top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Csorba Anita: önismereti technikák, első kliensek, siker útja

Frissítve: 2023. júl. 29.

Csorba Anita elmondja milyen önismereti technikákat használ, hogyan szerezte meg az első klienseit, milyen TV adást készítenek, milyen út vezetett a sikerhez


<< 2/4 >>


Anita által használt önismereti technikák


„Én hogyha egy dolgot lehetne kiemelni, amit szerintem szülőként (mivel a rendszer nem teszi semmilyen formán oda) érdemes erősíteni, és az ami nekem nagyon fontos volt mindig az az önbecsülés.”

Anita példaként említi az amerikai mentalitást, ahol ha kiáll valaki a színpadra van önbecsülése, amitől sokkal magabiztosabban adja elő a mondandóját, míg hazánkban sok emberben félelmek vannak, hogy megszégyenül, hogy leszerepel, amitől már alapból nem úgy adja elő magát ahogy kellene.


„Amit a gyerekeinknek át kell adni, ameddig majd ez be nem épül a társadalomba, hogyha megvan az önbecsülésük, akkor sokkal nagyobb az esélyük arra, hogy megtalálják a boldogságukat.”

Anita szerint a felnőtt embereknek is folyamatosan dolgozniuk kell az önbecsülésükön, ő is ezt teszi a mai napig, főleg vállalkozóként, hiszen itt sok nehézség adódik, amit meg kell oldani.


Egyik ismerősével egy módszert találtak ki maguknak, ami úgy néz ki, hogy átgondolják mik a jó tulajdonságaik, amikre büszkék, és minden héten ezek közül egy jó tulajdonságra koncentrálnak, amit a mindennapokban igyekeznek észre venni, ezáltal folyamatosan megerősítik magukban, hogy mennyi pozitív dolog van bennük, ezáltal közvetve növelik az önbecsülésüket.


„Azt tervezem, hogy jó sokáig csináljuk ezt a kihívást, mert mindenkinek van legalább egyébként szerintem…egy fél éves jó tulajdonság listája.”


Első kliensek megszerzése


2010-ben indította el a lakberendezéssel kapcsolatos blogját és szeretett volna ebből pénzt keresni, ami akkor még elképzelhetetlen volt, mások csak hobbiként űzték ezt a tevékenységet. 2-3 évvel később már volt egy 3000 forintos barter együttműködése, majd kisebb-nagyobb cégek kezdték el megkeresni.


2014-ben volt egy nagy fordulópont, amikor meghívták egy YouTube hirdetés sorozatba résztvevőnek, amit egy lakberendezési cég szervezett. Ekkor tudatosult benne, hogy a YouTube milyen jó felület, jó közösségek alakulnak ki ott és ez megtetszett neki, és szeretett volna videókat készíteni, annak ellenére, hogy introvertált típusnak tartja magát.


„Nem szeretek szerepelni, azért szerepeltem végül, mert ez volt a célom, hogy ezzel tudjak az emberek életébe jó hatást érni, hogy ezzel tudjak inspirálni másokat.”

A YouTube lehetőséget adott arra, hogy pénzt keressen a céljai elérésére barter együttműködések és partnerek segítségével. Ezen a pontos viszont dönteni kellett, hogy egyéni vállalkozóként folytatja tovább vagy elkezd céget építeni. A csapatépítés mellett döntött, először 1-2 fővel dolgozott együtt, majd szépen bővült a vállalkozás. Elkezdtek videós tartalmakat készíteni először YouTube-ra, aztán a televízióba.



Anitáék által készített TV adás


„Az Álomszobagyár című műsorunk az a legnépszerűbb műsorunk, az online felületeinken is azt nézik a legtöbben, illetve a Spektrum Home csatornáján most már 3-dik éve fut…”


Sikerhez vezető út


Amikor Anita elkezdett videókat készíteni a YouTube csatornájára felfigyelt rá egy bútorgyártó cég (KIKA Magyarország) és ezáltal az első szoba berendezős videókat az ő áruházukban forgatták. Anita feladat volt, hogy az ott található bútorokból és kiegészítőkből összerakjon szobákat, ezen keresztül pedig ötleteket, tippeket adott a nézőknek.


Anita már gyerekkorában is nézett ilyen típusú műsorokat és arra vágyott, hogy sajátot tudjon létrehozni, és amikor egy szponzor segítségével nehézkesen, szűk költségvetéssel megcsinálták az elsőt, akkor az nagy népszerűségnek örvendett. Nagyobb nézettsége volt mint a csatornáján a többi tartalomnak, ezért folytatták az Álomszobagyár című videók készítését.


Ezek a produkciók kevés emberrel, kicsi stábbal valósulnak meg például 1 operatőr, aki vágó is (sok estben ez Anita), ezen kívül 1-2 segítő, és a háztulajdonosok. Célja a jövőben, hogy nagyobb produkciókban is részt vegyen.


„Igazából a TV-t én kerestem meg, én olyan típusú vállalkozó vagyok, aki abban hisz, hogy nem repül a sültgalamb a szájába, de szerintem minden sikeres vállalkozó az ebben hisz.”

Egy nekik készített munka során megkérdezte, hogy nem érdekelné e őket az általuk készített műsor és vevők voltak az elképzelésre, így került a Spektrum Home műsorai közé az Álomszobagyár.





Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page