top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Dr. Szabó Orsolya: munkafolyamat, garanciavállalás, tanácsok

Frissítve: máj. 4.

Dr. Szabó Orsolya elmondja milyen lépésekből áll a munkafolyamat egy klienssel, vállalnak e garanciát, milyen problémáik vannak a vállalkozóknak, milyen tanácsot adna


<< 3/4 >>


Munkafolyamat az új klienssel


Orsolya első körben utánanéz a vállalkozásnak, aki felkeresi, hogy mivel foglalkozik.


„Fontos számunkra, hogy értékteremtő vállalkozásokkal, cégekkel dolgozzunk, van egy nagyon szűk szegmens, akikkel nem fogunk együtt dolgozni.”

Ez már egyfajta szűrő az ügyfeleket illetően. A következő tényező, ami megválogatja a klienseket az az ár, mert nem az olcsó kategóriába tartoznak, nem is felső kategóriás, de befektetésigényes a Zsolya Communication-nel való munka.


„Azt gondolom, hogy az, aki felméri ezt és úgy éli meg magában, hogy ez a befektetés azért kell, mert aztán ez sokszorosan megtérül nekem, az már egy jó ügyfél.”

Fontos az ügyfelek tudatossága, hogy nem sajnálja a fejlődésre, a tanulásra, a közös munkára a pénzt.


Munkafolyamat:

  • Általában emailben érkezik a megkeresés.

  • A Zsolyánál átnézik, hogy miben segíthetnek és küldenek egy erre vonatkozó tájékoztatót, hogy milyen együttműködések lehetségesek.

  • Ha szükséges, akkor van egy konzultáció az ügyféllel, például ha bizonytalan, vagy nem egyértelmű, hogy mit szeretne.

  • Amikor mindkét fél úgy dönt, hogy együttműködnek, az ügyfél kap egy részletes ajánlatot az együttműködés menetéről.

  • Szerződést készítenek és megkezdődik a közös munka.


A fent említett pontok okán nincsen a Zsolya Communication weboldalán árlista, valamint az sem szerepel, hogy milyen hosszúak az együttműködések, mert minden ügyfél, továbbá minden probléma más, emiatt egyedi árajánlatot kapnak, ezen kívül különféle hosszúak az együttműködések.Garanciavállalás


Annak ellenére, hogy a garancia az egyik legnagyobb vevőcsalogató a Zsolya Communication-nél nem élnek ezzel, mert ebben az esetben nem csupán egy termék eladásáról van szó, hanem együttműködésről. Mindkét félnek a beletett munkáján múlik az, hogy sikeres lesz e az együttműködés.


„Én a szakmai tudásomat adom hozzá, a szakértelmem, az időnket és így tovább, az embereimet, viszont tőled, mint ügyfél is elvárom azt, hogy ugyanilyen odaadással dolgozz a közös sikerünkért.”

Tehát az ügyfél munkája nélkül nem elvárható a sikeres együttműködés, és erre garanciát sem tudnak vállalni. A Zsolya Communication-nél hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, mivel évi 500-700 vállalkozóval dolgoznak együtt, ez alapján Orsolya elég pontosan tudja, hogy miben tud segíteni és miben nem, illetve milyen módszerekre van szükség a kommunikáció sikerességéhez.


„Tehát ez a sok ezer vállalkozó meg iparág, amivel mi találkoztunk ez már segít nekem abban, hogy belőjem hogy van e kompetenciám segíteni annak az adott cégnek.”

Orsolya pontosan tudja, hogy a siker nem azon fog múlni, hogy ők nem jól végzik a munkájukat, vagy nem elég naprakész tudással rendelkeznek. A megbeszélések elején már szó esik arról és a stratégiában is szerepel, hogy az ügyfélnek milyen feladatai lesznek, azok körülbelül mennyi időt igényelnek.


„Ez egy közös munka és az eredményért közösen dolgozunk!”

Lehetnek kivételek vagy más megoldások, amikor az ügyfél nem elégedett például egy tananyaggal, mert nem megfelelőt választott ki, abban az esetben ajánlanak neki kompenzációként egy másikat. Igyekeznek higgadtan és empatikusan kezelni a panaszokat.A mai vállalkozók problémái


„Elkülönítenék jelenlegi, bármikor aktuális kríziseket, amik inkább egy cég életében történhetnek meg, meg azokat a külső nehézségeket, kihívásokat vagy válságokat, amik kívülről támadják a cégünket.”

Belső nehézség lehet például a növekedéssel kapcsolatos problémák, nem képezzük magunkat és lemaradunk az aktualitásokról. Ide tartoznak az ismeret hiányai például az üzleti, pénzügyi, marketing és kommunikációs ismeretek, ezek mind a sikeres üzlet működtetéséhez szükségesek. Szintén ilyen lehet az ügyfélszervíz nem megfelelő működése. Ezekben az esetekben a folyamatos mérésre van szükség, hogy tudjuk min kellene változtatni, javítani.


Külső krízisek azok, amiket nem tudunk megjósolni, de adott esetben következtetni lehet bizonyos eseményekre, mint például arra, hogy a covid és a háború után válság fog bekövetkezni.


„Ezekre fel kell tudni vérteznünk magunkat, ha nincs meg hozzá a megfelelő tudásunk, akkor ilyenkor kell bevonni egy szakértőt, egy tanácsadót.”

További releváns tanács Orsolyától, hogy figyeljük meg a többi piacot is, mert példának okáért az amerikai piac történései érződnek kis idő elteltével a magyar piacon is.Tanácsok vállalkozóknak


Orsolya egyik tanácsa:


„Kövesse a Zsolya Communication valamennyi social felületét és honlapját, ez a leges legjobb tanácsom!”

Második tanács:


Minden évben csinálnak egy Zsolya challenge-t (kihívást), amire jellemzően több száz vállalkozó be szokott csatlakozni, 3-4 hetes periódus, amikor mindig egy adott téma köré raknak össze rengeteg és nagyon masszív tudásanyagot (tavalyi téma: Hogyan legyen a márkád válságálló?). Ilyen jellegű képzéseket javasol Orsolya.


Nagyon hisz a szakértők munkájában, hogyha valaki nem ért egy adott területhez, akkor keressen olyat aki igen.


„Azt is meg lehet csinálni, hogy iparágspecifikusan megnézem, hogy kik a guruk, szakértők, oktatók, akik számomra releváns tudásanyaggal rendelkeznek és ezeket bekövetem, hogy folyamatosan napra készen tartsam magam.”
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

  1. Dr. Szabó Orsolya a Zsolya Communication alapítója

  2. Dr. Szabó Orsolya: csapatépítés, ügyfelek kiszolgálása, online jelenlét

  3. Dr. Szabó Orsolya: munkafolyamat, garanciavállalás, tanácsok

  4. Villámkérdések: Dr. Szabó Orsolya

10 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page