top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Kertész Lilla

Tudj meg többet Kertész Lilláról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyvek és podcastek, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, mit hord magánál, irodai környezet, pénz, siker, titok, szerencse, mi az élet értelme.



Kedvenc könyv?

 

 

Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?

 

 

Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?

 

 

Kedvenc podcasted?

 

 

Kedvenc business podcasted?

 

 

Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


 

Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?

 

  • „Ez most nagyon inspirál (a fenti kurzus), Steve Pavlinának egyébként több ezer cikke…elérhető a stevepavlina.com oldalon, és zseniális, mert olyan szemszögből közelít meg bármilyen témát…, amit senki más nem közelít meg.”

 

Hogyan menedzseled a feszültséget?

 

  • „Edzéssel, bármilyen mozgással, sétával, zene hallgatással, meditálással, írással.”

 

Mi van a zsebedben, mit hordasz magadnál?

 

  • „A legtöbb ruhámon nincs zseb, így semmit. A retikülben a legszükségesebbeket: telefon, airpods, pénztárca, zsebkendő, valami gyógyszer hogyha szükség lenne rá.”

 

Rendezett vagy rendetlen iroda?

 

  • „Rendezett.”

 

Mit jelent számodra a pénz?

 

  • „Fiatalabb koromban inkább úgy mondanám a biztonságot meg a szabadságot jelentette, de ez most már megváltozott, mert rájöttem arra, hogy a szabadságot nem a pénz adja meg, hanem eredendően szabad az ember és a szabadság az teljesen független a pénztől, úgyhogy most már úgy gondolom, hogy a pénz az. Annak a kivetülése a pénz, hogy hogyan van az adok, kapok az életedben, tehát, hogy mennyi, amennyi értéket adok, és amilyen minőségben adom azt a pénzt, az általában ezt visszatükrözi, és ilyen értelemben ez egyfajta energia.”

 

Mit jelent számodra a siker?

 

  • „A siker számomra azt jelenti, hogy megtaláltam azt az utat, ami tényleg az enyém és hitelesen tudok rajta járni, önazonosan, és ráléptem és ezen járok, és tudom, hogy haladok és az utamon vagyok. Ennek az érzése.”

 

Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!

 

  • „Imádok utazni meg nyelveket tanulni csak hobbiból, semmi céllal. Kínaiul is elkezdtem mostanában tanulni, meg németül, meg mindenféle nyelven. Talán azt sem tudják rólam sokan, hogy van egy borajánlói képesítésem is.”

 

Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?

 

  • „80-20%, 20% a szerencse és 80% az összes többi…azt vettem észre, hogy az ember akkor tud szerencsés lenni, hogyha azért bele is teszi az energiát.”

 

Mi az élet értelme?

 

  • „Az élet értelme, hogy kibontakoztassuk a bennünk rejlő erőforrásokat és úgy hagyjuk el ezt a bolygót, hogy nincs bennünk megbánás. A halál gondolata számomra motiváló, mert arra gondolok ilyenkor, hogy ha tudom, hogy így is úgy is bármikor meghalhat az ember, akkor ma kell valami olyat létrehoznom, amit tudok, hogy ha nem teszem meg, akkor a halálom napján lehet, hogy megbánnád hogy nem foglalkoztam vele.”

 




Olvass tovább!


bottom of page