top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Út a szakmunkás végzettségtől a vállalkozásig

Frissítve: 2023. ápr. 14.

Nagy Gábor útja a szakmunkás végzettségtől a pedagógusi pályán keresztül a vállalkozásig


1/7 >>


Mi az első dolog, amit tudni kell róla?


Nagy Gábor az onlinetoborzás.hu alapítója és tulajdonosa. Alapvetően digitális nomádnak tartja magát.


Igyekeztek a céget kialakítani az elmúlt 10 évben úgy, hogy bárhonnan tudjon dolgozni akár egy laptop segítségével, illetve a kollégáinak is így lett kialakítva a rendszer, hogy bárhonan tudjanak dolgozni. Ennek megfelelően a kollégák az ország különböző pontjain és még határon túl is dolgoznak.

Fontos számára a cége, de a család az első a fontossági sorrendben. Ezért a családi élethez igyekezett alakítani a cég működését.


Hol született meg az ötlet, hogy vállalkozó szeretne lenni?


Gábor vidéki ember, Szerencsen él, elektroműszerész szakmunkásként végzett. Utána kapott egy ötletet, hogy a Főiskolán jót lehet bulizni és inni, ekkor jelentkezett pedagógusi szakra Békéscsabán. Tanító bácsi lett, illetve itt ismerte meg a párját. Ez követően visszakerület Szerencsre, ahol elkezdett tanítani a régi általános iskolájában.


Nagyon szeretett tanítani, de a párja önkormányzati dolgozóként már akkor kétszer annyit keresett, mint ő pedagógusként. Családfenntartóként ezt nem érezte megfelelőnek, ezért elkezdett honlapokat készíteni és elindult az online marketing felé, mindezt akkor még a főállása mellett. Eközben állást is váltott, ahol egy nagyon rossz főnököt kapott és 28 nap után felmondott.


Ekkor lett főállású vállalkozó, honlapokat és webáruházakat készítettek. Amikor bejött Magyaroroszágra a facebook elkezdett facebook marketinggel foglalkozni.



A Vállalkozz Hatékonyan Klubban kezdett el járni és itt szocializálódott vállalkozóként, nagyon sok mindent tanult itt, például azt, hogy hogyan kell felépíteni egy vállalkozást, ami hosszú távon rentábilis.


Elkezdett foglalkozni a facebook marketinggel, aminek kapcsán egyre több megrendelés lett. Már akkoriban is Skypeon keresztül tartották a konzultációkat, tehát főleg online zajlott a munka.


Körülbelül 8 évvel ezelőtt volt egy nagyobb váltás, ami abból indult ki, hogyha valahová nagyon sok ügyfelet vittek, akkor a cég a munkatársakkal volt bajban, akik kiszolgálják az ügyfeleket. Tehát munkatársakat kellett szerezni az ügyfeleknek. Ebben az időben Gábor egy üzleti klubba járt, ahol egy vállalkozónak segített villanyszerelőt keresni a facebookon keresztül, ez nagyon eredményesnek bizonyult.


Az igény szülte az új vállalkozás ötletet az onlinetoborzás.hu-t.




Olvass tovább!


Továbi cikkek a témában:


bottom of page