top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Diverzum: befektetők, munkamegosztás, konkurencia

Frissítve: 2023. márc. 15.

Gyarmati Fanni és László Miki elárulja hogyan szereztek befektetőket, kik voltak azok, kinek mi a feladata a cégen belül és hogyan kezdték el a platformjuk fejlesztését


<< 4/6 >>


Befektetők szerzése


Az elején rendezvényekre jártak, ahol volt lehetőségük befektetőkkel találkozni. Ilyen volt például a K&H inkubáció, ahol olyan események voltak, amiket direkt azért szerveztek, hogy a startupok találkozzanak a befektetőkkel.


„Oda vittük el a tulajdonképpen a pitchünket, ami nyilván az elején még nem volt olyan formában, mint amilyenben már most megvan, viszont elindultak bizonyos beszélgetések.” (Fanni)

A Munch kötötte őket össze a legelső angyalbefektetőjükkel, akivel le is zárták az első kört.Összesen 3 befektetőjük volt: az első egy félig angyalbefektető volt, a második Verő Barbara, aki egy nagyon aktív mentor és angyalbefektető a magyar startup ökoszisztémában, a vezető befektetőjük pedig az MKB Fintechlab volt.


A céljuk nem csak a szükséges pénz megszerzése volt, hanem a mentori, szakmai segítségre is igényt tartottak a szervezetek és üzletemberek részéről.


„Ez maximálisan sikerült, tehát igazából az álomcsapat jött össze. Ez nagyon szuper és tényleg rengeteget segítenek.” (Miki)Ki mivel foglalkozik a cégen belül?


Fanni foglalkozik a marketing vonallal, ő kommunikál a diákokkal és a csapaton belül is a marketing csapatért felel.


Miki feladatai közé tartozik a partnerekkel való kommunikáció, az operatív vezetés és a termékfejlesztés egy része, a termékfejlesztő csapat irányítása.
Van-e konkurencia?


A régióban nincs hasonló platform a piacon, vannak ugyan diákkedvezményeket összegyűjtő oldalak, de nem ilyen minőségben szerepelnek, mint a Diverzum.


A nemzetközi piacon vannak hasonló oldalak, de más megoldásokat alkalmaztak, mint Mikiék. A diákok ellenőrzése központi adatbázison keresztül történik, ezáltal sokkal egzaktabb, és a brendt felépítését tekintve is más oldalról közelítették meg a témát.


Mikiék a vásárlást egy sokkal tudatosabb oldalról közelítették meg, vagyis nem a spórolás a lényeg, hanem a tudatos vásárlás, ezáltal egyfajta társadalmi felelősségvállalást is képviselnek.
A platform építése a kezdetekben


Bálint egy no code környezetben, a bubble-ban csinálta meg az oldalt, ami ellátta az alap feladatokat. Egy egyedi fejlesztésű oldal túl sok lett volna az induláshoz, ezért a kettő között tették le a voksukat, valamennyire saját fejlesztés, de nem saját platform.


Ezt a weboldalt már nem használják, üzemen kívül helyezték, jelenleg már a saját fejlesztésű honlapjukon fut a Diverzum.


A teljes mértékben egyedi fejlesztésű honlap lehetővé teszi a skálázást, és miután teljes mértékben stabilan helyezkednek el a magyar piacon, a külföld is cél lehet.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page