top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Boruzs Ákos a GreenGo Car Zrt. marketing igazgatója

Frissítve: 2023. nov. 30.

Az alábbi cikkben olvashatsz Boruzs Ákos szakmai tapasztalatairól, hogyan fejlesztette magát a kezdetektől, szerinte hol rontják el a mai vállalkozók, és mi a véleménye a magyarországi e-kereskedelemről.


1/3 >>


Szakmai tapasztalatok


Boruzs Ákos több mint 15 éves tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik az e-commerce és a digitális marketing területén, szakmai pályafutásának jelentős állomásai közül az egyik az Origo Zrt.-nél, senior e-commerce menedzser, illetve online gaming szakértő pozíció, ahol az üzletág vezetőjeként az online kereskedelmi üzletág területi stratégiai szerepének és üzleti eredményeinek növelése volt a fő feladata.


A Tchibo Budapest Kft.-nél is rengeteg tapasztalatot gyűjtött, itt vezetői pozícióban helyezkedett el, és legfontosabb feladatai közé tartozott a vállalat nemzetközi mintáján alapuló Tchibo webáruház sikeres magyarországi bevezetése, illetve a nemzetközi együttműködések és fejlesztések koordinálása is.


A következő fontos munkahely az életében az Avon Cosmetics Hungary Kft.-nél volt, ahol digital manager pozíciójában a Pannónia Csoport digitális stratégiájának összehangolásáért felelt, majd az Avon közép európai régiójának 19 országában felelt az AVON tanácsadók/vezető tanácsadók online aktivizációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért.


E-commerce marketing vezetőként dolgozott a Webshop Logisztika Kft.-nél, jelenleg pedig a GreenGo Car Zrt. marketing igazgatója, ahol ő felel a vállalat teljes körű online és offline marketing stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért.



Önfejlesztés


Ákos a 2000-es évek elején került ki a munka világába és akkor még teljesen más volt minden, az internettel, a weboldalakkal, a különböző online tartalmakkal még csak ekkor kezdtek megismerkedni igazán az emberek. Megtetszettek neki a weboldalak, azon belül is a dizájn érdekelte.


„Gyakorlatilag mindent autodidakta módon kellett kikísérletezni, online nyilván rákerestél, meg utána mikor már volt Google, akkor azért tudtál tutorialt nézni…”

Ebben az időben nem volt elérhető online annyi oktatóanyag vagy videó mint ma, ha információra volt szüksége ügyesen kellett keresni az interneten.


„Azt vallom, hogy keresni kell tudni jól a keresőbe. Ha jól tudsz keresni, akkor szinte mindenre van megoldás.”

Egyre több üzleti partnere volt, akiknél kapcsolattartóként is működött, amely tevékenység később még jobban megtetszett neki mint a grafikai munkák, mert azok esetében nagyobb a nyomás, hogy határidőre kell dolgozni és kreatívnak is kell lenni. Jöttek a lehetőségek és az események, ezért Ákos mindig váltott, ha arra volt szükség, és így lettek a fent említett pozíciói is.



Hol rontják el a mai vállalkozók?


Ha kíváncsi vagy Ákos véleményére, hogy mit csinálna másképp a vállalkozók helyében nézd meg ezt a videórészletet!



E-kereskedelem Magyarországon


Ákos szerint „már nem állunk olyan rosszul” az e-kereskedelemmel, a környező országok közül Lengyelország az, aki hamarabb váltott és területileg is egy nagyobb piaccal rendelkezik ezért előrébb tart. Magyarországon is vannak már olyan nagy piaci szereplők, akik külföldre terjeszkednek, mivel itt már elérték a határaikat.


„Egy cseh piac annak ellenére, hogy ha a populációt nézzük közel azonos a magyaréval, azonban a webshopok számát tekintve, meg az e-kereskedelmet tekintve a többszöröse.”

Véleménye szerint a logisztikai infrastruktúra területén (csomag automaták, fizetési módok, technikai háttér) Magyarország az élmezőnyben van, „akár még világszinten is”. Úgy gondolja inkább azzal volt a gond, hogy későn kapcsoltak a cégek, nem láttak a kezdetekben, hogy ilyen jelentősége van az e-kereskedelemnek és ilyen hamar fejlődik.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

  1. Boruzs Ákos a GreenGo Car Zrt. marketing igazgatója

  2. Boruzs Ákos: marketing, PR, carsharing

  3. Villámkérdések: Boruzs Ákos

bottom of page