top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Tasnádi Ádám: az ötlet, cégépítés, skálázás

Tasnádi Ádám elmondja honnan származik a This is Redy vállalkozás ötlete, hogyan kezdék el a folyamatokat és építik a céget, terveznek e tovább növekedni


<< 2/3 >>


A This is Redy ötlete


Ádám üzlettársa Dóra jött elő azzal az ötlettel, hogy mi lenne ha készítenének egy menstruációs fehérneműt, ami tulajdonképpen egy innovatív fehérnemű nagyon speciális anyagokkal elkészítve. A termék fő funkciója, hogy teljes mértékben kiváltsa az eldobható menstruációs eszközöket (tampon, betét stb.), illetve nem mozdul el viselés közben.


„A nők számára ez egy nagyon praktikus termék, meg kényelmes, mert nem mozog éjszaka, meg sportoláshoz is jó, egy sima betét az nem ilyen.”

Ádámnak tetszett a koncepció, mert a tudását egy hasznos projektbe tudja beletenni, emellett még egy környezetbarát, fenntartható és innovatív termékről van szó. 2017-ben kezdték el a termékfejlesztési folyamatot, ami körülbelül 1,5 évig tartott és ebben főleg Dórának volt nagy szerepe.


2019-ben validálták és dobták piacra a terméket, innentől kapott Ádám nagyobb szerepet az online marketinges ismereteivel, és az elindulás nagyon is jól sikerült.


„Szabtunk magunknak 3 hónapot, meg legyártottunk 300 terméket, teljesen önerőből…és elment az egész 1 hónap alatt…”

Nem csak a vevők voltak elégedettek, hanem a média is felkapta a terméket, ami hirtelen beindította a folyamatokat és rendkívül megnőtt a kereslet, amit nem is tudtak kellően menedzselni a kezdetekben.



Vállalkozás építése


Két fő céljuk volt a kezdetekben:


1. Egyrészt építeni egy olyan márkát, ami tabudöntő, ami a női tabukat ledönti, ami edukatív.


„…aminek a küldetése az, hogy a menstruáció témáját úgy tegye bele a fejekbe mint egy természetes emberi folyamat, ami egyébként egy szupererő, ha úgy nézzük, hiszen ez az életadáshoz kell…”

Ez egy body pozitív márka, ahol nem profi modellekkel dolgoznak együtt, a kampányok is ehhez igazodnak.


2. A második fő cél volt, hogy Magyarországról építsenek egy piaci alapon nemzetközileg is sikeres céget, ami exportképes, ami bebizonyítja, hogy hazánkban is létre lehet hozni a nemzetközi versenyhez méltó terméket.


Az első másfél évben a termékfejlesztés csak egy mellékes feladat volt, mert főleg a marketinges üzletággal foglalkoztak, majd amikor elkezdődött az értékesítés sikeresen eladták a kezdő készletet, és olyan sok lett a megrendelés, hogy lefoglalta őket a gyártási folyamatok igazítása a kereslethez, ami körülbelül 0,5-1 évet vett igénybe. Csak ezek után tudtak még többféle termék tervezésébe és gyártásába belefogni.



Skálázás


A közeljövőben a szomszéd országokba terveznek terjeszkedni a régióban, főleg német nyelvű országokba (Németország, Ausztria, Svájc).


„Ebben a régióban szeretnénk nagyobb szereplővé válni.”

Továbbá a termékfejlesztésre szeretnének több energiát fektetni, mivel a vásárlói visszajelzések alapján többféle irányvonal is kirajzolódott (anyaság, inkontinencia stb.), amit megoldhatnának fejlesztéssel.


Nemzetközi terjeszkedés


Attila és Ádám elmélkedése a nemzetközi terjeszkedésről.


Miért nem fordul Amerika felé a magyar vállalkozók többsége?


Ha kíváncsi vagy a lehetséges okokra nézd meg ezt a videót!



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

  1. Tasnádi Ádám a This is Redy társalapítója

  2. Tasnádi Ádám: az ötlet, cégépítés, skálázás

  3. Villámkérdések: Tasnádi Ádám

bottom of page