkor játszanak játékokat…”




Olvass tovább!


bottom of page