top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Limbacher Tivadar: főtevékenység, tanácsok, jövő, problémamegoldás

Mi Limbacher Tivadar fő tevékenysége? Milyen tanácsokat ad kezdő vállalkozóknak? Szerinte merre tart a világ? Milyen világméretű problémát oldana meg?


<< 3/4 >>


Főtevékenység


Tivadar a legtöbb idejét a 2019-ben alapított Axon Labs cégével tölti, ami bioszenzorokkal és eye tracking-el foglalkozik. A vállalkozás megalapítása azért történhetett meg, mert a régi ügyfelek felkeresték és kérdezték, hogy foglalkozik e még az eye tracking-el, mert szükségük lenne eszközökre.


„Mostanra már szerencsére sok nagyon szimpatikus külföldi gyártónak, mi vagyunk a hazai kizárólagos képviselete, egyetemeknek tervezünk, szállítunk kizárólagos megoldásokat.”

Tivadar szeretne megint többet foglalkozni a kutatásokkal, számára izgalmas, új megoldásokkal mint például a virtuális valóság, holografika, eye tacking, drónok, 3D nyomtatás, robotika. Jelenleg ez a vállalkozása fedi le a munkaidejének a 90% és a maradék 10%-ban foglalkozik a Ma Este Színházzal.


„Mi kifejezetten a kutatásra szolgáló eszközökkel, megoldásokkal foglalkozunk.”

Az Axon Labs tulajdonképpen egységet alkot Tivadarral, tehát ami őt a leginkább érdekli azzal foglalkozik a vállalkozás is.


„Jelenleg az Axon Labs-nek a fő fókusza képviselet, tanácsadás, oktatás, evangelizációja a piacnak ezekkel kapcsolatban.”


Tanácsok kezdő vállalkozóknak


„Mindenkinek azt javasolnám, hogy járjon el minél több eseményre, beszéljen minél több emberrel, beszéljen minél több emberrel a saját ötletéről…senki nem fogja ellopni az ötletedet.”

1. Ha van benned szikra, elhatározás, hogy saját vállalkozást szeretnél azt kezdd el minél előbb! A legrosszabb eshetőség, hogy tanulsz belőle és nem sikerül, de a következő sikerülhet. Ha elbuksz az első lépéseknél, de továbbra is érdekel a téma, akkor ne add fel!


„Ha könnyű lenne, akkor mindenki ezt csinálná vagy mindenki sikeres lenne.”

2. Érdemes egy megfelelő társsal belekezdeni, akivel amúgy is szeretsz időt tölteni, és olyan képességei vannak, amelyek nálad hiányoznak.


„A társ szerepe szerintem nagyon fontos, én biztos nem tudtam volna ezt megcsinálni Attila nélkül és szerintem ő se nélkülem.”

3. Az ötlet is fontos, de még fontosabb azt megvalósítani, bele tenni a munkát.


„Az ötlet önmagában egy részt nem ér semmit, másrészt meg nem is az a lényeg, fontos, de abszolút nem elegendő feltétel.”


Merre tart a világ Tivadar szerint?


Tivadar igyekszik nem túl sokat elmélkedni a dolgokon, mert az elmúlt időszakban váratlan nagy események történtek (covid, háború, infláció), szerinte inkább a mikrokörnyezetünkre fókuszáljunk arra, hogy ott mit tudunk tenni.


„Ne legyünk károsak és jó esetben minél több jót tegyünk embereknek meg a környezetünknek.”

Érdeklődéssel várja, hogy mik fognak történni, milyen irányzatok lesznek, igyekszik nem arra fókuszálni, hogy jó vagy rossz irányba tart e a világ, optimista és reméli, hogy jó irányba tartunk. Szerinte minden rossz dologgal együtt is az ember és a technológia jó irányba fejlődik.



Világméretű probléma


Tivadar az egyik legnagyobb problémának a világban lévő egyenlőtlenséget tartja, hogy például vannak, akik túlsúllyal küzdenek miközben mások pedig éheznek.


„Az egyenlőtlenséget, mind az esélyekben, mind szimplán csak a vagyonban.”

Nem abban gondolkodik, hogy például a gazdagabbaktól mindent el kéne venni és a szegényeknek adni, hanem szimplán csak egyenlőbbek legyenek a feltételek. A meritokratikus társadalomban hisz, amely egy olyan társadalmi forma, amelyben az egyén társadalmi pozíciója nem a társadalmi származásától, hanem tehetségétől, tudásától, szorgalmától és teljesítményétől, egyszóval „érdemeitől” függ.


„Hogy kevésbé legyen polarizált a világ.”

Annak ellenére, hogy látja ezt a problémát a megoldás már nem egyszerű, úgy véli a hierarchia velejárója az emberi társadalmaknak, országoknak, rendszereknek.


„Azt gondolom, hogyha nem is igazságosan, de előbb utóbb azért talán valamennyire ez kicsit kiegyenlítődik vagy legalábbis az igazán mélyszegénység, szerencsétlenség az talán csökken.”




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page