top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Békési Brigitta: Wow hatás könyv

Frissítve: 2023. ápr. 26.

Tudj meg többet Békési Brigitta könyvéről a Wow hatásról! Cikkünkből megtudhatod hogy íródott, kiknek ajánlja, és miért kapott ajánlást Brian Tracy-től a könyvére!


<< 3/5 >>


Wow hatás könyv – Fedezd fel a Valódi Vonzerőd!


Brigitta ezt a könyvet a női vonzerőről írta, melyet az üzleti életben karizmának is hívnak.


„Hogyan csavarjuk az ujjunk köré a többi embert?”

A könyv arra tanít meg bennünket, hogy hogyan váltsunk ki pozitív hatást más emberekből, akár a párkapcsolati, üzleti, magánéletben vagy társas kapcsolatok területén.


„Minden ember vonzó, tehát nincs olyan, hogy vannak szerencsések, akik annak születnek, maximum nem mindenki tudja felszínre hozni!”

Szerinte önismeretre van szükség, hogy mindenki megtalálja saját magában, hogy mi az ő egyedi vonása, mitől lesz vonzó. Ha megtanulod, hogy ki vagy, akkor olyan erős kisugárzásod lesz, hogy mások is felfigyelnek rá.


„A vonzerő az olyan mint egy mágnes, azt kell elképzelni, hogy hogyan tudsz hatást kiváltani a másik emberből, tehát lehetek én a világ legtökéletesebb embere, hogyha a másik ember unatkozik mellettem, mert én csak saját magamról beszélek.”

Tehát a vonzerő nem csak saját magunkról szól, hanem arról is, hogyan tudunk kiváltani a másik emberből egy pozitív érzést. A való életben sem ugyanazok az emberek tetszenek nekünk, mindenkinek más tetszik és legfőképpen akkor akad meg az ember szeme a másikon, ha az valamilyen hatást kivált belőle.



„Egy szociológiailag bizonyított tény, hogy az emberek a döntéseiket soha nem racionálisan, hanem érzelmi alapon hozzák, amit aztán megmagyaráznak racionálisan.”

Erre a tényre alapozta Brigitta a könyvét.


Az élet több területén is találkozhatunk ezzel a jelenséggel, például amikor vásárolunk valamit, akkor a szimpátia alapján hozunk döntést, mondjuk melyik sales-es a szimpatikusabb és melyiknek hisszük el azt, hogy a termék jó amit árul.


Másik példa a munkahelyen egy pozícióra való kiválasztásnál sok esetben nem a legrátermettebb, legtapasztaltabb vagy legtöbb pozitív tulajdonsággal rendelkező embert választják ki, hanem általában valami érzelmi aspektusa van a döntésnek.


Ajánlás Brian Tracy-től


Brigitta egy tanfolyamon találkozott Brian Tracy-vel, illetve rengeteg könyvét olvasta. Amikor elhatározta, hogy könyvet fog írni, akkor arról is sokat olvasott, hogy hogyan kell egy jó könyvet megírni, Brian Tracy-nek pedig vannak anyagai a könyvíráshoz.


Brian Tracy azt mondta, hogyha valaki az ő anyaga szerint készíti el a könyvét, pontosan úgy ahogy azt ő tanítja, akkor ad rá ajánlást. Így történt az, hogy Békési Brigitta könyvét is ajánlotta.



Kiknek szól a könyv


A könyv főleg nőknek szól, ezért Brigitta végig nőknek szóló példákat hoz a könyvben.


„Maga a Wow hatás könyv az arról szól, hogy hogyan építsd fel a vonzerőd lépésről lépésre.”

Szerinte egy könyv akkor jó, ha legalább egy olyan dolog van az elolvasása után, ami új, ami más, ami hozzáadott értéket ad. Az ő könyvében van egy LORA rendszer, ez a hozzáadott értéke a könyvnek. Lépésről lépésre mutatja be, hogy hogyan lehet valaki vonzó kívül és belül is.


„Mint egy rózsabimbó, ami hogyha kinyílik, akkor meglátod a mélyebb rétegeit.”

Brigitta főleg a fiatal lányoknak írta a könyvét, mert azt tapasztalta, hogy az ő esetükben a vonzerő kimerül a külsőnél, pedig sokkal fontosabb a belső. Főleg igaz ez hosszú távon, ha valaki csak a külsőre koncentrál, hosszú távon az öregedés miatt a vonzerő halványul, de ha a belső vonzerőre is fókuszálunk, akkor ez hosszú távon is jellemezni fog bennünket.


„A vonzerő az fenntartható a maximumon, tehát az minegy, hogy 20 éves vagy 60 éves, tud maximumon lenni, csak az arány, hogy mi az ami az alapja lesz az viszont változik.”



Olvass tovább!


További cikkek a témában:



bottom of page