top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

A cégműködés automatizációja

Frissítve: 2023. ápr. 14.

Hogyan automatizálta Nagy Gábor a cégen belüli folyamatokat a hatékonyabb munkavégzés érdekében


<< 3/7 >>


Hogyan automatizálják a cégen belüli tevékenységeket?


A cégen belüli folyamatokat úgy kell elképzelni mintha egy programozónak próbálnád elmagyarázni, hogy milyen folyamataitok vannak és az hogy működjön. Ha ez alapján gondolod át a rendszerednek a működését, akkor rá fogsz jönni, hogy vannak olyan folyamatok, amikhez nem is kellesz. Ehhez a folyamathoz készíthetsz egy videót, amit bármikor bárki meg tud nézni.


„A legnagyobb segítség, ha komplett folyamatokat tudsz kihagyni.”

Erre példa, ha a forma szerződések vannak létrehozva és egy-két változót kell csak átírni és perceken belül kiküldhető a szerződés az ügyfélnek.


Gáboréknál az elégedettség mérés is automatizált folyamat, melynek végén konkrét statisztikákat kapnak, hogy mennyire elégedettek a munkájukkal. Aki nem elégedett annak lehetősége van időpontot foglalni konzultációra, mely Gábor naptárában megjelenik automatikusan. Ezáltal könnyen tervezhető a nap, és nem szükséges több ember a folyamathoz.



Milyen szoftvert használ ezekre a folyamatokra?


Mindig kész szoftvereket használ, azokat köti össze egymással.


Az ügyfélkezelésre és a munkafolyamatok vezérlésére MiniCRM rendszert használnak egészen a cég indulása óta. Sokáig kézi vezérléssel használták, ma már ez is automatikus.


Gábornak nagyon bevált, hogy a rendszer kiírta, hogy aznap milyen feladatai vannak. Miután elvégezte azt a 10-15 feladatot aznapra befejezte a munkáját. A vállalkozókra nem jellemző a behatárolt munkaidő (8 órás munkarend), ez azonba lehetővé tette számára, hogy ne „végtelen” legyen a munkaidő.


„Hogyha egy rendszert alakítasz ki az életedben, akkor fontos, hogy ezekhez tartsd is magad.”

Ennek az alapja az időgazdálkodás.



Érdemes elolvasni A Vállalkozás Mitosza című könyvet.


E szerint a könyv szerint háromféle személyiség lakozik egy vállalkozóban:


  1. Menedzser, aki múltból rendszereket épít.

  2. Vállalkozó, aki mindig a jövőbe tervez és azok alapján álmodozik.

  3. Szakember, aki leül és a mostban dolgozik.


Munkatársak felvétele az onlinetoborzás.hu-nál


Automatizált a folyamat. Az új munkatárnak egy videósorozaton kell végig mennie, ami egy oktató sorozat, ez alapján történik a betanítás. Érdemes az ilyen folyamatokat automatizálni akár egy kis cégnél is, mert nincs idő mindenkivel személyesen foglalkozni.




Olvass tovább!


Továbi cikkek a témában:

bottom of page