top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

A kapcsolati tőke valódi értéke a határokon túl - Turcsán Tamás

Turcsán Tamás a hálózatépítés, kapcsolatépítés és önbizalom fontosságát hangsúlyozza a magyar vállalkozók számára, bemutatva, hogyan lehet hatékonyan skálázni a kapcsolati hálót és nemzetközi szintre emelni azt.



Turcsán Tamás már 15 éve meghatározó alakja a magyar startup közösségnek, és szerinte egy ilyen környezetben a hálózatépítés elengedhetetlen. Az előadásában azt boncolgatja, hogyan lehet a hálózatot hatékonyan skálázni és nemzetközi szintre emelni.


A hálózatépítésben látja a magyar vállalkozóknál az egyik legnagyobb hiányosságot, ezért először is a kooperációt hangsúlyozza. A saját hálózatát, amely ma már 10 ezer tagot számlál a LinkedIn-en építette fel, mint az életének és kapcsolati tőkéjének szerves részét.


Turcsán szerint a nagy kapcsolati háló nem mindig használható, és az internet rengeteg lehetőséget kínál üzletre, segítségre és barátságra. Tapasztalata szerint az első három mondat rendkívül fontos, mert az emberek első benyomása alapján döntenek. Az a lényeg, hogy jó az ötleted és a sztorid. Ha érdekesen tudunk megszólítani valakit, hitelesen és önmagunkat adva, az nagyon vonzó a nyugatiak számára is.


Turcsán hangsúlyozza a történetmesélés jelentőségét és azt, hogy ha valamivel ki tudunk tűnni, már megnyertük az emberek figyelmét. Egyedülálló előadásokkal lehet kitűnni a tömegből, még ha az túlzó is, de a különbözőség kíváncsivá teszi az embereket. A kapcsolatépítésnél az is fontos, hogy pontosan és őszintén kommunikáljunk, valamint értékeljük az emberek helyzetét.


Turcsán Tamás azt is hangsúlyozza, hogy az értékes kapcsolatokat értékesíteni lehet, de ehhez jó menedzsmentre van szükség. Ha rosszul bánunk a kapcsolatainkkal, az idővel devalválódik. Végül, de nem utolsósorban: jó tett helyébe jót várj, ez a kapcsolatépítés titka.


Az előadás végén a következő kérdésekre kapunk még válaszokat:


  • Hol van az a határ, ahol az ember még nem túlzóan extrém, de mégis figyelemfelkeltő?

  • Hogyan lehetnek a kapcsolataink értékesek, mindkét fél számára?

  • Félünk-e a konstruktív kritikától?

  • Végül pedig, hogyan legyünk őszinték?




Olvass tovább!


bottom of page