top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Diverzum: tanácsok, mentorálás, önismeret

Frissítve: 2023. márc. 15.

Gyarmati Fanni és László Miki tanácsai kezdő vállalkozóknak, mentorok és coachok akikkel együtt dolgoznak, az önismeret fontossága


<< 5/6 >>Tanácsok más vállalkozásoknak


„Szerintem itt az a lényeg, hogy az ember saját magába és a csapatába invesztáljon és tényleg a csapat legyen fejlődőképes és elég agilis ahhoz, hogy alkalmazkodjon a körülményekhez.” (Miki)

A Diverzum pont egy olyan problémára nyújt megoldást, amivel az emberek nagy része szembe néz, hogyan lehet olcsóbban vásárolni a mostani magas infláció mellett.


Fontos, hogy a csapat nagyon gyorsan adaptálódjon a változó körülményekhez, ami a mai világban jellemző, ez szem előtt kell tartani a cégépítés során.
Tanácsok kezdő vállalkozóknak

  • Az ötlet ne egy olyan megoldás legyen, amihez nem tartozik valódi probléma.

  • Ha valódi problémára megvan a megoldás, akkor a kisebb kudarcok ne tántorítsanak el, inkább építkezz belőlük.

  • Hallgass a környezetedre is a jó tanácsokat illetően, de ne hagyd magad lebeszélni az ötletedről.

  • Ha valaki hibát lát az ötletedben azt ne vedd a személyed elleni támadásnak, az csak az ötletedre vonatkozik.

  • Úgy add elő a történeted az ötleteddel kapcsolatban, hogy azt mindenki könnyedén megértse.
Mentorok és coachok, akikkel dolgoznak


Több mentoruk és coachuk van, ez már a befektetés során is fontos szempont volt számukra. Szerencsésnek érzik magukat, mert az elejétől fogva nagyon sok segítséget, tanácsot és útmutatást kaptak a mentoraiktól az ötletük megvalósításához.


„Ezek a visszajelzések főleg nálunk sokkal tapasztaltabb emberektől elképesztően hasznosak.” (Fanni)

Mindketten játnak coachingra és fontosnak tartják, hogy az alapítók tudják kezelni azt a stresszt, ami a vállalkozással jár.


„Ahogy nő a vállalkozás egyre extrémebb (a stressz) és ahhoz hozzá kell nőni. Az, hogy folyamatosan hozzánőjünk a saját vállalkozásunkhoz, sőt még gyorsabban is nőjünk mi személyesen és szakmailag, mint a Diverzum az nagyon fontos.” (Miki)Mennyire fontos az önismeret a businessben és az életben?


„Legyen olyan önismereted, ami alapján aztán tudsz úgy fejlődni, ahogy szükséges a startup vagy a cég szempontjából.” (Fanni)

Egy coach vagy egy pszichológus nagyon sokat segíthet a szakmai életünkben azáltal, hogy rávezet minket arra, hogy megismerjük saját magunkat, erősségeinket és gyengeségeinket egyaránt. Erre minden embernek szüksége lenne, persze ezt nem mindenki tartja egyformán fontosnak.A magyar kultúrában sajnos még sokan nem tekintenek erre a témakörre úgy ahogy kellene. Sokan még mindig a mentális betegségekhez kötik a pszichológus szükségességét, pedig nagyon sok élethelyzetünk van melyben egy külső, objektív szemlélő tudna segíteni, hogy átvészeljük, vagy jól döntsünk.


A tudatosság, hogy önmagunkba fektessünk és fejlesszük saját képességeinket, készségeinket talán még sokak számára nem fontos, de aki foglalkozik ezzel az sokat fejlődhet mind a magánéletében, mind pedig az üzleti életben is.

Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page