top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Radák Bence

Frissítve: 2023. márc. 17.

Tudj meg többet Radák Bencéről: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, pénz, siker, szerencse, merre tart a világ, AI, tervek a jövőre


<< 6/6


Kedvenc könyv?Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?Kedvenc podcasted?Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Hangoskönyvek (Blinkist applikáció)Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


A kollégák és a fejlődésük.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Kértem segítséget hozzá szakemberektől, testmozgás (küzdősportok).


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


Telefon, pénztárca, kulcs.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Nem miattam, de rendezett.


Mit jelent számodra a pénz?


Eszközt.


Mit jelent számodra a siker?


Célt. A siker definíciója az egy nagyobb kérdés számomra, hogy mit tartok sikernek, Legyen az egy boldog kiegyensúlyozott élet, vagy egy gazdag élet, ez két különböző dolog, amit értelmeztem már életemben sikernek. Valamelyik egy jó cél, attól függ, hogy az ember mit szeretne.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Nagyon szeretek főzni, majdnem minden nap főzök.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


70-80%, de a szerencse mögött munka van.


Mi az élet értelme?


Egy nettó pozitív hozzáadott értékkel zárni azt.


Mit gondolsz a mentorokról és te használsz-e mentort?


Amint az adott emberről megjelenik egy cikk egy ismertebb újságban, sokan megkeresik, hogy mentorálást nyújtsanak pénzért vagy anélkül. Mindenki tanácsot akar adni, függetlenül attól, hogy valóban tudnak e mindent az adott témáról, és nehéz nem az összes tanácsot megfogadni. Nehéz kiszűrni, hogy kinek a véleményére hallgassunk.


Bizonyos témákban kell a cégen belüli tanácsadás, de vannak olyan esetek is, amikor egy külső szemlélő tanácsaira van szükség.Merre tart a világ?


Rövid távon sok rossz dolog történik, nehéz most a pozitív dolgokat látni, de nagyon sok nagyon jó ember van. Jó dolog a kapitalizmus, de vannak vele problémák, tudatosabbnak kellene lennie.


„A profit mindenek felett nem biztos, hogy egy megfelelő út arra, hogy a legjobb irányba haladjunk, mint emberiség.”

A globalizáció folytatódni fog.Mi a véleményed az AI-ról?


Már most is meghatározó része az életünknek, ez a jövőben még inkább erősödni fog. Bizonyos területeken intenzívebb lesz a terjedése, és a fontossága.


„Az általános mindennapi életünket már befolyásolni tudó AI megoldások már jelen vannak folyamatosan.”


Mi a terved a jövőre, hol látod a céged 5-10 év múlva?


A következő 5 év arról fog szólni, hogy a több cég közül, aki képes lesz standardizálni a kifizetéseket, mi legyünk a legfelül. A következő évek feladata, hogy a jelenleg tárolt adatbázisokat, melyek adatait nem használják hozzáférhetővé tegyék a felhasználók és harmadik felek számára.


Milyen világméretű problémát oldanál meg és hogyan?


„Nagyon ideális lenne, hogyha minden ember vagy a legtöbb ember legalább egy nagyon pici nettó pozitív hozzáadott értéket hagyna az életében maga után, és akkor nagyon gyorsan haladnánk minden jelenleg és a jövőben jelen lévő probléma megoldásával, hiszen nagyon sokan vagyunk, és ha mindenki csak egy picit tudna javítani a saját területén, akkor a legtöbb terület az nagyon gyorsan jobb lenne. Én azt gondolom, hogy inkább egy mindsetbeli lökést adnék a világnak.”Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page