top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Koppány Olivér és a KNP Law

Frissítve: 2023. márc. 17.

Koppány Olivér szerepe a KNP Law cégben


<< 2/4 >>


KNP Law


A KNP Law 15 évvel ezelőtt alakult cég, mely Magyarországi székhellyel rendelkezik. Tapasztalatuk és szaktudásuk az országhatáron túlra nyúlik, nemzetközi cégként globális hálózattal rendelkeznek, a világ legkülönbözőbb pontjain a legmagasabb szintű jogi szolgáltatást nyújtják.


Magyar viszonylatban elég nagy a cég 23-24 fővel dolgoznak együtt jelenleg.




Elosztás az irodánál


A partnereknek vannak ügyfeleik, ezek az ügyfelek hozzájuk kötődnek, a partnereknek pedig vannak ügyvéd jelöltjei. Az ügyfél az az iroda ügyfele és mindenki együtt dolgozik minden ügyfélnél.


„Mi mindig is úgy gondoltuk, hogy egy partner, akinek van egy szakterülete az nem tud mindent kiszolgálni és így, hogy mindenki tud egy ügyfélnek dolgozni sokkal több mindent tudunk egy ügyfélnek megcsinálni.”

Milyen ügyekkel foglalkoznak?


Van olyan cég, akinek minden jogi feladatát elvégzik, pl.: cégmódosítások, új munkavállalók felvétele, ha egy gyógyszercégnél új gyógyszer kerül a piacra azt besorolják, ingatlan vétel, gyárépítés, reklám fogyasztóvédelem, szellemi alkotások joga. Vannak olyan cégek, ahol csak perekkel vagy munkajogi részekkel foglalkoznak.




Olivér szerepe a cégben


Olivér ügyfeleinek a többsége külföldi amerikai cég, ezért nem is a magyar ügyvédi jellemzők figyelhetőek meg nála. Ő az európai, illetve magyarországi vezetőkkel dolgozik együtt.


A specializációt tekintve Olivér cégfelvásárlásokkal, illetve ingatlanokkal foglalkozik, számára ezek nagyon izgalmas területek.



Honnan vannak Olivér ügyfelei?


Olivér úgy érkezett a magyarországi irodához, hogy már volt olyan ügyfele, aki magyar ügyvédet keresett itteni üzlet kapcsán, illetve az édesanyja is ekkortájt kereste meg azzal, hogy haza jöhetne Amerikából a magyar irodába dolgozni. Ezáltal azzal a céggel, akivel korábban is dolgozott folytatni tudták együtt a közös munkát.


A legtöbb jelenlegi ügyfele ajánlás útján érkezett.



Olivér ügyfélköre lényegében a Magyarországra jövő külföldi cégekből áll, akik a magyarországi jogi ügyeket szeretnék elintézni.


Szeret a bonyolult ügyekkel foglalkozni, amikre mások azt mondták, hogy nem vállalják, vagy nem tudják megoldani.


„Ez olyan mint egy kirakós játék és én ezt nagyon szeretem, amikor valakinek olyan problémája van, hogy már emberek lemondtak róla és akkor fordulnak hozzánk, és ezeket hogy tudjuk megoldani.”



A főnök mint coach


A saját volt főnökeiből kiindulva, számára az volt a segítség, ha olyan kritikát kapott, amiből tudott tanulni, fejlődni, ha meg lehetett beszélni az egyes szituációkat és abból is leszűrni, hogyan működik az adott dolog.


„Akivel együtt dolgozol az legyen nyitott arra, hogy érezze azt, hogy ha itt azt mondom, hogy én szerintem így kéne csinálni akkor nem az lesz, hogy nem, én vagyok a főnök úgyhogy úgy csináljuk, ahogy én mondom. Szerintem az nem egy jó hozzáállás.”



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page