top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Békési Brigitta a Beautyrobic megálmodója

Frissítve: 2023. ápr. 26.

Tudj meg többet Békési Brigitta családi hátteréről, tanulmányairól és az első vállalkozói tapasztalatairól


1/5 >>


Családi háttér


Brigitta nem vállalkozó családból származik, ennek ellenére már nagyon korán 16 évesen tudta, hogy vállalkozó szeretne lenni. A sorsfordító pont az volt, amikor olvasta Robert Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa című könyvét, ekkor született meg benne az elhatározás, hogy egyszer saját céget alapít.


A főiskolán közgazdaságtant tanult menedzsment szakirányon és csak üzleti jellegű könyveket olvasott.


„Teljes rákattanásom volt erre a témára.”

A családból azt hozta, hogy fontos a tanulás, mert a tudást nem vehetik el tőle. A másik dolog, szemléletmód, amit magával hozott, hogy legyen tisztességes és becsületes, nagyon értékorientált a családja.


„Amikor olyan döntés előtt álltam az életemben bármikor, hogy mondjuk úgy juthassak több pénzhez, hogy azért valami olyat tegyek, ami nem egyezett az értékítéletemmel, akkor határozottan inkább azt mondtam, hogy marad a saját értékrendszerem.”

Úgy tartja, hogy az út az, ami számít és szeretne büszke lenni arra, amit elért.



Az első vállalkozás


Brigitta azt vallja, hogy aki nem tud pénz nélkül pénzt csinálni, az pénzzel sem, ennek ellenére tudta, hogy valamennyi kezdőtőkére szüksége lesz egy vállalkozás elindításához. Munkahelyen kezdett el dolgozni egyetem után, hogy pénzt gyűjtsön saját céljainak megvalósítására. Úgy kezdte el az első vállalkozását egy alakformáló szalont, hogy mellette dolgozott.


„Az első vállalkozásom egész pontosan három hónap alatt ment csődbe.”

Kemény időszak volt ez számára, de nagyon meghatározó is, mert a munkahelyén viszonylag jó pozícióban helyezkedett el, jó fizetéssel. A ledolgozott 8 óra után és hétvégenként tovább dolgozott a vállalkozásában, ami persze nagyon kimerítő volt, illetve a megkeresett pénzét is ebbe fektette bele.


„Emlékszem, hogy akkor volt az, amikor így 3 hónap után rájöttem, hogy ezt így nem lehet folytatni, mert nyilván azért láttam a matekot, hogy ez így tényleg nem megy, tehát se energiám nem volt már, se pénzem, se semmim.”

Megfogadta, hogy addig próbálkozik tovább amíg van kedve vállalkozónak lenni, ha abba hagyja a próbálkozást, akkor az azért lesz mert már nincs kedve és nem azért mert nem sikerül.


„Mert olyan nincs, hogy nem sikerül! Ha más meg tudta csinálni, akkor ezt meg lehet csinálni, maximum nem jól csináltam, és akkor változtattam.”

Az egyik hiba, amit elkövetett, hogy rögtön túl nagy dolgot akart, nagy helyet béreltek, miközben az ügyfélkör még nem is volt meg, illetve a marketinghez sem értett és nem is volt rá pénze. Változtatott és egy kisebb helyre költöztette át a céget.


A másik nehézség az volt, hogy nem voltak körülötte olyan emberek, akiktől a témában kérdezni tudott volna. Úgy véli az embert nagyon befolyásolja a környezete és az, hogy meddig jutsz az életben és mit tudsz elérni az nagymértékben függ attól, hogy kikkel veszed magad körbe, és mit látsz magad körül.


„Az hogy mi a realitásunk, tehát mi az amire mi azt mondjuk, hogy megtehető meg elérhető az nagyban befolyásolja azt, hogy milyen emberekkel vesszük magunkat körbe.”

Elkezdett felkeresni vállalkozói csoportokat, hogy tanuljon tőlük és meg tudja kérdezni azokat a dolgokat, amiket nem tudott.


A harmadik lépés volt az új hozzáállását tekintve, hogy elkezdett folyamatosan továbbképzésekre járni, üzleti konferenciákra és tréningekre. Ennek a 3 lépésnek köszönhetően vált sikeressé a vállalkozása.



Ebben az időben kezdtek népszerűvé válni a kuponos oldalak, ahol ő is hirdettet, ami jól működött. Mivel informatikai osztályon volt csoportvezető úgy gondolta ők is tudnának kuponos weboldalt készíteni és meg is csinálták a „kuponbirodalmat”, ami nagy sikernek örvendett.


Az alakformáló szalont végül bezárta, mert a többi tevékenysége jobban ment és ehhez már nem volt annyi motivációja mint korábban.


„Nyilván ahogy az ember fejlődik úgy normális, hogy változik az élete, de az egy egészen más fejezet lezárás, mint az amikor valamit feladsz.”

A kuponos weboldal nagyon jól ment, mert akkor ez egy trend volt, de rájött Brigitta, hogy erre nem lehet építkezni, mert csak pillanatnyi sikert hoz, viszont hosszú távon lefelé ívelő tendencia fogja jellemezni. Úgy véli nem csupán rajta múlt, hogy sikeres legyen az oldal, sokkal inkább a trendnek volt köszönhető, ezért aztán hosszú távon nem tudta elképzelni, hogy ez stabil vállalkozás tudna lenni.


„Kell egy olyan vállalkozás, ami tényleg biztos alapokon van és mi építjük fel.”

Ekkor jött a Beautyrobic.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page