top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Böjte Csenge: szakma, család, vállalkozás, kutyás esküvő

Böjte Csenge szakmája, érdeklődési köre, családi háttere, mi motiválta a vállalkozás elindítására, miért pont kutyás esküvőszervező


1/4 >>


Szakma, érdeklődés


Böjte Csenge a rendezvényszervezés szakmában dolgozik, az egyetem után rögtön ezen a területen kezdett el dolgozni. Vidéki származású és gyakran hazajár, mert szereti a vidéki közeget. Az egyetem miatt került Budapestre és azóta is ott él.


Néhány éve tetszett meg az esküvők szervezése neki, azóta szeretne ezzel foglalkozni, akár egyéni vállalkozóként.


„Mert szeretnék a saját talpamon megállni, saját magam főnöke lenni és minél több esküvőt, rendezvényt szervezni.”

A mai napig van egy főállása és mellette kezdte el a saját tevékenységét, és azon van, hogy teljes idejében vállalkozó lehessen.Családi háttér


Úgy véli inspiráló, hogy az ő korosztályában egyre többen vállalkozók. A családjából édesapja az, aki vállalkozó szellemű és volt is vállalkozása, és Csenge sokat tanul tőle és a mai napig tanácsot kér tőle.


„Arra nevelt minket, hogy legyünk sikeresek, érjünk el valamit, saját magunk építsük fel, amit szeretnénk és önerővel érjük el.”


Miért jó esküvőszervezőt felfogadni?


Egy rendezvény, azaz akár egy esküvő megszervezése rengeteg lépésből áll, amit egy tapasztalatlan ember nem tud előre, csak később szembesül vele, hogy mennyi energiát és időt vesz igénybe és sokkal jobb lett volna segítséget kérni. Arról nem is beszélve, hogy nem ismeri a rendezvényekhez kapcsolódó szakmák embereit (szolgáltatókat), ezért nem is tudja, hogy mire érdemes figyelni, kit érdemes választani, és milyen árakban kell gondolkodni.


„Nagyon sok mindenkitől hallottam, aki mondjuk nem fogadott fel, hogy milyen jó lett volna egy szervező, hiszen annyi idővel jár, annyira sok rejtett költség van…”


Motiváció a saját vállalkozáshoz


Volt már korábban vállalkozó, ahol grafikai tervezéssel foglalkozott, és mint most is főállás mellett csinálta. Ennél a tevékenységnél nem érezte a növekedés lehetőségét, és nem szerette volna teljes munkaidőben végezni.


„Néha az egy kicsit sok is tudott lenni, mert a szervezést én mindig nagyon szerettem, a grafikai tervezést is, de csak a gép előtt ülni és mindig grafikai terveket csinálni azért az meg néha sok volt.”

Csenge szereti a rendezvényszervezésben, hogy pörgős, néha ki kell menni terepre szervezkedni. Jelenleg részmunkaidőben dolgozik egy cégnél és mellette vállalja rendezvények szervezését, de úgy érzi ezt teljes munkaidőben, önállóan is tudná végezni.


„Én szeretnék elkezdeni egyébként így sajátot létrehozni, mert jó pozitív visszajelzéseket kapok és minden arra mutat, hogy ebből ki lehet válni, hogy saját magam a saját lábamon megállhassak.”


Kutyás esküvő- és rendezvényszervezés


Nagyon sokan vannak a piacon a rendezvényszervezés szakmában, ezért érdemes valami egyedi dolgot találni, amivel ki lehet tűnni a többiek közül, így lett Csenge kutyás esküvőszervező. Nem talált hasonló embert a piacon, illetve magához illőnek ítélte meg ezt az irányzatot.


„Mondom hát ez nagyon jó, ez hozzám illik, mert hogy alapból kutyás vagyok, mert van egy kutyám és mindenhova magammal viszem, nagyon szeretem, ha velem van, együtt csinálunk bármilyen programot.”

Úgy véli így kisebb célcsoportot céloz meg, és jobban megtalálják azok a párok, akik ilyen esküvőt szeretnének tartani.


Ez a témaválasztás elindította egy olyan úton, hogy már nem csak menyegzőkben gondolkodik, hanem lényegében bármilyen rendezvényt szervez, ami kutyákkal kapcsolatos (kutyás jótékonysági nap, kutyás kirándulás, kutyás fotózás stb.).


Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page