top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Horváth Ádám útja a vállalkozásig

Frissítve: 2023. márc. 30.

Horváth Ádám útja az iskolától a Brandfizz megalapításáig


1/5 >>


Családi háttér és iskolai tapasztalatok


Ádám családjában senki sem volt vállalkozó, édesanyja óvodapedagógusként végzett, édesapja profi labdarugó volt. A sport vonalat vitte tovább, 17 évig sportolt.


Az egyetemen HR szakon végzett és a kötelező gyakorlatra keresett helyet. Édesapja ismeretségi köréből egy kisbolt hálózattal rendelkező vállalkozónál töltötte a nyári gyakorlatát.


A gyakorlat végeztével a cég tulajdonosa megkérte Ádámot, hogy keressen valakit az egyetemen, aki tudna neki egy honlapot készíteni. Ádám úgy döntött megpróbálkozik ő maga a feladattal, mivel a középiskolában tanult erről. Sikerült az elképzeléseket megvalósítani így folytatódott a közös munka, bővítettek is. Ahhoz a részhez, amit nem tudott megcsinálni segítséget kért egy középiskolai osztálytárstól, aki programozott.



Lépésről lépésre történtek a dolgok és ebből lett az első marketing ügynökség, melynek portfóliójába grafika, kivitelezés és web tartozott.


Az egyetem végére nem volt kérdéses, hogy hogyan tovább. A saját cégét szerette volna megalapítani főleg egyetemi barátokkal ismerősökkel. Az iskola elvégzése után Budapestre költözött és 10 fős csapattal állt neki marketing ügynökséget építeni.



Út a második bizniszig


A marketing ügynökséggel több üzletágat is elkezdtek felépíteni. Volt egy grafikai üzletág, ami különböző elektronikai termékeknek a dobozait, illetve a használati útmutatóit csinálta.


„El nem tudod képzelni, hogy egy porszívó dobozában mennyi mindent kell grafikailag megcsinálni. Az összes betétlap, a sales-eseknek a kiajánlók, rengeteg használati útmutató, ezeket mi tördeltük.”

Ez a cég, amellyel kapcsolatban álltak folyamatosan növekedett és ezzel egy ütemben kellett Ádám cégének is növekednie, hiszen egyre több megbízást kaptak.



Átalakították egy termék dobozának dizájnját, melynek meg is lett az eredménye, negyed év múlva látszódott, hogy megugrottak a termék eladási számai. Ezért a többi terméknél is alkalmazták ezt a következő 6-7 évben.


Mellette felépültek más üzletágak is a cégben, mint például a BTA marketing.


Szépen bővült a cég az évek során, Ádám érdeklődése a végzettsége okán (HR) a munkáltatói márka irányába terelődött.


Jellemzően nagyvállalatoknak toborzó események, versenyek, az első Facebook oldalak megteremtésében működtek közre.


A sok irányvonal után 2016-van döntöttek úgy, hogy főként az employer brandinggel (munkáltatói márka) szeretnének foglalkozni.


A Brandfizz a második mérföldkő az életében.




Értékesítői háttér


Az egyetem alatt hostként dolgozott, ahol műholdas tv előfizetéseket értékesített.


„Aki üzlettel foglalkozik az valamikor valahol keressen olyan területet, ahol meg tudja tanulni az értékesítést, mert óriási segítség hogyha ebben valaki képzett.”


A Brandfizz létrejötte


Ádám szerette volna a Brandfizzt elkezdeni, ezért úgy döntött kilép a cégből. A tulajdonos társa a mai napig viszi tovább a céget, ami sikeresen működik. Nem egyszerre szállt ki, volt átmeneti időszak.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:


bottom of page