top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

A Diverzum ötlete

Frissítve: 2023. márc. 15.

Gyarmati Fanni és László Miki elmesélik honnan jött a vállalkozásuk ötlete és az elnevezése


<< 2/6 >>


Kezdetek


A Diverzum lényege, hogy a regisztrált érvényes diákigazolvánnyal rendelkező személyeknek kedvezményeket biztosítson, ennek érdekében több területen több márkával kötöttek együttműködést, mely márkák biztosítják a kedvezményeket a diákok számára.


Az egyetem utolsó évében kezdték el megvalósítani a Diverzumot. Első körben egy startup versenyen vettek részt, ahol bemutatták az ötletüket és nyertek is egy díjat. Tovább vitték az ötletet a megvalósítás fázisába és kezdtek is gyűlni a felhasználók.


Kezdetekben szűk költségvetés jellemezte a vállalkozást, megtakarításokból dolgoztak, minden hasznot visszaforgattak, startup rendezvényekre jártak.


„Szerintem egy startup-ernek az a jó hozzáállás, hogyha szeretné a megtérülést, de tisztában van vele, hogy ez nem az elején lesz és nem is 1-2 évvel később, hanem majd a vége felé.” (Miki)Az ötlet


Külföldi tanulmányik során észlelték, hogy az ottani diákoknak rengeteg kedvezmény érhető el, nem csak a közlekedésre, hanem szolgáltatásokra, termékekre is, szemben az itthoni lehetőségekkel. Ezért aztán úgy döntöttek utána járnak, hogy ez miért van így. Elég hamar kiderült, hogy nincs olyan platform, ami céges és diák oldalról is összegyűjti a kedvezményeket, illetve lehetővé teszi a diákstátusz elektronikus úton történő ellenőrzését.


Ezután kérdőíveket készítettek google formok és facebook csoportok alapján diákokkal, beszélgettek cégvezetőkkel és mentorokkal. Ezen felül a startup verseny is nagy tapasztalati segítséget nyújtott az elindulásban.


Bálint volt a csapatból, aki fejlesztette a platformot, bár ő nem rendelkezett webfejlesztői háttérrel. A weboldalt sikerült összehozni olyan mértékben, hogy működőképes legyen.


„Ez a startup filozófia, valamit kitesz az ember és csekkolja, hogy működik e vagy, hogy van e érdeklődés a piacon.”

Ez honlap még nem tudta mindig kiszolgálni az érdeklődést, mivel viszonylag hosszabb ideig tőke és befektetés nélkül kellett megvalósítaniuk az elképzeléseket.


2022 augusztusában kaptak befektetést, azóta Laci fejleszti tovább a weboldalukat.


„Már nagyobb energiákat tudunk koncentrálni arra, hogy ki is tudjuk szolgálni a piaci igényeket.”

Miki szerint a két legnehezebb dolog egy technológián alapuló startupban a fejlesztés és a megfelelő emberek megtalálása, bevonása és megtartása. Szerencsésnek érzik magukat, mert mindkét területen nagyszerű mentoraik vannak, ezért tapasztalt szakemberekkel tudnak együtt dolgozni.
A Diverzum elnevezés


A kiindulópont a diákok, mint célközönség volt, és a nekik létrehozott univerzum. A két szót összevonva jött létre a Diverzum elnevezés.


Ez persze nem egy rendkívül gyors folyamat volt, több hónapos ötletelés előzte meg a megfelelő név kiválasztását.


„Ez ilyen mérhetetlenül kínosan hosszú és túlgörcsölős dolog volt, de tök elégedettek vagyunk a névvel, úgyhogy végsősoron működött.” (Miki)


Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page