top of page

2022 Júliusi Hírlevél

A mai hírlevélben


  • Miért rendezzük a Podcast versenyt?Miben különbözik ez a verseny a többi podcast versenytől?Mit kell tudjál a #LegjobbPodcast versenyről, te mint podcast csatorna manager?

  • Miért hasznos a #LegjobbPodcast verseny neked, mint podcast hallgató?

  • Hírek a Magyar Business Podcast csatornáról

Sziasztok Vállalkozók!

Foris Attila vagyok és ez a MagyarBusiness.org három perces / sallangmentes / havi hírlevele.

Alig két hónap maradt a nyárból és a #LegjobbPodcast verseny végéig. Miről is beszélek? - kérdezed?

A Legjobb Magyar Podcast verseny rendezését több szándék vezérli:

1. Összeszedni a lehető legtöbb podcast csatornákkal kapcsolatos információkat egy helyre. 2. Alkalmat adni a podcast csatorna menedzsereknek, tulajdonosoknak - igen, ide a cégeket is beleértjük -, hogy sokkal több információt és főleg háttérinformációt osszanak meg a hallgatókkal. 3. Tudjuk meg azt, hogy miért szeretik a hallgatók a podcast csatornáinkat és miért nem szeretik ugyanazt a csatornát.

Mi hiszünk benne, hogy semmi sem tökéletes és mindig van hely növekedni, szépíteni, és bővíteni; igy az a kérdés, hogy “Miért nem szereted ezt a csatornát?” nagyon erős jelentőséggel bír.

Miért rendezzük a Podcast versenyt? Miben különbözik ez a verseny a többi podcast versenytől?

A jelenlegi podcast versenyekre jellemző az, hogy egy maroknyi (5 - 7, talán több) ember “zsűritag” a hasára csap és eldöntik, hogy nekik melyik podcast csatorna tetszik.

Véleményünk szerint ez egy nagyon rossz megoldás, hiszen a leg kompetitívebb sportban is több ezer, talán több tízezer résztvevőből, nagyon sok megmérettetés útján esnek ki azok, akik nem elég jók, ahhoz, hogy megérdemeljék a legjobb címet.

Mit kell tudjál a #LegjobbPodcast versenyről, te mint podcast csatorna manager?

Mivel a #LegjobbPodcast verseny a hallgatói szavazatok alapján lesz eldöntve. Kulcsfontossagú, hogy te mint podcast csatorna manager / tulajdonos megszolísd a kovetőidet, hogy regisztráljanak a honlapon és adjanak le egy hiteles szavazatot.

Ennek a formátumnak van több előnye, legfőképpen az, hogy egyenesen a hallgatóidtól kapsz visszajelzést arról, hogy mit szeretnek és mit nem szeretnek a podcast csatornáddal kapcsolatban.

Miért hasznos a #LegjobbPodcast verseny neked, mint podcast hallgató?

Az átláthatóság, a jó rendszerek egyik alapkövetelménye! Ugyanez az elmélet vonatkozik a podcast tartalmakra is.

Amikor a fogyasztó kommunikálja a csatorna felé, azokat a gondolatokat, ami megfogalmazódik benne, illetve azokat az érzelmeket, amiket a podcast csatorna vált ki belőlük, akkor egy borzasztóan erős visszajelzési folyamatot indítanak el.

Ez a visszajelzési folyamat segíthet a podcast csatorna minőségén, amitől a meglévő hallgatók még hűségesebbek lesznek és a csatorna könnyebben szerezhet új hallgatókat.

Ugyanakkor a hallgatók; a podcast információk alapján, illetve a más hallgatói visszajelzések alapján, könnyebben meg tudják találni, azokat a csatornákat amik hozzájuk közelebb állnak.

Hírek a Magyar Business Podcast csatornáról:

Juliusban is nagyon érdekes podcast vendégeink voltak, akikkel nagyon izgalmas témákat feszegettünk.

  • Csányi Péter -el, a Vates alapítója mesélte el, hogy honnan indult a Vates irodalmi ruházati márka.

  • Varadiné Diener Szilvia, a Minden Ami Külföld podcast csatorna alapítója egy nagyon egyedi módon monetizálta a podcast csatornát.

  • Belayane Najoua szövegíró és PR freelancer -el többet tudhattunk meg a szövegírás és az írott PR rejtelmeiről.

  • Pál Zoltán Gábor -al, az ALH Consulting alapítójával arról beszélgettünk, hogy az SEO mennyire fontos a céged építésében, illetve, hogy lehet egy honlapot jobban SEO -zni.

A Magyar Business Podcast augusztusi vendégei

Minden kezdő és legfőképpen haladó vállalkozóknak ajánlom, hogy Iratkozzanak fel a MagyarBusiness.org honlapra és nézzétek meg a podcasteknek a videó változatát.

Ennyi volt mára!

Élvezzétek a nyarat és skálázzátok a vállalkozást!

Foris Attila voltam, köszönöm a figyelmedet és köszönet a csapatnak:

Augusztusban folytatjuk a köretmentes, lényegre-törő, havi hírlevelünkkel.

Milyen tudással segíthetünk?

Mit szeretnél tanulni?

bottom of page