top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Csorba Anita

Tudj meg többet Csorba Anitáról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyv, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, mi az élet értelme, AI, tervek a jövőre nézve, világméretű probléma megoldása


<< 4/4


Kedvenc könyv?Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Inkább mondok egy szerzőt vagy vállalkozót: Gary Vaynerchuk, őt kezdetem el több mint 10 évvel ezelőtt követni, nekem ő volt az a példakép, aki miatt elkezdtem vállalkozni.


Kedvenc podcasted?Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Ha feltöltődésre vágyom, akkor szeretek önfejlesztéses témákban elmerülni, például egy Magyarországon élő zen szerzetes (Csong An Sunim) beszédeit hallgatni. Máté Gábor könyveit is szeretem, tizren pár évesen személyesen hallgathattam Teller Edét, 20-30 éves kor között Faludy Györgynek volt estje, és mind a három ember teljesen hozzám tudott szólni.


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Most az Álomszobagyár forgatások, amiket szeretnék jól teljesíteni az új műsor koncepcióban, illetve az Inspikid gyermekfejlesztő rendszer, aminek az útját szeretném megtalálni.Hogyan menedzseled a feszültséget?


Jelenleg Wim Hofnak a légzőgyakorlataival meg a rendszeres szaunázással, rendszeres edzéssel. Szeretek meditálni is, szoktam is naponta meditálni, ezek nagyon jó hatással vannak rám.


Mi van a zsebedben, mit hordasz magadnál?


A telefonomat mindenképpen, azon ott van a világ, azzal tudok videókat készíteni, azzal tudok tartalmat készíteni. Imádom, hogy erre lehetőségem van.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Nem rajtam múlik, hogy rendezett, de nagyon örülök neki és hála a csapatomnak, hogy ebbe segítséget adnak, mert ha csak én lennék, akkor óriás káosz lenne.


Mit jelent számodra a pénz?


A Pál Feritől hallottam egyszer (ő egy magyar katolikus pap), hogy ő a pénzre úgy tekint mint egy energiaforrás. Ha én energiaforrásként tekintek rá az nagyon megkönnyíti a helyzetemet, mert a pénzből lehet nagyot építeni, tehát egyfajta építkezési energia, és így csak a jó oldalát hozom ki.


Mit jelent számodra a siker?


A siker számomra azt jelenti, hogy ki tudom teljesíteni az életemet.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Kevesen tudják rólam, hogy elkezdtem szájharmonikázni tanulni 44 évesen.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


40%-ot mondanék, nincsen sorsfordító szerepe, de fontos szerepe van, főleg annak, hogy mennyire vesszük észre a lehetőségeket.


Mi az élet értelme?


Hogy megtaláljuk a célunkat és tudjunk azért dolgozni.


Mit gondolsz az AI-ról?


Kíváncsian várom, hogy hova fog ez kifutni, hogy mit és kit fog helyettesíteni vagy segíteni. A kreativitás pont ezt adja meg, hogy nem veszítheted el a munkádat, mert tudsz változni, és magabiztosságot ad, hogy tudod bármit hoz az élet, meg fogod oldani.Mi a terved a jövőre nézve?


Én a gyermek kreativitást fejlesztő programomat szeretném egy módszertanná dolgozni, szeretném megtalálni ennek a jó kommunikációját, hogy hogyan tudom megértetni a szülőkkel ennek a fontosságát, hogyan tudom a kapcsolatukat javítani ezáltal a gyerekek felé. Szeretnék jobban elmélyedni szakértőként is, tehát akár gyermekpszichológia, fejlődés lélektan, hogy megnézzem hogyan tudom még erősebbé varázsolni ezt a programot.


Az én 25 éves tervemben mindenképp van egy külföldi Inspikid.Milyen világméretű problémát oldanál meg és hogyan?


Én azt gondolom, hogy ez a probléma, amin dolgozok ez világméretű. Most még talán nem érezzük annyira a jelentőségét, mert most nő fel az első igazán online generáció, és a szülők is állandóan kütyüznek, tehát most érik az, hogy a kreativitásra ennyire szükség van.Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comentários


bottom of page