top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Limbacher Tivadar

Tudj meg többet Limbacher Tivadarról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyvek és podcastek, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, mi az élet értelme, tervek a jövőre nézve, AI


<< 4/4


Kedvenc könyv?Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?


Nem könyv, hanem egy újság volt (Budapesti Piac), azon belül is egy hirdetés, ami megtetszett, mert olyan rendszert reklámozott, ami mindenkinek jó és később egy konferencián az az ember tartott workshopot, aki e mögött a reklámozott cég mögött volt.


Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Én inkább az eseményeknek köszönhetek sokat, az ott kialakult networkingnek. Megbeszéltem az aktuális problémákat, azokkal akik nálam előrébb jártak, segítettek vagy véleményt mondtak.


Kedvenc podcasted?Kedvenc business podcasted?Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Munkához elektronikus zenét hallgatok, ez nekem segít fókuszálni, meg a zónába kerülni. Amúgy leginkább podcasteket, YouTube-on ismeretterjesztő összeállításokat hallgatok, nézek, és néha egy-egy film vagy sorozat.Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


A bioszenzorok alkalmazhatósága, azon belül is az eye tracking, science neuro marketing, ez engem kifejezetten érdekel. A saját kogniciónk megismerése szenzorokon keresztül, ez az ami most a legizgalmasabb.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Szerencsére most már sokkal kevesebb van mint régen. Meditációval régebben próbálkoztam, akkor nagyon nem ment, most újra próbálkozom vele, eddig közepes sikerrel. Szerintem, ha az ember elér egy szintet az önmegismerésben, akkor sokkal jobban el tud engedni dolgokat. Meg kell próbálni hátra lépni egy picit és kívülről figyelni.


Mi van a zsebedben, mit hordasz magadnál?


Pénztárca, mobil, kulcs.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Kifejezetten rendezett.


Mit jelent számodra a pénz?


Nem olyan őrült fontos, ezen sokat gondolkodtam már, hogyha az lenne, akkor biztos, hogy sokkal motiváltabban dolgoznék vagy hajtanék. Nyilván szerintem fontos dolog, mérője is ideális világban, hogy mennyi értéket teremt az ember. Fontos dolog a boldogsághoz, hogy az ember itt is megtanulja a kapcsolatát vele meg kezelni. Fontos dolog a társadalom számára, de egyáltalán nem végcél.


Mit jelent számodra a siker?


Elismerést, akár nyugodtságot is. Számomra a siker azt jelenti, hogyha azt érzem, hogy nagyjából jó helyen vagyok, jó dolgot csinálok és azt csinálom és akkor amikor szeretném, ami érdekel engem.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Körülbelül 50 országban jártam eddig életemben.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Kevés, tehát én abban nem hiszek, hogy valaki szerencsés, abban egyáltalán nem hiszek, abban hiszek, hogy valakinek szerencséje volt vagy tud lenni. Ha elégszer és elég jó módon dolgozik vagy próbálja az ember, akkor sikerül. A szerencsére nem lehet, nem szabad alapozni vagy ha igen akkor tudatában kell, hogy legyél, hogy nagyon reszkírozol. Ha elég kitartó az ember, akkor szinte nincs szerepe a szerencsének vagy nagyon kevés.


Mi az élet értelme?


42 nyilván.


Minél inkább összhangban legyen az, amit mondunk, gondolunk és cselekszünk.


Mi a terved a jövőre nézve?


Én azt gondolom, hogy biztos lesz újabb ötlet és újabb vállalkozás, de jelenleg most nem gondolkodom máson. A Nobel díj szuper lenne, de ahhoz nem dolgozom elég keményen jelenleg.Mit gondolsz az AI-ról?


Szuper izgalmas. Én is használom. Nyilván rengeteg minden meg fog változtatni, a kérdés az, hogy szimplán, a rendes AI, amit már tényleg mesterséges intelligenciának lehet már mondani az mikor lesz?
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comentarii


bottom of page