top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Molnár Peggy a PeggyBaby márka megálmodója

Frissítve: 2023. dec. 13.

Molnár Peggy elmeséli mivel foglalkozik jelenleg, mi jellemzi a családi hátterét, mi volt az első munkahelye, hogyan lett egy lapkiadó igazgatója, honnan jött az első, majd a második vállalkozásának ötlete.


1/3 >>


Mivel foglalkozik jelenleg?


Molnár Peggy „két lábon áll”, két területtel foglalkozik, melyek közül az egyik a PeggyBaby, ami egy 7 évvel ezelőtt általa létrehozott gyerekmárka, a másik pedig egy lifestyle vonal, ahol táplálkozási tanácsadással és coachinggal foglalkozik.


„Ez gyakorlatilag a saját életutamnak lett egy része, mert hogy én magam változtam az elmúlt jó egy évben testileg-lelkileg, és ez hozta magával azt, hogy én ráéreztem arra, hogy talán ez az én utam…”

 Családi háttér


„A gyerekkoromat végig kísérte a vállalkozói lét.”

Peggy Németországban született, édesanyja német anyanyelvű, édesapja magyar, 1983-ban költöztek Magyarországra, itt kezdte el az általános iskolát. Édesanyja onnantól kezdve, hogy Magyarországra költöztek vállalkozó volt, ezzel a céllal is jöttek ide, hogy fagylaltot árulhasson. A 1980-as években az NDK-ban nem volt lehetőség cukrászda vagy fagyizó nyitására, így magyar származású édesapja miatt adódott a lehetőség, hogy ide költözzenek.


„Igazándiból én a gyerekkoromat a fagyizóban éltem, én a nyaraimat végig dolgoztam, engem befogtak, engem gyakorlatilag a vállalkozás részévé tettek viszonylag fiatalon.”

Édesapja is vállalkozó volt, építőipari területen voltak cégei, de Peggy leginkább édesanyja tevékenysége által szerzett tapasztalatokat, aki szerette volna, hogy tovább vigye a vállalkozást, de Peggyt a vendéglátás szakmája nem igazán vonzotta.

 Első munkahely


„Azt szoktam mondani, hogy mindig nagyon szerencsém volt az életben, és mindig sodorta elém az élet a lehetőségeket…”

Peggy a JATE-n végzett kommunikáció szakot, újságírást tanult, és innen jött egy lehetőség egy osztálytárs révén, aki azzal hívta fel, hogy lenne munka egy lapkiadónál, amihez német nyelvtudás szükséges és Németországba kellene utazni, onnan pedig egy új hetilap kiadását kellene irányítani. Kis gondolkodás után úgy döntött él a lehetőséggel és kipróbálja magát ebben a munkakörben.


„Ez az interjú annyira jól sikerült, hogy gyakorlatilag talán egy hét leforgása alatt meg is egyeztünk mindenben, és talán egy hónapon belül nekem Németországba kellett mennem…”

Az első munkahelye egy nyugat-magyarországi német tulajdonú lapkiadó vállalatnál volt, amely megyei napilapok kiadásával foglalkozott, 1998-ban tervezték, hogy megjelentetnek egy nőknek szóló hetilapot, ebben lett volna szerepe Peggynek, de végül ez a projekt nem valósult meg, így más munkakörben helyezkedett el.

 Hogy lett a megyei lapkiadó igazgatója?


Ha kíváncsi vagy hogyan vált Peggy egy megyei lapkiadó igazgatójává nézd meg ezt a videót!

 


Az első vállalkozás alapítása


A lapkiadónál Peggy úgy dolgozott, hogy ingázott folyamatosan Vác (család), Veszprém (lapkiadó) és Budapest (munka) között, közben pedig született 2 gyermeke és míg egy gyereknél ugyanolyan hatékonyan tudta a munkáját végezni, addig a második gyermeknél már kezdett túl sok lenni az utazás egyik városból a másikba, illetve az ügyvezetésben is történt változás, neki pedig természetesen a család volt az első.


„Ezt a fajta életvitelt és ezt a fajta nyomást, amit egy ilyen vezetőre testálnak az két gyerek mellett már nem volt annyira komfortos nekem.”

2014-ben a kisebbik lánya megszületése után otthagyta a céget és egy ideig főállású anyukaként volt otthon, majd tulajdonképpen ez a tapasztalat indította el a vállalkozás útján. Mindennapos probléma volt, hogy a babának folyt a nyála a fogzás miatt és sokszor kellett emiatt átöltöztetni, erre kereste a megoldást, vagyis egy jó minőségű nyálkendőt.


„Hát nem találtam a magyar piacon olyan nyálkendőt, ami nekem szuper lett volna.”

Peggy felismerte, hogy ez egy piaci rés, és ahogy korábban mondta az életben szembe jöttek vele a lehetőségek, ezzel pedig élt is. Azt feltételezte, hogy nincs egyedül Magyarországon a problémával és másoknak is szüksége lenne erre a termékre. 2015-ben egyetlen termékkel indította el a webshopját (PeggyBaby), az pedig a vízhatlan nyálkendő volt.


Idővel tudatosult benne, hogy több termékre van szükség, ahhoz hogy ebből meg tudjon élni, ezért több babaterméket is piacra dobott (sapka, sál, nadrág, stb.), ezek pedig mind jó minőségűek, bababarátak, praktikusak, elérhetőek, vagányak.

 


A második vállalkozás


Peggy már 20 éve küzd különböző egészségügyi problémákkal, mint pajzsmirigy alul működés, szívinfarktus, emésztési gondok, alvászavar, ezeket megelégelve a megoldás után kezdett el kutakodni. Megtalálta, amit keresett, életmódot váltott, változtatott a gondolkodásmódján, tudatosan kezdett el élni, és ennek meg is lett az eredménye.


A fogyása egyre több emberből kérdéseket váltott ki és miközben megválaszolta ezeket a kérdéseket rájött, hogy ez mennyire érdekli, és szeretne ezzel foglalkozni.


„Rájöttem, hogy igazándiból az én változásom az másnak is jelenthet akár motivációt, akár segítséget, akár kiindulást.”

Rögtön a tettek mezejére lépett és kitanulta a táplálkozási tanácsadás szakmát, majd a kliensekkel való beszélgetések során rájött, hogy nem az elhatározás a nehéz az emberek számára, hanem az elköteleződés és a rossz szokásoktól való megválás az igazi probléma. Ebből alakult ki, hogy coachinggal is foglalkozik, azon belül is egészség coachinggal.
Olvass tovább!További cikkek a témában:

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page