top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Békési Brigitta: nehézségek, kiszervezés, példaképek, egyediség

Frissítve: 2023. ápr. 26.

Békési Brigitta megosztja velünk mik voltak a nehézségek a vállalkozás indításakor, hogyan tudja kiszervezni az egyes feladatokat, kik a szakmabeliek akiket követ, mitől egyedi a terméke


<< 4/5 >>


Kezdeti nehézségek a vállalkozásban


Brigitta kezdetben egy kis termet bérelt ki, aminek a bérleti díját még a munkahelyi fizetéséből finanszírozta, ekkor még kevés vendég volt. Ahogy egyre több lett a vendég mindig egyre nagyobb terembe költöztek át. Végül már a legnagyobb terembe voltak és az is tele volt.


Mire elkezdte keresni a saját termét, már nem volt benne kockázat, hiszen megvolt hozzá a megfelelő méretű vendégköre, amiből finanszírozni tudta. Körülbelül egy évig kereste a megfelelő termet, mivel elég nagynak kellett lenni, hogy elférjenek benne kényelmesen, ugyanakkor valamelyest a városon belül kellett elhelyezkednie, hogy az emberek könnyen megközelíthessék.


További nehézség volt a terem keresésénél, hogy az emberek reggel és este tudnak lemenni terembe, és csak ennyi idő áll rendelkezésre a terem bérleti díjának kigazdálkodására. Azt már megtanulta Brigitta az első vállalkozása kapcsán, hogy azért nem éri meg nagy termet bérelni, hogy csak azért dolgozzon, hogy kifizesse a bérleti díjat.


Véleménye szerint pénz nélkül is el lehet kezdeni a vállalkozást piciben, és idővel lehet növekedni. Ez egy lassabb folyamat lesz, de pénz nélkül is lehet építkezni és biztosabb alapokra helyezni a tevékenységünket.


„Ha valamit validál a piac, akkor az működni fog.”


Munka kiszervezése


Voltak olyan feladatok, amiknek a kiszervezése egyáltalán nem okozott nehézséget Brigitta számára, ilyenek voltak az adminisztratív feladatok. Elmondása szerint sokkal inkább kreatív ember és nem szereti az ilyen jellegű feladatokat, mint papírmunka, adminisztráció stb.


Imád kreatív folyamatokban részt venni, stratégiát tervezni, de minden ami emailezés, könyvelés, dokumentáció az számára fárasztó és unalmas feladat.


„Amint lehetett azonnal kiszerveztem az ilyeneket.”


Ezért a legjobb vállalkozónak lenni, mert azt tudod tenni amit imádsz, de nem azért mert hogy egy vállalkozásánál és egy cégnél nincsenek olyan dolgok … azért mert a te kezedben van ez a kulcs, hogy addig kell dolgozni, amíg azokat a dolgokat, amiket nem szeretsz azokat próbáld meg … kiszervezni vagy rendszerbe tenni, hogy ne neked kelljen csinálni.”

Vannak azonban olyan dolgok a vállalkozásában, amiket nem hajlandó kiengedni a kezei közül. Inkább a saját feje után akar menni, a saját hibáit elkövetni és abból tanulni, mintsem másnak átengedni ezeket a feladatokat.


„Inkább bukjak, de akkor a saját ötletembe bukjak.”

Azt javasolja, hogy minden ember a legjobb tudása szerint hozza meg a döntéseit. Úgy tudunk egyre jobb és jobb döntéseket hozni, ha folyamatosan tanulunk.


A következő fontos tényező a cég növekedése kapcsán, hogy muszáj embereket felvenni és azokat irányítani. Brigitta kitapasztalta, hogy milyen típusú emberekkel tud együtt dolgozni és igyekszik csak ilyen embereket alkalmazni a vállalkozásában.


Az ő esetében ezek olyan attitűddel rendelkező emberek, akiknek nem kell a „nyakán lógni”, hanem amit megígérnek azt el is végzik és nem igényelnek folyamatos felügyeletet és vezetői jelenlétet.



Szakmabeliek akiket követ


Többféle embert is követ és mindenkinél más az, amit néz. Mentorai is vannak. A sales-ben például Grant Cardone-t követi. Tehát többféle embertől tanul többféle témában. Követi a piaci trendeket is a saját vállalkozásának megfelelően. Például a táplálkozási irányvonalakat figyelemmel kíséri.


Szerinte úgy tudja az ember legjobban fejleszteni magát, ha sok mindent olvas és aztán azokat ki is próbálja a gyakorlatban, ezáltal kiszűri a sok információból azt ami számára működik.



Mitől egyedi a Beautyrobic


Az szokták mondani a Beautyrobic-ra, hogy komplett beauty-body-mind edzés (szépség-test-elme).


„Ha elmegy egy nő egy edzésre és ott nagyon csinos lesz, de ő még mindig csúnyának látja magát, ő még mindig ducinak látja magát, akkor nem fogja megkapni azt az eredményt, amiért egyébként oda ment.”

Tehát az edzések nem csak a test fejlesztéséről szólnak, annál sokkal komplexebb szolgáltatást nyújtanak Brigittáék. Az ő módszerük eltérő az olyan edzésektől, ahol koedukáltan férfiak és nők edzenek együtt, mert ott sokkal kevésbé veszik figyelembe a nőiességet.


„Az hogy milyen mozdulatot végzünk edzésen az kihat a mindennapi életünkre is.”

A sportágak művelőjénél megfigyelhető, hogy az adott spotmozgás jegyei, mozdulatai az egyén mindennapi mozgásában is megfigyelhető. Igaz ez az edzőtermi, vagy csoportos ámde koedukált edzésekre, melyek fő fókusza az erőnléti mozgásokon van.


„Például a boksznál egy bekeményített … utána a nőknek ez a finom mozgása ez eltűnik.”

A Beautyrobic edzése hatással vannak a női nemi szervekre, a hormonháztartásra, a testre, és mindezeken túl a női energiákra is. Mindemelett a szakmai értékek is fontosak, éppen ezért gyógytornásszal együttműködve készültek el az edzéstervek, hogy minden mozdulat ízületkímélő legyen.


Az egy mellékhatásként jelentkezett, hogy az általuk tervezett programnak önbizalomnövelő hatása is van, ezt pedig már pszichológus is kutatja.


„A Beautyrobic a vonzerővel minden szinten foglalkozik.”

Applikáció tartalma:

  • Arctorna.

  • Meditáció.

  • Speciális nőiességet fejlesztő meditáció.

  • Edzések.

  • Pszichológiai gyakorlatok, amik a nőiességet fejlesztik.

  • Tananyagok.

  • Illemtan.

  • Légzőgyakorlatok.

  • Intim területek edzése.


„A Beautyrobic fő célja a nőiesség, a vonzerő, a női kisugárzás.”



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page