top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Dr. Szabó Orsolya

Tudj meg többet Dr. Szabó Orsolyáról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, feszültségkezelés, mi van a zsebében, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, az élet értelme


<< 4/4


Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Szeretem Russell Brunsonnak is különböző online marketinggel kapcsolatos könyveit.


Illetve volt még egy HVG kiadvány régen A Business Nagykönyve, amikor még nem tudtam mit fogok vállalkozni, csak tudtam, hogy bizniszt akarok tanulni.


Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Talán így dedikált könyv nincsen, hanem sok mindenből szedtem össze mindig valami morzsát, amire szükségem volt, mivel ugye nagy mennyiségben fogyasztom őket és vannak füzeteim, amikbe ezekből a könyvekből kijegyzetelem a lényeget. Ezért a füzetem a legnagyobb kincs, amiben ezeknek a könyveknek az esszenciája van kigyűjtögetve.


Kedvenc podcasted?


Talán itt sincs egy kimondott olyan csatorna, amit hallgatok, de azért megneveznék egy szakmai példaképet Gál Kristófot (Vállalkozóból Vállalkozás Podcast) a Klikkmarketingnek az alapítója és szerintem az ő podcastje nagyon hasznos és élvezetes.


Kedvenc business podcasted?



Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Teljesen rákattantam a kémes, ügynökös sorozatokra és a Fauda a kedvenc sorozatom, az ilyen típusú kémes, politika, történelmi dolgok ezek nagyon tetszenek.


A Spotify-on szoktam a saját kedvenc számlistámat összeválogatni és akkor azt unásig hallgatom.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Zenehallgatás és a kocsiban éneklek, ez a kedvenc stresszlevezetésem.


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


A zsebembe nem nagyon szoktam tenni dolgokat, de a táskámban van rengeteg kavics, faág, keksz, gyerekrajzok és minden ilyesmi, amivel a 6 éves kisfiam telepakolja a táskámat, mindig van nálam egy szakmai könyv és egy füzet, amibe jegyzetelek, meg a kulacsom.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


  • Rendezett.


Mit jelent számodra a pénz?


Szeretem a pénzt. Azt gondolom egyre jobb is vele a kapcsolatom. Letettem azokat a korlátozó hiedelmeket, hogy a pénz az csak negatív irányba tudja torzítani a személyiséget és a pénz az tönkreteszi az emberi kapcsolatokat. Én szeretek pénzt keresni. Szeretem a munkám értékét elkérni és szeretem látni, hogy megbecsülik anyagilag is azt a tudást, amit felhalmoztam.


Szerintem nagyon észszerűen is igyekszem kezelni. Rengeteget kellene még ebben tanulnom, mert ebben gyerekkoromban nem kaptam olyan edukálást sem iskolában, sem családi környezetben, amit jó példaként el tudnék vinni.


Mit jelent számodra a siker?


A siker egy nagyon szubjektív dolog, ami számomra a siker az egyrészről a szabadság, amit meg tudtam teremteni ezzel a vállalkozással, hogy bárhonnan, bármikor tudok dolgozni. Az ügyfeleink elégedett visszajelzése. Az hogy a kollégáim nagyon szeretnek velünk dolgozni és tök jó csapat van a Zsolyánál, és hosszú távon velem vannak, és úgy érzik, hogy megbecsült kollégák. Nyilván az anyagi megbecsülést is ide sorolnám. Összességében, ha a Zsolyára gondolok, akkor egy nagyon boldog ember vagyok, hogy ezt csinálhatom.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Van egy kör, aki már tudja, de talán ez egy érdekesség, hogy én orrvak vagyok, ami azt jelenti, hogy nem érzek szagokat a születésem óta.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Maximum 50%. Kell szerencse, de meg is kell azt ragadni.


Mi az élet értelme?


42, de egyébként azt gondolom, hogy az én életem értelme az a gondoskodás, én nagyon szeretek adni, nagyon szeretek azokról gondoskodni, akik nekem fontosak, amibe első sorban a családom és a barátaim tartoznak, de ez a fajta gondoskodás viszi végig az egész munkámat, akár a kollegáimmal, akár az ügyfeleimmel.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page