top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Csorba Anita útja a cégalapításig

Frissítve: 2023. júl. 29.

Csorba Anita iskolai végzettsége, érdeklődési köre, önismereti útja és története a cégalapításig


1/4 >>


Csorba Anita 13 éve készít digitális tartalmakat, az utóbbi 7 évben már ügyfelek számára is. Készít online műsorokat illetve social media tartalmakat. Az a küldetése, hogy felhívja az emberek figyelmét a kreativitás fejlesztésének fontosságára a gyerekek életében, és igyekszik segíteni őket és a szülőket ennek a készségnek az elsajátításában.


Az általa létrehozott termékek közül az első az Inspibox, mely kreatív munkák elkészítéséhez tartalmaz eszközöket, alapanyagokat. Létrehozott egy online klubrendszert is az Inspikidet, mely a gyerekek fejlesztéséhez járul hozzá kreatív módon.


Olyan sikeres műsorok gyártása fűződik a nevéhez mint az Álomszobagyár, ami több mint 50.000.000 megtekintést ért el és a Spektrum Home televízió csatornán fut.


Végzettség, érdeklődés


„A kreativitás a fő mozgatórugóm és ennek minden aspektusát, minden oldalát szeretem megnézni, körbejárni, kicsit beleszagolni, belekóstolni, és aztán tovább állni.”

Anita alkotó embernek tartja magát, már egészen gyerekkorától jelen van az életében és fontos szerepet tölt be az alkotás. Több területen is megjelenik a kreativitása rajzban, festészetben, építészetben. Körülbelül 10 éve vállalkozóként tevékenykedik ezeken a területeken.


A Műszaki Egyetemen építészmérnöki szakot végzett el, amiben úgy érezte kevés a művészet, sokkal több a matematika, fizika ezért nem ebben a szakmában kamatoztatja tudását. Semmiképpen nem bánta meg az egyetem elvégzését, mert adott neki egy szemléletmódot, amit tovább tud vinni az életében.


Ma már úgy véli, hogy az életben való boldogulásnak nem feltétele az egyetem, illetve nem is ajánlaná csak azoknak, akiknek a szakmája feltétlen megköveteli. Sajnos az oktatási rendszerek nem tudnak lépést tartani a világ fejlődésével, ezért nem tudnak napra kész tudást és készségeket elsajátítani az emberek.


„Szerintem itt abban kereshető a nehézség, hogy teljesen más kompetenciák kellenek most az érvényesüléshez vagy ahhoz, hogy megtaláld az életben a helyedet, szerepeidet mint 20 évvel ezelőtt.”

A mai világban a boldoguláshoz pont azok a képességek kellenek, amik Anitához közel állnak a kreativitás, a problémamegoldás, a folyamatos fejlődés, a változásokra való reakció, mindezek a sikeresség kulcsai, és ezeket nem tanítják az iskolákban.Az önismeret útja


Sok minden történt Anitával a 20-as éveiben, műszaki egyetemre járt, közben dolgozott is, elvégzett mellette egy festőművész iskolát, művelődésszervező szakot végzett egy másik főiskolán, illetve született két gyermeke.


„Nem voltam tétlen a 20-as éveimben és próbáltam az életet mindenhonnan megközelíteni, de nekem egyáltalán nem volt olyan pontos elképzelésem arról, hogy mit szeretnék.”

Tulajdonképpen ezekben az években egy önkeresési úton volt, hogy megtalálja azt a területet, amit élvezne hosszú távon is csinálni. Az biztos volt, hogy alkotni szeretne és ezen keresztül hatással lenni a világra.


Véleménye szerint az ember bármikor belekezdhet egy új irányzatba és szakértővé vállhat abban, erre számos példa van.Út a cégalapítás


Anita festőművészként képzelte el az életét, azt gondolta ő lesz az új Picasso, de más is érdekelte, illetve másképpen alakult az élete. 2010-ben kezdett el írni egy interaktív meseblogot a gyerekeinek és az olvasóknak, innen indult az online jelenléte.


„Rájöttem, hogy ez egy tök izgi dolog itt az interneten mindenfélét csinálni és hogy milyen jó ez az interaktivitás.”

Az élet úgy hozta, hogy elköltöztek és gondolta, milyen jó lenne a lakberendezési ötleteket egy helyre gyűjteni, ez lett az inspiraciok.hu. Ebben az időben hazánkban még nem voltak elérhetőek a kreatív ötletek a lakberendezés témájában, leginkább külföldi tartalmakból lehetett inspirálódni, a hazai újságok elég egyhangúak voltak.


Ekkor jelent meg Magyarországon a Facebook, ahova Anita be is regisztrált és elkezdte megosztani a tartalmait, illetve az emberek is tovább osztották azokat. Pár hónap múlva úgy érezte, hogy nagyon megéri ezt csinálni, mert új dolgokat mutathat az embereknek, inspirálja őket, ezáltal azok újra gondolják az otthonukat, a környezetüket, hogy szebbé varázsolhatják akár kevés pénzből.


„Jó hatással legyek az emberek életére és tudjam őket valamiért úgy inspirálni, hogy magukhoz közelebb kerüljenek, hogy kiteljesedett életük legyen.”

2 évig teljesen ingyen csinálta a blogját, a Facebook oldalát, és már 1 éven belül 100 ezres közösség alakult ki, ami motiválta arra, hogy folytassa ezt a munkát, és ne kelljen a hagyományos munkához visszatérnie.Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page