top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Jáger László

Tudj meg többet Jáger Lászlóról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyvek és podcastek, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, titok, szerencse, mi az élet értelme.


<< 3/3



Kedvenc könyv?


  • „Nincs, nem olvasok már régóta papír alapú könyvet, rengeteg hírt fogyasztok.”


Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?



Kedvenc podcasted?



Kedvenc business podcasted?



Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


  • „Olvasni csak híreket szoktam szakmai szempontból.”

  • „Ha nagyon ritkán adok magamnak pár óra szabadságot hétvégenként, akkor általában olyan blockbuster filmeket nézek, amik háromdimenziósak.”


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


  • „Az a cég, amit építek, építünk a tulajdonosokkal. Ami a legjobban inspirál, hogy a magyar piacon már megmérettetünk, sokan használják a szolgáltatásunkat, de az amerikain még nem annyira, és most van az, hogy az amerikai kollégák betanultak, tudják miről van szó, Magyarországon is itthon voltak, mindent megtanultak, és gyakorlatilag most fogják a tudásukat kamatoztatni Amerikában."


  • "Az inspirál, hogy a Magyarországon kitalált, a Magyarországon felépített dologgal, mekkorát tudunk villantani Amerikában.”


Hogyan menedzseled a feszültséget?


  • „Alvással, ugye mondtam, hogy sokat dolgozok, de a 7 óra alvásra figyelek. És 3 hetente egy masszás szolgáltatást igénybe veszek.”


Rendezett vagy rendetlen iroda?


  • „Szigorúan rendezett.”


Mit jelent számodra a pénz?


  • „Mértékegység, mérőeszköz. A pénz egy olyan likvid dolog, amit lehet cserélgetni dolgokra, időre vagy vagyon elemekre, amik hasznot hoznak neked. Igazából a pénz az egy könnyen kezelhető excel táblában lévő tétel és amikor majd ugye elszámolok vagy kiszálnak (exitálnak) a tulajdonostársaim, ők pénzzel szálltak be pénzzel szállnak ki, tehát jól mérhető. Egy eszköz ahhoz, hogy elérd a sikereidet, semmi más.”


Mit jelent számodra a siker?


  • „Ha van egy célod…akkor a siker az, ha azt eléred.”


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


  • „Az aerobik sport az, ami a kedvenc sportom, a fallabda mellett. Még egy titkom van, amit sokan nem tudnak, nekem van jogosítványom kis motorra, nagy motorra, személyautóra, tehergépkocsira, nehézpótra, buszra, harckocsira, mozdonyt vezettem, repülőgépet vezettem, egyedül a hajó maradt ki.”


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


  • „Ha felkészült vagy, kitartó, meg mindent megcsinálsz, amit megcsinálhatsz, akkor szerintem egy 30%. Ha pedig béna vagy, lusta és szerencsétlen, akkor is lehetsz sikeres, ha a szerencséd egy 70-80%-os. Ha felkészült vagy tudod csökkenteni a szerencsefaktort.”


Mi az élet értelme?


  • „Az életnek nincs értelme, ez a rövid válasz. A hosszú válasz, ha valaki definiálná…, hogy mi az élet számodra és mi az, hogy értelem, akkor én arra tudnék válaszolni, mert mindenkinek más az élete és más az érteleme…”


Mi az életed értelme?


  • „Százalékos arányban minél többet csinálni, amit szeretek, minél kevesebbet, amit muszáj.”



Olvass tovább!


További cikkek a témában:


bottom of page