top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Dr. Szabó Orsolya: csapatépítés, ügyfelek kiszolgálása, online jelenlét

Frissítve: 2023. máj. 3.

Az alábbi cikkből megtudhatod, hogy Dr. Szabó Orsolya hogyan alakította ki a jelenlegi csapatát, milyen elveik vannak az ügyfelek kiszolgálása terén, mit gondol az online jelenlétről


<< 2/4 >>


Csapat felépítése


A csapatépítés ott kezdődött, amikor Orsolya kapott egy lehetőséget, hogy elutazhat 3 hétre Costa Ricaba és Panamába digitális nomád édesanyaként egy szálláslánc szponzorációjának keretein belül, ahol utaztak, tapasztalatokat szereztek és tartalmakat készítettek.


„Hát Lottó 5-ös értékű egy ilyen út.”

Ebben a 3 hétben úgy látta, hogy nem tud és nem akar az ügyfelekkel dolgozni, nem is lett volna rá ideje a programok és az időzóna béli különbségek miatt. Szerette volna a munkái egy részét átadni és volt egy kisgyerekes anyuka volt kolléganője, akinek volt egy kis ideje, amiben el tudta vállalni a munkákat.


Rövidesen megérkezett az első PPC szakember, illetve Orsolya testvére grafikus, ő is csatlakozott a csapathoz, ami egyre csak bővült.


„Szépen lassan azok a skillek érkeztek meg, amik nekem nem voltak.”

Orsolya biztonsági játékosnak tartja magát, tudja a saját határait és azokat figyelembe is veszi a munkája során. Fontos számára, hogy úgy vállaljon el munkát, hogy azt valóban azon a színvonalon végezze el, ahogy azt kell. A folyamatos tanulás mellett hisz az önismeretben és tudja mik azok a képességek, amikben soha nem lesz olyan jó, hogy elvállaljon egy azzal kapcsolatos munkát, mint például a grafikai munkák, inkább átadja azt egy kollégának, vagy a csapatból olyan oldja meg a feladatot, aki kompetens.


„Amint ezeket a korlátjainkat felismerjük, szerintem úgy lehet egy jó csapatot felépíteni, hogy ezekre a skillekre húzunk be embereket.”

A csapat felépítésénél az a cél, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik nálad sokkal ügyesebbek bizonyos dolgokban, vagy más tudással rendelkeznek. Így alakulhat ki egy nagyon jó egységes csapat.



Ügyfelek kiszolgálása


A profiljukban történt egy váltás, korábban social media szakértők voltak, de az elmúlt évek alatt rájöttek, hogy szükséges kibővíteniük a tevékenységi körüket, mert lényeges, hogy több lábon tartsák a cégek online jelenlétét, valamint, hogy valódi sikereket érjenek el az ügyfeleknél. A közösségi média platformok folyamatosan változnak, viszonylag gyorsan, amivel lépést kell tartani.


„Szerintem a mi különlegességünk, én egy nagyon erős stratéga vagyok, azt gondolom, hogy talán ez az egyik legjobb tulajdonságom, hogy mindig megpróbálok ilyen big picture-ben gondolkodni, és csak is kizárólag stratégia mentén kezdek el dolgozni egy ügyféllel.”

Nem szereti az athock posztolgatást, hasonló ügyfeleknek hasonló stratégiát nem alkalmaz, csak az alapján nem választ platformot, hogy melyik megy aktuálisan a legjobban. Nem szeretné, hogy az ügyfelek csalódjanak, illetve a saját brandje se sérüljön.


Mindig azzal kezdik a munkát, hogy startégiát alkotnak az alapján, hogy:

  • Mire van szüksége az ügyfélnek?

  • Mi az üzleti célja?

  • Mi hozzá a kommunikációs célja?

  • Ki a célközönsége?

  • Melyik felületen lehet a leginkább releváns?

  • Benchmarkingot készítenek (más vállalkozások hol vannak).

  • Mik azok a take away-ek, amiket el tudnak vinni?

  • Mik azok a tapasztalatok és praktikák, amiket be tudnak építeni.

  • Újra strukturálják az ügyfél egész online jelenlétét, ha már van. Ha nem volt, akkor leteszik az alapokat.



A fentiek megvan, akkor jöhet a végrehajtás, ami lehet:

  • Social media tartalomgyártás.

  • Hírlevélmarketing.

  • PR megjelenés.

  • Hirdetéskezelés.

  • Együttműködések.

  • Stb.


„Az amivel hozzánk tudnak fordulni az akár stratégia készítés, akár tanácsadás, mentoringok…, végrehajtás…, tartok tréningeket is.”

Mindezeken túl még előfizetéses rendszerük is van, amivel évi több mint 500 vállalkozót tanítanak tudatos és eredményes tartalomgyártásra.



Az online jelenlét minősége és fontossága


Az ügyfelek sok esetben rákeresnek a problémájukra az interneten, vagy a konkrét cégre, és az ott látott felület, tartalmak alapján döntik el, hogy kinél költik el a pénzüket. Éppen azért a mai világban nagy jelentősége van annak, hogy milyen képet mutat magáról a vállalkozás az interneten.


„Ha szép az irodád, akkor az online felületed ugyanez, az a te megjelenési felületed, ott találkozik veled most már egy csomó ember először.”

A vállalkozásoknak érdemes tehát komolyan venni az online jelenlétüket, és odafigyelni a weboldaluk, a közösségi média profiljuk és minden más online felületük kialakítására és karbantartására. Ezzel növelhetik az ügyfelek bizalmát, és javíthatják az üzleti eredményeiket.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page