top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Tasnádi Ádám a This is Redy társalapítója

Tasnádi Ádám származása, családi háttere, szakmai élete és vállalkozásainak alakulása, egy jó marketingügynökség titka


1/3 >>


Tasnádi Ádám a This is Redy nevű magyar femtech startup társalapítójaként tevékenykedik, CEO, startupper és mentor is. Olyan sikerek fűződnek a nevéhez mint, hogy 2020-ban a Széchenyi család a Legsikeresebb Fiatal Vállalkozó kategóriában az Év Széchenyi Vállalkozása díjban részesítette, továbbá 2021-ben a Forbes Magyarország "30 sikeres magyar 30 alatt" listáján is szerepelt, illetve 2022-ben felkerült a Forbes Magyarország "100 selfmade magyar" listájára is.


Emellett Ádám kiemelt jelentőséget tulajdonít a fiatalok oktatásának és vállalkozóvá válásuk támogatásának. Ennek érdekében rendszeresen tart előadásokat egyetemeken és középiskolákban, hogy megossza tudását és inspirációt nyújtson a következő vállalkozói generációnak.


Honnan indult?


Ádám soltvadkerti születésű, de Budapesten él az egyetemi tanulmányok óta. A kezdetekben online marketinggel foglalkozott, marketing kivitelező volt, volt egy komolyabb projektje is, ami bekerült a magyar és a brazil médiába is.


Ezt az irányvonalat fejlesztette tovább, tanult és egyre több és nagyobb ügyfelekkel tudott együtt dolgozni, utána jött egy új kaland az életében a startup cége, ami egy femtech tematikájú vállalkozás, ennek neve This is Redy.


„Tehát startupper vagy vállalkozó nem is tudom, hogy hogyan tekintsek magamra, de a legfőbb erősségem az a marketing.”


Családi háttér


Ádám szülei alkalmazottak, tehát vállalkozói példát nem látott tőlük, de ennek ellenére szabadon nevelték és bátorították, hogy próbálkozzon, legyen kíváncsi, legyen vállalkozó szellemű még ha nem is üzletileg értették, és merje az álmait élni.


„Aztán ez nálam oda vezetett, hogy ez a tudásvágy meg kíváncsiság, meg hogy mindig bátorítottak, soha nem húztak vissza, hogy egyszer csak itt kötöttem ki.”

Összeségében elmondható, hogy gyerekkorában nem volt senki vállalkozó a közvetlen környezetében, nem látott példát erre az életformára, pláne nem olyan emberektől, akikkel manapság találkozik. Ami nehézséget jelentett számára az az önbizalom.


„Sok időre volt szükségem, szerintem egészen 19-20 éves koromig, amíg az éreztem, hogy az önbizalom is kezd megjönni ahhoz, hogy én ki merjek állni mint vállalkozó, ügyfeleket szerezni…”


Szakmai élet és a vállalkozások alakulása


Az első tapasztalatát már egészen fiatalon 13-14 éves korában szerezte, amikor MLM rendszeren keresztül az értékesítéssel ismerkedett, ez rövid idejű pályafutás volt, de értékes tapasztalatokkal zárult.


Ádámot a középiskola vége felé nagyon érdekelték a nyelvek, a történelem, a politika, az állami struktúrák, ezért nemzetközi igazgatás-szervezés szakra jelentkezett a Corvinus-ra, ami távol áll attól, amivel ma foglalkozik. Az egyetem első éve után megváltozott a rendszer és eltűnt a piaci szemlélet az oktatásból, ami nem tetszett neki, de ennek ellenére elvégezte az iskolát és közben már elkezdett gondolkodni, hogy milyen egyéb lehetőségei lennének.


Olvasott a startup világról és mélyebben beleásta magát az online marketingbe és támadt egy ötlete 2012-2013 körül, ugyanis szeretett volna kijutni a brazíliai foci vb-re, amire nem volt pénze, ezért kitalálta, hogy csinál egy weboldalt, amin megjeleníti a világ országait és ezeket a felületeket eladja bannerként.


„Én ezzel indultam el, hogy keresek magamnak szponzorokat, cégeket, meg magánszemélyeket, ahol az volt a deal, hogy ha ők szponzorálják az én utamat, akkor adok nekik megjelenési felületet az oldalamon.”


Az egyetem mellett már ilyen jellegű tevékenységekkel keresett pénz, és az iskola elvégzése után nem is kellett gondolkodni, hogy hol dolgozzon, teljes munkaidőben az online marketinggel, kivitelezéssel, brandépítéssel foglalkozott.


Egy ponton szüksége volt szövegíró munkatársra, de akit első körben talált nem volt megfelelő, közben pedig elvállalt egy nagy projektet, így sürgősen kellett valaki mást keresnie a pozícióra, ekkor hozta össze az élet azzal az emberrel, aki ma már az üzlettársa a This is Redy-ben.


„Így ismertem meg a mostani üzlettársamat, aki szövegíró volt először és együtt dolgoztunk, ő Molnár Dóra…"

A termék ötlete Dórától származott és a tőkét a marketinges üzletből szerezték, hogy elindítsák ezt a vállalkozást, tehát teljesen önerőből fejlesztettek és gyártották le az első darabokat. A marketinges vonal fennmaradt, de idő közben a hangsúly áttevődött az új üzletágra, a startup cégükre.Egy jó marketingügynökség titka


Ha kíváncsi vagy hogyan építette fel Tasnádi Ádám a marketinges üzletágát nézd meg ezt a videót!
Olvass tovább!


További cikkek a témában:コメント


bottom of page