top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Brandfizz és a munkáltatói márkaépítés

Frissítve: 2023. márc. 30.

Az employer branding, a Brandfizz és az Európai Employer Branding Szövetség keresztmetszetében Horváth Ádám


<< 2/5 >>



Mi az az employer branding és mivel foglalkoznak pontosan?


Horváth Ádám a Brandfizz társalapítója és az Európai Employer Branding Szövetség alelnöke.


A Brandfizz munkáltatói márkaépítéssel (employer branding) foglalkozik immáron 6 éve.


„Olyan munkáltatói márkát igyekszünk felépíteni vállalatoknál, hogy mérhető eredményt hozzon.”

A mérhető eredmények kapcsolódnak a toborzáshoz, hogyan tudod megtalálni a munkaerőt, hányan jelentkeznek hozzátok, milyen minőségű jelentkezők érkeznek. Utána hogyan tudod elkötelezni őket és meddig maradnak nálad, milyenek az elkötelezettségi mutatók.


Az Európai Employer Branding Szövetség a szakmai szervezet, ernyő szervezet. Ez az együttműködés 16 országot fed le, ebben társalapítók Ádámék és képviselik Magyarországot.



Miben különböznek a többi cégtől a piacon?


Európa szerte kevés az a cég, aki az employer brandingre specializálódik, országonként csak 1-2 cég. Fontos számukra, hogy azokkal a cégekkel, akikkel kapcsolatba állnak leendő munkatársaik könnyebben találjanak munkát, jobb körülmények között dolgozzanak.


Ádám szerint a cég növekedése során érdemes egy dologra fókuszálni és abban a legjobbnak lenni, könnyen túl vállalja magát a cég, ha a partner többféle feladatot is rá bízna.


A Brandfizzel az volt a cél, hogy csak a munkáltatói márkával foglalkozzanak. Ezt igyekeznek kiterjeszteni az Európai Szövetségen keresztül.



Milyen úton lettek piacvezetők Magyarországon?


„Itt Magyarországon egyértelműen a tapasztalatban mindenképp azok vagyunk. Az a volumen, amit a Brandfizz csinál ezen a területen az torony magasan piacvezető.”

Ádámék először nem voltak biztosak benne, hogy szeretnének vállalkozást indítani, kezdetben csak együtt dolgoztak. Anita egy nagy vállalatnak volt ekkor az employer brand vezetője, Ádám pedig a cégével dolgozott alvállalkozóként az ő social kommunikációjukon. Nagyon jól tudtak együtt működni, együtt dolgozni.



Ádám részt vett egy a témában rendezett konferencián, ami után azt mondta, hogy ők ezt jobban is tudnák csinálni.


Elhatározta, hogy képzésen vesznek részt és adódott is a lehetőség, Prágában került megrendezésre egy képzés. Teljesen lenyűgözte az egyik előadó, akivel személyesen szeretett volna beszélgetni, ez megvalósult a képzés utáni esti partin. Innen indult a nemzetközi kapcsolat. Következő évben pedig már Ádámék rendeztek nemzetközi eseményt Budapesten.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page