top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Koppány Olivér

Frissítve: 2023. márc. 30.

Ismerd meg Koppány Olivért és az ügyvédi pályáját!


1/4 >>


Koppány Olivér Bostonban járt egyetemre. 2008-ban költözött ki Amerikába, akkor 5 évet töltött kint, ez a 4 év egyetemi oktatásból és 1 év munkából állt.


Itt ismerkedett meg az angyalbefektetéssel, mert az egyetem első évében elkezdett dolgozni egy ügyvédi irodánál gyakornokként. Bepillantást nyerhetett egy Venture Capital méretű iroda működésébe.


Nem érezte magában a bátorságot, hogy hatalmas üzleteket kössön, de ügyvédként szívesen a folyamat részesévé szeretett volna válni, segíteni. Szimpatikus volt számára a kevesebb teherrel járó tanácsadói, ügyvédi pozíció.


Akkoriban megfogadta, hogy a karrierje során szeretne részese lenni a startupok világának.



Akcentus


Gyerekkorában is folyamatosan angolul beszélt és az Amerikában töltött évek, valamint a jelenlegi angol nyelvű partnerek miatt lehet akcentusa. A családban és az irodában is mindenkivel angolul beszél.



Ügyvéd család


Teljes mértékben a család miatt lett ügyvéd, édesanyja űzi ezt a foglalkozást. Tudatosan arra készült, hogy Amerikába mennyen továbbtanulni jogi karra. Ennek főleg az volt az oka, hogy megtapasztalja az ottani szemléletmódot, üzleti életet és azt, hogy hogyan működik az üzleti világ.


„Nekem mindig is ez volt a célom, ha ügyvéd akarok lenni, akkor azt így kell csinálni.”

Édesanyja hívta fel rá a figyelmét, hogy ha szeretné folytatni az ő pályáját, akkor mindenképpen szüksége van amerikai ügyvédi tapasztalatra. Utána haza jöhet és folytathatja a pályáját Magyarországon, akár édesanyja cégében.


„Más az ország, másak az emberek, más a mentalitás.”



Pályafutás kezdete


Az egyetem elvégzése után Washingtonban dolgozott ügyvédjelöltként. Ott nem jellemző a saját ügyfélkör kialakítása, inkább partnertől kapod a munkát, amit el kell végezni.


Körülbelül 2 évvel később a covid időszak kezdetén jött haza, ami azért is volt indokolt mert édesanyja ügyvédi irodája 50%-ban gyógyszerjoggal foglalkozik, ebben az időszakban nagyon sok munka volt.


Az ügyvédi irodára is jellemző, hogy gyarapítani és fejleszteni kell, ezért az utóbbi pár évben bővítették azon listát mely szakterületekkel foglalkoznak.


„Ugyanúgy, mint akármelyik biznisz ezt is kell növelni.”



Ügyvédi kihívások


Olivérnek a mindennapjaiban két kihívás van:


1. Kiszolgálni az ügyfeleket a lehető legjobban, nagyon alaposan, nagyon megfontoltan, arra törekszenek, hogy ami az irodájukból kikerül az kifogástalan legyen.


2. Csapatösszetartással és csapatépítéssel való foglalkozás, hogy az iroda növekedése esetén az új munkatársak jól érezzék magukat és hosszú távon dolgozzanak az irodánál, a meglévő munkatársak is jól érezzék magukat a mindennapokban.




Új munkatársak kiválasztása


Nagyon változó, hogy mi alapján választanak ki munkatársakat, nincs egy adott dolog, tulajdonság, amivel rendelkeznie kell.


Nem is feltétlenül sikerül mindig a jó embereket kiválasztani, idővel kiderülhet, hogy mégis mással foglalkozna, más érdekli, ezért nincs konkrét recept a munkatársak felvételére.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:


bottom of page