top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Békési Brigitta

Frissítve: 2023. ápr. 26.

Tudj meg többet Békési Brigittáról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, inspiráció, feszültségkezelés, pénz, siker, szerencse, mai vállalkozók problémái, melyik országban egyszerűbb vállalkozni, jövő


<< 5/5


Kedvenc könyv?


Nincs kedvenc könyvem, nem tudok egyet mondani, képtelen vagyok egyre leszűrni, nagyon-nagyon sok könyvet imádok. Amikor van egy könyvben egy olyan gondolat, vagy valami amit máshogy mondanak, mint amit eddig hallottam, vagy valahogy más megvilágításba hozza, és azt mondom wow, azt én imádom mindet.

A legutóbbi ilyen könyv, amit olvastam Malcolm Gladwell:The Tipping Point.


Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?Kedvenc podcasted?Kedvenc business podcasted?Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?
Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Két dolog. Maga a Beautyrobic szakmailag, amire most nagyon sokat tanulok, illetve a Nutrition iparág (aminek köze van az amerikai vállalkozáshoz), az elmúlt időszakban ezzel kapcsolatban végeztem tanfolyamokat, továbbképzéseket. Ami még fókuszban van az a nemzetközi könyvkiadás.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Mindig azt szoktam mondani, hogy a legjobb az önfejlesztésben az egyik, ami mérhető eredmény, ha valaki önfejleszt, az pont az, hogy amikor vannak rossz napok, akkor mennyi idő alatt jössz ki belőle. Az önfejlesztésem határozott eredménye, hogy ez egyre gyorsabb és gyorsabban megy.


A válasz a tudatosság.


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


Piros rúzs.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Rendezett.


Mit jelent számodra a pénz?


Szabadságot.


Mit jelent számodra a siker?


Ha imádom az életem és azt tehetem, amit szeretek.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Újabban a kreativitásomat úgy élem ki, hogy rajzolok és festek.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Szerencse kell, de mindig jön, tehát nincs olyan, hogy nincs szerencséje valakinek soha, egy egész életen át. Olyan sincs, hogy valaki mindig szerencsés. A kérdés, hogy abban a pillanatban amikor kopogtat a lehetőség, akkor fel vagy e készülve, mert ha nem, akkor neked ez nem szerencse.


Talán a Lottó sorolható ide, de azon kívül a szerencse az a felkészültség találkozása a lehetőséggel.


Milyen nagy problémákkal néznek szembe a mai vállalkozók szerinted?


  • Szerintem az egy fontos dolog, hogy vannak íratlan szabályok minden kultúrában, az gondoljuk, hogy minden ugyanúgy működik, de vannak finom különbségek, amikről tudnunk kell, ha külföldre terjeszkedünk.


  • Ma már mindent meg lehet csinálni ingyen, aminek van pozitív és negatív oldala is, hogy sokkal nagyobb a konkurencia harc.


  • Komoly kihívás az, hogy az ember napra kész legyen, mert olyan gyorsan változik a világ.


  • Régen a tudás érték volt, ma már könnyű hozzáférni a tudáshoz, ami a nehézséget jelenti, hogy a rengeteg információt megszűrjük.Melyik országban egyszerűbb vállalkozni szerinted?


Attól függ, hogy milyen szempontból nézzük. Nekem, aki Magyarországon született és itt nőtt fel, a kapcsolatok, kultúra, ismerősök szempontjából itt könnyebb.


Ha a piac méretét nézzük, akkor Amerikában könyebb.Mi a terved a jövőre nézve?


Én dolgozom, csinálom a mindennapokat és folyamatosan egyre többet és többet tervezek magamnak. Élvezem azt, amit csinálok. Látom, hogy a Beautyrobic-kal mennyi nőnek az életét változtattam meg, ezt nem akarom abba hagyni.Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page