top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Értékteremtés és PR cikkek hatékonyságának mérése

Frissítve: 2023. márc. 15.

Belayane Najoua elmondja, hogyan találjuk meg a értékeket az olvasók számára és hogyan tudjuk mérni a PR cikkek hatékonyságát


<< 4/4


Hogyan találjuk meg az értéket az olvasó számára?


Mindenki számára más az értékes tartalom, hiszen két ember sem egyforma ízléssel, értékrenddel rendelkezik.


Ha egy adott témában már nagyon sok cikk íródott, akkor érdemes ezeket elolvasni, és találni egy új szemszöget, ahonnan még senki nem közelítette meg a problémát.


„Szerintem az érték jelentheti azt, hogy valami újat adunk, vagy hogy új szemszögből közelítjük meg, illetve lehet nagyon sokszor olyan, amit a saját életében is tud kamatoztatni.”

Ez lehet egy olyan módszer vagy szokás, amit bárki el tud sajátítani. Például az ételpazarlás terén sokkal átgondoltabban vásárlunk, akár megtervezett menü alapján. Ez az adott vállalkozás esetében egy kulcs dolog, hogy a megjelent tartalmak segítséget adnak az embereknek, hogyan érjék el a céljukat.




PR cikkek hatékonyságának mérése


Úgy lehet mérni például, hogy a cikk megjelenését követő 3 napban megfigyeljük hányan keresik fel az oldalunkat. Ha a vállalkozás egy részét érinti, például az egyik irányvonalat, akkor csak annak a konkrét szegmensnek a látogatottságát figyeljük meg.


A legnehezebben a nyomtatott sajtót lehet mérni, mert az idősávok teljesen eltolódnak attól kezdve, hogy az interjút elkészítették, a lapok megjelentek még több napig, hétig kapható a lap. Itt az a fontos, hogy minél több embert minél többször kell elérni.


„Van egy ilyen szabály, hogy legalább háromszor kell megjelenni egy ember előtt és akkor kezd el csak igazán gondolkozni az adott vállalkozáson.”

Az újságokat nem rövidtávon érdemes mérni, hanem a hosszú távú hatásai a jelentősek. Lehet, hogy valaki csak fél év után találkozik egy bizonyos cikkel, ami elindít egy folyamatot.




Hogyan juttassuk el a tartalmakat az olvasóhoz?


A vállalkozásoknak érdemes több lábon állnia és utána az adott témától függően kell mérlegelni, hogy milyen felületet, csatornát használunk és azzal milyen embereket tudunk elérni.


Fontos, hogy minél több csatornán ott legyünk, mert minden felület más felhasználóbázist tartalmaz, akik más tartalmakat részesítenek előnyben, de mindenhol értéket kell közvetíteni.


Ha odafigyelünk a sok apró különbségre, ami jellemző a felületekre és felhasználókra, akkor egy pluszt tudunk adni a vállalkozás tartalomkészítésének.





Olvass tovább!


További cikkek a témában:

  1. Értékteremtés és PR cikkek hatékonyságának mérése

bottom of page