top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Kolozsvári Arnold Csaba megvalósította az álmát Amerikában és megnyitotta a Revive Fitness-t

Frissítve: 2023. okt. 19.

Kolozsvári Arnold Csaba elmeséli milyen nehézségeken ment keresztül, amikor kiköltözött az Egyesült Államokban, és hogyan jutott el a Revive Fitness terem megnyitásáig.


1/3 >>


Kolozsvári Arnold Csaba inspiráló története igazi példa arra, hogy elszántsággal és kitartással bárki képes elérni a céljait. Csaba debreceni születésű, de 1999-től 24 éves korától kint él az Amerikai Egyesült Államokban. Egy magazinban lelte meg a példaképét, aki nem más mint Arnold Schwarzenegger, és innentől az lett a célja, hogy embereken segítsen az egészségmegőrzés területén, ezt az álmát az USA-ban tervezte megvalósítani.


Az Államokon belül Marco Islanden kötött ki és rengeteg nehézség kísérte az útját, kezdetben takarítói és mosogatói állásai voltak, együtt dolgozott magyarokkal, mígnem 6 hónap után az őt körülvevő emberek lehetetlenné tették, hogy maradjon így tovább állt. Folytatódtak a nehézségek, a hitegetés, de sikerült egy lakás bérelnie az utolsó pár dollárjából.


Az angol nyelvtudása kevés volt, de kitartó volt, és kutatott az újságokban a lehetséges állások után, így jött a "work today, get paid today" munka, ami szintén mosogatói és takarítói feladatokat biztosított, nehéz volt, de hitt magában és tudta, ha kitartó annak meglesz az eredménye. Hatalmas bizonyítási vágy égett benne, mely az édesapájának köszönhető, aki nem hitt a sikerében.


Ma már büszke arra, hogy egy sikeres fitneszteremnek a tulajdonosa, melynek fő profilja a személyi edzés, és már többször választották a legjobb helyi fitneszközpontnak. A céljai között szerepel további 2 terem megnyitása, melyekre már jövőre sor kerül, illetve vágyai között szerepel ingatlanok vásárlása is.


Miért költözött Amerikába?


Csabát lenyűgözte Arnold Schwarzenegger példája, aki egy kis osztrák faluból indult és végül hatalmas sikereket ért el a testépítés terén. Őt is vonzotta a sport, és tetszett neki az izmos férfi testalkat, ezért célul tűzte ki, hogy az Egyesült Államokban próbál meg sikereket elérni a testépítés világában.


Az igazi célja azonban az volt, hogy ne fizikai munkából éljen, hanem szellemi tudásával segítsen másoknak.


„Nyitni akartam egy céget, ahol segítek az embereknek, hogy akár fogyjanak, jobban érezzék magukat, hosszabb életűvé váljanak, jobb sportolókká váljanak stb.”

Gyermekkorában rengeteg amerikai filmet nézett, ami további inspirációt nyújtott számára. Azonban fő motivációja az volt, hogy nem látta, hogyan lehetne tisztességesen megélni Magyarországon kemény munkával. Ezért 1999-ben döntött úgy, hogy Amerikában próbál szerencsét.Nehézségek az Egyesült Államokban


Volt egy barátja Magyarországon, akivel megállapodott, hogy aki előbb kijut az Egyesült Államokba az segít a másiknak. Végül az ismerőse tanulói vízummal előbb hagyta el az országot, majd sikerült állást találnia, és Csaba csak később követte, sima vízummal.


Egy helyen kezdtek el dolgozni, de volt ott két másik magyar kolléga, akik nem szimpatizáltak vele, ezért úgy döntött másik városban próbál szerencsét. Fél évig dolgozott ezen a helyen, ahol számos kihívással kellett szembenéznie. Többek között hamis társadalombiztosítási kártyáért kellett fizetnie, de ez még semmi a későbbi megpróbáltatásokhoz képest.


„Az elején a kis pénzed, ami volt esetleg Magyarországról az úgy elfogyott, hogy az valami hihetetlen.”

A következő ember, akihez segítségért fordult munka és lakás ügyben az egy közjegyző volt. Sajnos csak félig járt sikerrel, mert lakást találtak, de sajnos munkalehetőséget, ajánlást nem kapott, így a pénze teljesen elfogyott.


Saját magának kellett megoldania a problémát, egy szótár és egy újság segítségével kutatott álláslehetőségek után, ahol egy "work today, get paid today" ajánlatot talált. Sajnos a körülmények nagyon rosszak voltak, mert csupa olyan embert alkalmaztak, akik egy rendes állást nem tudtak megtartani (drogfüggők, alkoholisták stb.). Ennek ellenére 2 évig dolgozott itt és mellette még több munkája is volt, mosogatás, takarítás.


„Egy cél hajtott engem, hogy igen is itt az Egyesült Államokban meg tudjam valósítani az álmaimat.”

Sajnos több negatív tapasztalata volt külföldön a magyarokkal, ezért elhatározta, hogy igyekszik kerülni őket a továbbiakban. Ez az elhatározás olyan pozitív következményekkel járt mint, hogy sokkal jobban fejlődött az angol nyelvtudás, és a szemléletmód is, ami az amerikaiakra jellemző hozzásegítette ahhoz, ahol ma tart.Út a saját vállalkozásig


Csaba korábban részt vett testépítő versenyeken, de első helyezést nem sikerült elérni nemzetközi szinten, ezért gondolkodott abban is, hogy Amerikában visszatérne ehhez a sporthoz és megpróbálna karriert építeni. Beszélt egy olyan emberrel, akit már Magyarországról ismert szaklapokból és sikeres volt a területen, tőle azt az információt kapta, hogy nem érdemes ezzel foglalkoznia, mert nehéz megélni belőle. Elvette ezt az ötletet.


Folyamatosan tanult annak érdekében, hogy egy nap majd megnyissa a saját edzőtermét, készenlétben volt és várt a lehetőségre. Egy hölgy, akinél korábban dolgozott felkereste és megkérdezte tudna e neki segíteni az edzésben, így lett az első fitnesz vendége Amerikában. Az edzőterem, amiben a hölggyel dolgozott állást ajánlott neki, de egy akkor nyíló másik terembe ment el dolgozni fitnesz igazgatói pozícióba.


3 és fél év után döntött úgy, hogy otthagyja a céget, mert nem érezte, hogy tovább tudna fejlődni, illetve a vállalkozás is hanyatlott. Tőke hiányában kezdetben egyedül dolgozott, az emberek lakásain és cégeknél tartott személyi- és csoportos edzéseket. Amikor stabillá vált az anyagi helyzete, megélt az edzésekből, elkezdett utánajárni, hol találhatna marketingest, aki segít neki bevonzani az embereket. Megismerkedett egy hölggyel és egy tengerészgyalogossal, akik közül az egyik a társa lett a cégben, a másik pedig az alkalmazottja.


2010-ben alapították a Revive Fitness-t, ahová a korábbi személyek, akiknek edzést tartott követték, így már volt egy vendégköre. Az edzőteremnek helyet adó épület belterében rengeteg munka volt, mielőtt megnyitottak, mert előtte teljesen más funkciót töltött be.


Rögös út vezetett az amerikai álom megvalósulásáig, de Csaba azóta sem állt meg, újabb céljai vannak.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

  1. Kolozsvári Arnold Csaba megvalósította az álmát Amerikában és megnyitotta a Revive Fitness-t

Comments


bottom of page