top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Böjte Csenge

Tudj meg többet Böjte Csengéről: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyvek és podcastek, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, mi az élet értelme, mentorok, coachok, merre tart a világ, AI, tervek, világméretű probléma


<< 4/4


Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?


Most sajnos sok időm nincsen olvasgatni, annyira koncentrálok a vállalkozásomra és az építésére, viszont rengeteg podcastot hallgatok.


Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?



Kedvenc podcasted?



Kedvenc business podcasted?




Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Leginkább podcasteket hallgatok, szeretem a business témát: újdonságokat, híreket, tanácsokat, olyan felületeket szeretek nézni olvasni, amik visznek előre és hozzá tudnak tenni az én vállalkozásomhoz.


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Mindig az adott események, rendezvények, amiket szervezek, mert mindegyikben van kihívás, mindegyikben van valami jó, amit élvezek csinálni és végig vinni a folyamatot. Nyilván mindig az újdonság az, hogy megkapok egy projektet, akkor abba gőzerővel és szívvel-lélekkel vágok bele.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Sétálok egyet a kutyámmal, próbálok kikapcsolni.


Mi van a zsebedben, mit hordasz magadnál?


Telefon és fülhallgató.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Káoszban látom a rendet.


Mit jelent számodra a pénz?


Megélhetést.


Mit jelent számodra a siker?


Elégedettséget. Új kapcsolatokat.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Teljesen más kutyát szerettem volna, az elején nehéz volt a nevelése.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


80%, szerintem fontos, hogy jókor legyél jó helyen, nyitott legyél, beszélgess, és akkor valahogy mindig megtalálnak a lehetőségek, amikre számítasz.


Mi az élet értelme?


Olyan vagyok, aki nagyon szereti ezt a work-life balanszot, nekem nagyon fontos, hogy akár mennyire is próbálok a vállalkozásomra fókuszálni, meg sok időmet elveszi, fontos az, hogy én foglalkozzak mással is.


Mit gondolsz a mentorokról, coachokról?


Azoknak a vállalkozóknak jó tud lenni, akik kicsit nehezebben indulnak el, kell a segítség. A közösségek, ahol általában van egy mentor, azok nagyon jók tudnak lenni, itt hatással tudnak egymásra is lenni az emberek, illetve jó valakitől véleményt kérni, a tapasztalatait meghallgatni.


Abban hiszek, hogy legyen egy példaképe az embernek, akire fel tudni nézni.



Merre tart a világ?


Néha én is elgondolkozom, hogy jobb lenne e külföldön vagy itthon. Mint vállalkozónak nehéz az élet, nehéz belevágni, elindulni, nehéz egyedinek lenni, kitűnni a piacon. A körülmények (pl.: árak) még inkább megnehezítik a munkánkat.



Mit gondolsz az AI-ról?


Segíti a munkámat, de mindig utána kell nézni, hogy valid e amit ír. Nem érzem, hogy beleszólna a munkámba, hogy kevesebb ügyfelem lenne.



Mi a terved a jövőre nézve?


Én mivel most kezdem építeni a vállalkozásomat, szerintem jó úton haladok afelé, hogy sikeres legyen, beinduljon, jól csináljam, és ismert is legyek a szakmában. Célom, hogy nevet szerezzek magamnak, és hogy ne kelljen bedolgoznom másnak, illetve én válogathassam meg a vendégkörömet. Szeretnék majd csapatot és vidékre költözni, hogy onnan irányítsak.



Milyen világ méretű problémát oldanál meg és hogyan?


A környezetvédelem nekem nagyon fontos a kutyám miatt is, mert rengeteget járunk a szabadba.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page