top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Szövegírók árazása

Frissítve: 2023. márc. 15.

Belayane Najoua tanácsa a szövegíróknak, hogy hogyan árazzák be a munkájukat


<< 3/4 >>


Hogyan keressünk munkát szövegíróként?


Fontos egy tartalom készítőnek, hogy folyamatosan fejlessze magát. Ha megvan a cél, a téma, amiben el szeretne helyezkedni, akkor bátornak kell lenni és felkeresni az adott témában a médiumokat, cégeket és próbálkozni.


Jó stratégia, ha a beadott önéletrajz mellett proaktívak vagyunk és készítünk releváns cikket a cég számára, amiben meg tudjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek, hogy tudunk értéket teremteni.


A marketing tekintetében pedig sok freelancer összekötő oldal van már Magyarországon, ahová be lehet regisztrálni. Akár kisebb projektekkel is el lehet kezdeni az építkezést, tanulást. Később pedig ha elég anyagot gyűjtöttünk a portfóliónkba, már akár mi magunk is válogathatunk a témák és munkák között.
Szövegírók árazása


A cikkeknél többféle árazási módszer van, lehet karakter, szó vagy oldal. Najoua a karakter árazást használja, azon belül is karakter számok szóközök nélkül, szerinte ez a legigazságosabb.


A saját munkánk beárazásához érdemes körülnézni a piacon, hogy mások mennyiért árulják ugyanazt a szolgáltatást, mint amit mi szeretnénk eladni.


Másodszor érdemes kiszámolni, hogy mennyi idő egy cikk megírása, és ha teljes állásban végezné akkor mennyit keresne egy hónapban, és azt visszaosztani az időre.


A vállalkozónak nem érdemes a legolcsóbb cikkírót választania, mert lehet hogy ő nem fog olyan minőségű tartalmakat készíteni. Nem érdemes ezen spórolni, mert ezek a tartalmak örökre fennmaradnak és a marketing manapság kulcstényező ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres legyen.
Profi írók árazása


Az árazás attól is függ, hogy a szövegíró átadja a kész tartalmat és onnantól nem foglalkozik vele, vagy pedig be is SEO-za (kereső optimalizálja) a szöveget és fel is tölti az oldalra, ő építi be a terméket, vagyis minden megcsinál.


„A legdrágább karakter 5Ft szerintem nagyjából, a feltöltéssel együtt.”

Az is befolyásolja az árazást, hogy milyen összetett a cikk, például ha több interjúból áll össze, akkor drágább, mert azt több idő elkészíteni.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page