top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Neumann Noémi

Tudj meg többet Neumann Noémiről: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyvek és podcastek, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, mi az élet értelme, merre tart a világ, mi a terve a jövőre nézve, milyen világméretű problémát oldana meg


<< 4/4


Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Több könyvet is olvastam, nem tudok kiemelni közülük egyet sem, amire azt mondom, hogy a leginkább ez. Szintén az idővel kapcsolatos könyv, ami nagyon sokat segített.


Kedvenc podcasted?


Sok podcastet hallgatok és leginkább témára keresek rá és amit feldob azok közül hallgatom meg, ami szimpatikus. A gyerekneveléstől kezdve az üzleti életig bármit így keresek, és teljesen random hallgatom őket. Kedvencem az Onlife Podcast.


Kedvenc business podcasted?



Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


A Netflixes sorozatokat is fogyasztom, illetve most belevágunk egy közös családi projektbe és az van most porondon.


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Egyrészt a családi projekt, másrészt említettem, hogy tanácsadó cégnél dolgozom és akikkel együtt dolgozom ők inspirálnak, tehát annyira jó a csapat, és annyira jó az egész együttműködés, hogy nap mint nap nagyon szeretek velük dolgozni.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Általában azzal menedzselem, hogy leülök tervezni.



Mi van a zsebedben, mit hordasz magadnál?


Nekem egy nagy női táskám van, amiben minden benne van.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Én nagy káoszt tudok csinálni az asztalomon, itthon aránylag kicsi íróasztalom van, ami segített a leszokásban a rendetlenségről. Egyébként én mindig küzdöttem ezzel, mert szerettem is, hogy minden elöl van és sokszor multi-taskingoltam és tudtam, hogy mit honnan kell előhúzni.


Mit jelent számodra a pénz?


Eszköz, az az eszköz, amivel elmehetek például utazni, illetve a kamasz fiamra gondolva próbálom neki megtanítani, hogy hogyan kell bánni a pénzzel.


Mit jelent számodra a siker?


A siker az, amikor úgy tudok dolgozni, hogy egy ilyen flowban vagyok és érzem, hogy pörgök és minden jön és működik, és ha elakadok azt is megoldom. Amikor mész haza az autóval hulla fáradtan, de totál felpörögve és tök jó kedvvel, mert olyan napod volt, hogy nagyon sok mindent elintéztél.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Apartmanos projektbe kezdünk a családommal. Én egyébként a körülöttem lévő emberekkel, a barátaimmal egy elég nyitott kapcsolatban vagyok, ezért nem sok minden van, amit kevesen tudnak rólam.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Mondjuk 20%. Én azt gondolom, hogy rengeteget kell tenni azért, hogy működjön minden úgy ahogy szeretnénk és a szerencse az, hogy mi az, ami szembe jön. Azt is tudom befolyásolni, de nem mindig. Szerintem a szerencse a lehetőségek száma.


Mi az élet értelme?


Szerintem azok a kis pillanatok, amikor át tudsz érezni egy pillanatot az életben, ez lehet munka vagy kirándulás vagy bármi. Egy olyan flow, egy olyan pillanat, amikor azt érzed, hogy most nagyon otthon vagy, és most ez így nagyon jó.


Merre tart a világ?


Most a csapból is a mesterséges intelligenciáról szóló cikkek folynak és mindenféle gondolatok, szerintem ez elég sok mindent felborít, sokan vannak megijedve. Szerintem ez egy nagyon jó eszköz, amit meg kell tanulnunk használni.



Mi a terved a jövőre nézve?


Az a célom, hogy ismert legyek, mint menedzserasszisztens szakértő, tehát ha valaki asszisztenst keres, akkor több oldalról is hallja azt, hogy van itt valaki, aki ezzel foglalkozik, hogy segít neked. Nekem ez a fő célom, hogy ezt a fajta szolgáltatást és tanácsadást és segítséget adjam a cégeknek.



Milyen világméretű problémát oldanál meg és hogyan?


Amin én magam keresztül mentem és talán mindenki azt szeretné megoldani, ami valamikor őt érintette közvetlenül, az a rengeteg válás, ami van az életben, a házasságoknak a felbomlása és leginkább az, amikor konfliktus van, és a gyerekeknek meg kell élniük közben, ezért szívesen tennék valamit. Akár a saját történetemnek az elmesélésével vagy megírásával segítenék, hogy ennek minél kisebb legyen a száma.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page