top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Munkaerő toborzás

Frissítve: 2023. ápr. 14.

Nagy Gábortól megtudhatjuk, hogyan lehet munkaerőt szerezni, olyat aki a céges branddel is tud azonosulni


<< 2/7 >>


A sikeres munkaerő toborzás titka


Gábor szerint a kulcs, hogy marketinges szemmel álltak hozzá a munkavállaló keresésnek, nem pedig HR-es szemmel.

Az első sikeres álláshirdetése után elkezdték egyre többen megkeresni a vállalkozói klubból. A cégével sok különböző munkára kezdtek el embereket toborozni. Majd egy év után eljutottak oda, hogy az összes marketinges munkát le kellett adni és csak a munkaerő toborzással foglalkoztak, annak is a marketinges részével.Azt a folyamatot találták ki a cégével, hogy a marketinget nagyon hatékonyan meg tudják csinálni, nagyon sok jelentkezőt tudnak vinni egy-egy pozícióra.


Ráspecializálódtak a kékgalléros munkakörökre (betanított munkástól a szakemberig). Erre általában nincs jó megoldás Magyaroroszágon, mert az állásportálokon általában nem az ilyen típusú emberek vannak fent, Ők viszont a facebookon keresztül elérik ezeket az embereket.


„Bekötjük a cégbe ezt a csapot, amit meg kell nyitni, amikor van elég jelentkező, akkor el kell zárni. Ezáltal lehet skálázni a cégnek a növekedését.”


„Manapság nem az a probléma a cégeknél, hogy nem tudnak elég munkát vállalni, mert munka az van. Nagyon sokszor az a kihívás, hogy ezt a munkát el is kell végezni és nincs hozzá elég ember.”

Nekik erre van megoldásuk. 8 éve ebből élnek, és szépen dinamikusan tudnak növekedni.Hogyan vonzzunk be olyan embereket, akik a céges branddel is összhangban vannak?


„Szerintem azt nem lehet kikerülni, hogy olyanok ne jöjjenek, akik nem megfelelőek.”

Gábor szerint a mennyiségi jelentkezőből lehet kiválasztani a minőségi jelentkezőt.„Ha két jelentkező van az egyik félkezű a másik fél lábú, abból nem tudsz olyan munkatársat összerakni, aki megfelelő lesz a számodra.”

Viszont, ha van 50-60 jelentkeződ abból biztos fogsz találni egyet minimum, aki szakmailag, emberileg és hozzáállásban is beleillik a cégbe, és tud azonosulni a cégnek az elvárásaival a célkitűzéseivel, és nem fogja megmérgezni a szervezetet.


„Ha egy rossz elemű embert beteszel a cégbe az olyan, mint egy rothadt alma a kosárban.”

Ha van merítés, akkor meg lehet találni a megfelelő embereket.


A piac hozta a vállalkozás ötletét, amire van igény arra próbálnak megoldást találni.


Figyelni kell a piacot és abból kell levonni a következtetést, hogy merre mennyünk!Olvass tovább!


Továbi cikkek a témában:

Comments


bottom of page