top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Az influenszer marketing még mindig működik a magyar piacon! - Blaumann Bence

Blaumann Bence az influenszer marketingről osztja meg véleményét heti podcastunkban.



Az influenszer marketing egy olyan stratégia, amely már régóta jelen van a digitális marketing eszköztárában, és továbbra is hatékony lehet, különösen a magyar piac esetében. Blaumann Bence, aki a Rejoy.hu ügyvezetőjeként és az eMAG egykori vezetőjeként számos sikeres influenszer kampányban vett részt, megosztotta tapasztalatait és stratégiáit a podcastünkben.


Bence karrierje során számos területen szerzett tapasztalatot, beleértve a logisztikát és a vállalati vezetést is. Az influenszer marketing világába való belépése azonban új kihívások elé állította. A beszélgetés során kiderült, hogy az influenszer marketing sikerének kulcsa az, hogy valódi bizalmat építsünk az emberekben.


„Ebben az iparágban vagy ebben a bizniszben ez az egyik legfontosabb kulcskérdés megbíznak benned annyira a vásárlók, hogy vesznek tőled egy valaki által már kicsomagolt, vagy valamilyen formában már használt készüléket. Mit kell ehhez adnod?”

Az influenszer marketing egyik fő előnye, hogy az influenszerek hitelességüket felhasználva közvetlen kapcsolatot teremthetnek követőikkel. Bence hangsúlyozta, hogy az influenszer kiválasztásánál nem csak a követők száma a fontos, hanem az is, hogy az influenszer mennyire hiteles és releváns a célcsoport számára.


„Amikor a robi kollégám csatlakozott, és neki volt egy ilyen missziója…, hogy menjünk fel TikTok-ra és gyártsunk a kifejezetten a Z-generáció számára olyan saját tartalmakat is, ami megismerteti ezeket a termékeket, ezt a márkát a fiatalokkal…”

A Rejoy.hu például sikeresen használta az influenszer marketinget a TikTokon keresztül, hogy megismertesse magát az új generációval. Bence elmondta, hogy az influenszerek kiválasztásakor nemcsak a népszerűségre, hanem az autenticitásra és a követők bizalmára is figyeltek. Ezáltal a Rejoy.hu sikeresen elérte céljait, és számos visszajelzést kapott az új felhasználóktól.


„Ezt tesszük leginkább a szempontjaink elejére, hogy kik azok, akiknek a saját hitelességén keresztül el tudunk mi is érni egy olyan közönséget, akik megbíznak ebben az influenszerben, ezáltal megbízhatnak bennünk is.”

Az influenszer marketing azonban nem csak a követőszámról szól. Bence kiemelte, hogy az influenszereknek is meg kell bízniuk a márka iránti elkötelezettségben, és képesnek kell lenniük arra, hogy hitelesen képviseljék azt a saját közönségük előtt. Ezért fontos a tartalom egyeztetése az influenszerrel annak érdekében, hogy az megfeleljen mind a márka elvárásainak, mind pedig az influenszer közönségének igényeinek.


Az influenszer marketing tehát továbbra is életképes stratégia a magyar piacon. A megfelelő influenszerek kiválasztásával és a hitelesség fenntartásával a márkák sikeresen elérhetik céljaikat, és közelebb kerülhetnek a célcsoportjukhoz.


„Nekünk azok a csatornák jobban működnek, ahol ennél egy picit több időt adunk a nézőknek, hogy ezt befogadják vagy feldolgozzák, vagy az influenszer is ezt jobban ki tudja fejteni, ilyen például a YouTube, ezért több YouTube-os tartalomgyártóval vagyunk kapcsolatban ma.”



Olvass tovább!


bottom of page