top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Út a szakmunkás végzettségtől a vállalkozásig

Frissítve: 2023. ápr. 14.

Nagy Gábor útja a szakmunkás végzettségtől a pedagógusi pályán keresztül a vállalkozásig


1/7 >>


Mi az első dolog, amit tudni kell róla?


Nagy Gábor az onlinetoborzás.hu alapítója és tulajdonosa. Alapvetően digitális nomádnak tartja magát.


Igyekeztek a céget kialakítani az elmúlt 10 évben úgy, hogy bárhonnan tudjon dolgozni akár egy laptop segítségével, illetve a kollégáinak is így lett kialakítva a rendszer, hogy bárhonan tudjanak dolgozni. Ennek megfelelően a kollégák az ország különböző pontjain és még határon túl is dolgoznak.

Fontos számára a cége, de a család az első a fontossági sorrendben. Ezért a családi élethez igyekezett alakítani a cég működését.


Hol született meg az ötlet, hogy vállalkozó szeretne lenni?


Gábor vidéki ember, Szerencsen él, elektroműszerész szakmunkásként végzett. Utána kapott egy ötletet, hogy a Főiskolán jót lehet bulizni és inni, ekkor jelentkezett pedagógusi szakra Békéscsabán. Tanító bácsi lett, illetve itt ismerte meg a párját. Ez követően visszakerület Szerencsre, ahol elkezdett tanítani a régi általános iskolájában.


Nagyon szeretett tanítani, de a párja önkormányzati dolgozóként már akkor kétszer annyit keresett, mint ő pedagógusként. Családfenntartóként ezt nem érezte megfelelőnek, ezért elkezdett honlapokat készíteni és elindult az online marketing felé, mindezt akkor még a főállása mellett. Eközben állást is váltott, ahol egy nagyon rossz főnököt kapott és 28 nap után felmondott.


Ekkor lett főállású vállalkozó, honlapokat és webáruházakat készítettek. Amikor bejött Magyaroroszágra a facebook elkezdett facebook marketinggel foglalkozni.A Vállalkozz Hatékonyan Klubban kezdett el járni és itt szocializálódott vállalkozóként, nagyon sok mindent tanult itt, például azt, hogy hogyan kell felépíteni egy vállalkozást, ami hosszú távon rentábilis.


Elkezdett foglalkozni a facebook marketinggel, aminek kapcsán egyre több megrendelés lett. Már akkoriban is Skypeon keresztül tartották a konzultációkat, tehát főleg online zajlott a munka.


Körülbelül 8 évvel ezelőtt volt egy nagyobb váltás, ami abból indult ki, hogyha valahová nagyon sok ügyfelet vittek, akkor a cég a munkatársakkal volt bajban, akik kiszolgálják az ügyfeleket. Tehát munkatársakat kellett szerezni az ügyfeleknek. Ebben az időben Gábor egy üzleti klubba járt, ahol egy vállalkozónak segített villanyszerelőt keresni a facebookon keresztül, ez nagyon eredményesnek bizonyult.


Az igény szülte az új vállalkozás ötletet az onlinetoborzás.hu-t.
Olvass tovább!


Továbi cikkek a témában:


Comments


bottom of page